Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 21

„Žalgirio“ rūbinėje – žodžiai, kuriuos dabar labai svarbu girdėti Š.Jasikevičiui

Devyni pralaimėjimai iš eilės gali suskaldyti net ir tvirčiausią rūbinę. Bet „Žalgiris“ lieka vieningas kaip kumštis košmariškoje Eurolygos sezono atkarpoje. Kai tokią akimirką mažai kas gali paguosti, žalgiriečių ištarti žodžiai turėtų patikti Šarūnui Jasikevičiui.

50 dienų prabėgo nuo pastarojo karto, kai „Žalgirio“ rūbinėje aidėjo juokas.

Kai lapkričio 1-ąją žalgiriečiai šventė pergalę Stambule, Nigelas Hayesas kvailiodamas savo lietuviškais keiksmažodžiais tikrino aplinkinių budrumą.

Dabar mintyse jis keikia savo užsikirtusį taikiklį, kuris dažnai skiria „Žalgirį“ nuo taip trūkstamų pergalių.

Bet po devintojo pralaimėjimo iš eilės „Chimki“ krepšininkams 74:83, žalgiriečiai neišsilakstė iš Mytiščių arenos rūbinės.

Paulius Jankūnas kapitoniškai dalijosi savo išgyvenimais. Artūras Milaknis nuleidęs galvą purtė ją, bandydamas pabusti iš šio sezono košmaro. Jockas Landale'as tvardydamas savo australišką karštakošiškumą bandė nesusikeikti, kaip paprastai tą padaro per interviu po pralaimėtų rungtynių.

Bet tai, ką kalbėjo žalgiriečiai, turėtų patikti Šarūnui Jasikevičiui. Ilgoką kalbą po nesėkmės Mytiščiuose rūbinėje rėžęs strategas gali džiaugtis, kad komanda ne tik neprarado tikėjimo treneriu, bet ir vienas kitu.

„Nesižvalgau ir neieškau kaltų. Žiūriu, kaip galiu dar padėti komandai. Manau, visi turėtų taip galvoti. Ir žinau, kad taip ir galvoja, – 15min sakė J.Landale'as. – Sunku žiūrėti į tą pralaimėjimų serijos skaičių. Matyti, kur esame turnyro lentelėje. Tai skaudina. Bet mes galime viską pakeisti ir išlyginti tą pergalių ir pralaimėjimų balansą.“

VIDEO: J.Landale’o neguodžia karjeros rekordas

9 pralaimėjimų serijos yra didžiulis išbandymas bet kuriai ekipai.

Labai logiška, kai po tokių serijų krenta trenerių galvos. Kai skyla net ir labiausiai sezono pradžioje susidraugavusios komandos.

Rūbinė, kurioje yra šeši nauji žaidėjai, natūraliai gali neatlaikyti tokių smūgių ir suskilti. Bet neatrodo, kad šios 9 nesėkmės galėjo suskaldyti „Žalgirį“.

„Nežinome vaisto. Jeigu žinotume, kaip viską pataisyti, tikrai darytume, – pasakojo Edgaras Ulanovas. – Per treniruotes stengiamės, dirbame, ruošiamės. Bet ateina rungtynės ir kažkur kartais nukrypstame nuo plano, kažkur mus nubaudžia talentingesnė ir labiau patyrusi komanda.

Bet nėra jokių klausimų – vieni kitais tikime, toliau tikėsime ir darysime viską, kad iškovotume dabar... Nors vieną pergalę. Kuri yra labai reikalinga.“

VIDEO: E.Ulanovas apie sunkią Žalgirio situaciją: mes tikime

Nepaisant joje skambančių pozityvių žodžių, puolėjas Nigelas Hayesas nejaukiai jaučiasi „Žalgirio“ rūbinėje.

Komandos draugai dar nešnairuoja į jį piktais žvilgsniais, bet pats amerikietis jau nepatoginasi dėl savo skaičių.

Į „Žalgirį“ mesti tritaškių kviestas puolėjas šį sezoną iš toli atakuoja vos 28,6 proc. tikslumu (12/42). Chimkuose pro šalį skriejo 6 iš 7 jo metimų iš žaidimo. Atsisėdęs ant suolo sykį N.Hayesas tiesiog purtė galvą ir tuščiu žvilgsniu žiūrėjo į lankus, kurie jam jau kelia psichologinį kompleksą.

„Viskas prasideda nuo manęs. Aišku, turbūt panašiai jaučiasi visi komandos draugai. Bet turiu susitvarkyti puolime ir padėti komandai laimėti, – 15min teigė N.Hayesas. – Tai neturi nieko bendro su savanaudiškumu, statistikos vaikymusi, bet viskas susideda į tai, kad krepšinis yra žaidimas, kuriame reikia įmesti į krepšį.

Nesvarbu, 4 ar 6 taškais daugiau, bet jeigu galėčiau įnešti tinkamą indėlį, mes pradėtume laimėti. Mums nereikia laimėti 20 taškų, užtenka ir vieno.

Turiu pasitempti ir žaisti geriau. Nes manimi tiki organizacija, trenerių štabas. Turiu atidirbti už man mokamus pinigus. Turiu susigrąžinti pasitikėjimą ir įrodyti, ko esu vertas.“

VIDEO: Nepataikantis N.Hayesas pyksta ant savęs

Skirtinguose Mytiščių rūbinės kampuose aidėjo skirtingos versijos.

Sulaukęs klausimo apie komandos pataikymą, Edgaras Ulanovas kiek piktokai atrėžė: „Nieko nėra. Metimai nenulėmė rungtynių nei šiandien, nei prieš tai.“

Gal ir logiška – tokį pat, tik gal paklaustą kitais žodžiais, žalgiriečiai girdi praktiškai po kiekvienerių rungtynių.

Tuo tarpu N.Hayesas nelieka abejingas skaičiams. „Žalgiris“ iš toli pataiko tik 31 proc. taiklumu, o tai yra ne tik prasčiausias rezultatas visoje Eurolygoje, bet prasčiausias Kauno komandai per pastarąjį dešimtmetį.

„Mes parodome tik 85 proc. savo galimybių. Mūsų tikslas sustabdyti varžovų komandą. Ir kai tai padarome, pasiekiame tuos 90, 95 proc. – juk negalime būti tobuli – tokių komandų tiesiog nėra, bet mums pritrūksta tų 10 proc.

Svarbiausia tai, kad mūsų gynyba buvo puiki. Kaip matote, mes paliekame geriausiai puolančias Eurolygos komandas maždaug 10-15 taškų žemiau jų vidurkio. Taigi, gynyba nėra problema. – pastebėjo N.Hayesas. – Tikrai galime gintis geriau, bet kaip jau minėjau, bandau prisiimti atsakomybę už tai, kad neįnešu indėlio puolime. Dabar man tai svarbiausia. Gynyba mus išlaiko visose rungtynėse, bet viskas prasideda nuo manęs.

Eidami į priekį turime susitelkti ant pozityvių dalykų. Vienas mūsų pozityvų yra gynyba. Mes visada galime gintis geriau. Aišku, Šaras visada tikisi geresnės gynybos. Bet mes suteikiame sau šansus laimėti, tik tiesiog neįmetame.“

VIDEO: Karštas Šaro komentaras: nebėra ko slėpti - pataikymas katastrofiškas

N.Hayesas ėmė akivaizdžiai dvejoti savimi. Kai puolėjas porą kartų nemetė iš geros padėties, pyktelėjęs Šarūnas Jasikevičius net tryptelėjo prie šoninės linijos. Jis pasigenda ryžtingesnių legionieriaus sprendimų puolime.

Įkritus į tokį gilų pralaimėjimų šulinį abejonių gali kilti ne tik savimi.

Štai kai trečiojo kėlinio pabaigoje Šaras išrašė baudos kvitą Zachui LeDay, šis gan emocingai sureagavo į trenerio pastabas.

Per sušauktą minutės pertraukėlę amerikietis nusisuko nuo komandos ir nusivylęs bandė suvaldyti viduje kilusias emocijas. Jis gan demonstratyviai griebėsi už galvos ir kulniavo už žalgiriečių susibūrimo rato.

Tą pastebėjęs Darius Maskoliūnas iškart čiupo aukštaūgiui už rankos ir ramiu tonu paaiškino Šaro priekaištus.

Z.LeDay kantriai klausėsi lietuvio ir, atrodo, pritariamai linktelėjo galva. Amerikietis pasižymi sprogstamąja energija, bet iš to noro ir energijos neretai pameta galvą, todėl ne per geriausiai skaito situacijas aikštėje.

Po D.Maskoliūno pastabų, Z.LeDay pasilenkė prie žemės, kelis kartus dviem rankomis perbraukė sau per galvą lyg stipriai trintų plaukus šampūnu, pasišokinėjo vietoje vos ne šokio žingsneliu, pasiplojo ir bandė save nuraminti.

Tai buvo įdomus psichologinis momentas prie „Žalgirio“ suolo, kai „Chimki“ galimo lūžio metu vėl truktelėjo į priekį. Kai komanda gali nesugrįžtamai palūžti šioje košmariškoje atkarpoje.

VIDEO: R.Kurtinaitis: apie Žalgirio situaciją ir kodėl kūčiukų valgymas nėra šventė

Komandos vienybę įvertinęs J.Landale'as teigė suprantąs, kad žaidėjų galvose gali kirbėti abejonių. Bet jis nemano, kad tai gali būti susiję su treneriu.

„Reikia laikytis plano ir nebandyti jo pergudrauti. Treneris žaidžia pagal sistemą ne be priežasties. Jis buvo puikus krepšininkas ir šioje rūbinėje labai pasitiki kiekvienu iš mūsų. Turime pagaliau duoti rezultatą. Komandos ir kiekvieno mūsų labui“, – 15min tikino J.Landale'as.

24-erių vidurio puolėjas sužaidė rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes, bet tie 24 taškai jam buvo menka paguoda. Kaip ir faktas, kad aštuonių pralaimėjimų ruože australas yra rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas.

Jam pikta dėl tos aštuonių pralaimėjimų serijos, kurios galėjo ir nebūti.

„Manau, kad galėjome laimėti visas rungtynes, kurias pralaimėjome, – įsitikinęs J.Landale'as. – Turime pagaliau laimėti, nes tada iškart įgysime pasitikėjimo savimi.

Niekas nerodo pirštais. Kaip sakė klubo vadovas (Paulius Motiejūnas. – aut.), niekas neieško kaltų. Bet turime išlipti iš šitos duobės kartu kaip komanda. Pirštais galime rodyti tik į save kaip komandą. Dabar tai svarbiausia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas