Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 29

„Žalgirio“ sirgaliai piktinasi katalonų elgesiu: o kaip buvo iš tikrųjų?

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai šią savaitę neslėpė nepasitenkinimo dėl „Barcelona“ klubo elgesio ir nenoro juos priimti „Palau Blaugrana“ arenoje ketvirtfinalio rungtynėse, o po antrųjų serijos rungtynių internete ėmė plisti vaizdai, kuriuose „Žalgirio“ aistruoliai, tarp jų ir vaikas, išprašomi iš Barselonos arenos tribūnų. Bet 15min skaitytojas atskleidė, kaip iš tikrųjų atrodė situacija Katalonijos sostinėje penktadienio vakarą.
„Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynėse netrūko lietuvių sirgalių
„Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynėse netrūko lietuvių sirgalių / zalgiris.lt nuotr. ir stopkadras

„Žalgirio“ krepšininkai metė rimtą iššūkį Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ir sudėję ginklus tik paskutinėmis akimirkomis nusileido katalonams 81:89.

Kauniečius „Palau Blaugrana“ tribūnose energingai palaikė bent keli šimtai tautiečių, o bent jau didžioji dalis jų nesusidūrė su nesklandumais.

Tačiau kai kuriems susitikimo metu teko pabendrauti su arenos apsauga.

Feisbuko tinklaraštis „Žalgirio metraštis“ pasidalino vaizdo įrašu, kuriame esą iš „Palau Blaugrana“ išprašomi du „Žalgirio“ marškinėliais vilkintys aistruoliai, iš kurių vienas – vaikas. Tai sukėlė didelį Kauno komandos sirgalių pasipiktinimą – jie kaltino „Barcelona“ klubą diskriminacija ir ragino į „Žalgirio“ areną neįleisti nė vieno Katalonijos klubo aistruolio.

Vis dėlto arenoje penktadienio vakarą buvęs ir iš arti viską matęs 15min skaitytojas Kęstutis teigia, jog situacija buvo kitokia.

Anot jo, įraše matomi sirgaliai nebuvo išvaryti iš arenos – „Palau Blaugrana“ darbuotojai jų paprašė nusiimti žalią atributiką arba persikelti į svečių sektorių.

„Visų prašė arba nusiimti „Žalgirio“ atributiką, arba ateiti į viršuje esantį svečių komandos sirgalių sektorių. Šie du sirgaliai dėl saugumo atėjo į viršų ir tai visiškai suprantama“, – teigė Kęstutis.

Kęstučio teigimu, lietuviams sirgaliams nekilo bėdų ir patenkant į areną. Anot jo, prie įėjimų lietuviai nebuvo prašomi parodyti asmens tapatybes dokumentus, nors daugelis jų pirko bilietus su ispaniškais duomenimis. Taip elgėsi ir pats Kęstutis, kai „Barcelona“ atšaukė iš pradžių lietuvių nusipirktus bilietus.

Į vidų jie buvo įleisti net ir vilkėdami „Žalgirio“ ar Lietuvos simbolika padabintus rūbus – tiesa, su ispanų instrukcija, jog reiktų slėpti žalią atributiką pagrindiniuose sektoriuose arba persikelti į „Žalgirio“ sirgalių zoną.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“

Lietuvius rungtynių pabaigoje pradžiugino ir ištikimiausi „Barcelona“ sirgaliai, savo sektoriuje iškėlę Lietuvos vėliavą ir skandavę puikiai sužaidusio „Barcelona“ gynėjo Roko Jokubaičio pavardę. Anot rungtynėse apsilankiusio „Žalgirio“ sirgaliaus, skirtingų šalių aistruoliai elgėsi draugiškai vieni su kitais – po rungtynių net keitėsi šalikais ir bičiuliavosi tarpusavyje.

Iš viso antrosiose serijos rungtynėse „Palau Blaugrana“ arenoje apsilankė 7041 sirgalius. „Žalgirio“ palaikytojams buvo skirtos 140 vietų, bet lietuvių Barselonos arenoje buvo mažiausiai dukart daugiau.

Kitą savaitę serija kelsis į Kauną, kur bus žaidžiamos trečiosios, o jei prireiks, ir ketvirtosios rungtynės.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“
VIDEO: Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių Barselonoje
VIDEO: Lauryno Biručio mintys po pralaimėjimo Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?