Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 04

„Žalgirio“ reakcijos laukianti ALBA: „Visada sunku žaisti Kaune“

Du naujokus per penkias dienas pristatęs Kauno „Žalgiris“ viliasi atidaryti pergalių sąskaitą penktadienį, kai Nemuno saloje lankysis Berlyno ALBA. Vokietijos klubas pasitinka nustekentą „Žalgirį“, bet lengvo grobio Lietuvoje nesitiki.

Septynis niuksus tarptautiniame fronte iš eilės patyręs Kauno „Žalgiris“ fiksuoja blogiausią startą klubo bei naujo formato Eurolygos istorijoje.

Juodą atkarpą Jure Zdovco auklėtiniai nutraukti bandys artėjantį penktadienį namuose prieš Berlyno ALBA, kuris su 2 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais lentelėje žengia vos vienu laipteliu aukščiau.

Nors šiame Vokietijos klube pergalėmis irgi nelijo, bet 46-erių ispano Israelio Gonezalezo treniruojama ekipa davė puikią kovą ir Pirėjo „Olympiakos“ vyrukams (83:87), ir Vitorijos „Baskonia“ (76:80), ir šio sezono pelenei Vilerbano ASVEL – 67:71.

Rungtynėse prieš ALBA žalgiriečiai sulauks ir dviejų naujokų pagalbos – zelando Tai Websterio ir slovėno Zorano Dragičiaus.

„Po permainų komandoje „Žalgiris“ prieš mus parodys naują savo veidą. Nepaisant rezultatų, mes norime kiekviename susitikime rodyti vis geresnį krepšinį ir tobulinti žaidimo stilių“, – oficialiam lygos tinklalapiui trumpai sakė Israelis Gonzalezas.

ALBA žaidimo naštą neša trijų žaidėjų branduolys.

Maodo Lo yra rezultatyviausias, vidutiniškai pelnantis po 16,3 taško (47,5 proc. trit.), universalus Luke'as Sikma yra efektyviausias – vidutiniškai po 12 pelnytų taškų, 8,1 atkovoto kamuolio, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 20,3 naudingumo balo.

Tuo metu Oscaras Da Silva tapo bene didžiausia šio sezono Eurolygos sensacija. Puolėjas renka po 14,3 taško, 4,3 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo, blokuotas metimas ir 17 efektyvumo balų rodiklis.

Dvikovoje su „Žalgiriu“ ant parketo pasirodyti turėtų ir pagrindinis ekipos snaiperis Marcusas Erikssonas, šį sezoną žaidęs tik pirmajame mače Barselonoje, o vėliau dėl traumos praleidęs šešerias rungtynes.

„Vien dėl sirgalių rungtynės prieš „Žalgirį“ bus sunkios. Visada sunku žaisti Kaune. „Žalgiris“ turėjo problemų ir dar nėra laimėjęs Eurolygoje. Žinoma, jie norės pergalių sąskaitą atidaryti penktadienį, tad į aikštelę eis pasiruošę. Mums bus labai svarbu išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių ir rodyti geriausią savo žaidimą“, – teigė M.Erikssonas.

VIDEO: „Žalgirio“ naujokų nauda, trenerio užuomina ir privaloma pergalė | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas