Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 28

„Žalgirio“ sprendimo laukiantis amerikietis: „Darau viską, kad likčiau Kaune“

Trumpalaikį kontraktą turintis Austinas Hollinsas viliasi, kad Kauno „Žalgiris“ priims sprendimą pasilikti jį iki sezono galo, nors ir sužibėti jam per tris savaites Nemuno saloje nepavyko.
Austin Hollins
Austinas Hollinsas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Lietuvos čempionų strategas Kazys Maksvytis prieš rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ tikėjosi, jog prieš savo buvusį klubą Austinas Hollinsas pademonstruos sportinį pyktį, tačiau amerikietis neiššovė.

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo 70:78 ir patyrė jau šeštąjį pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės bei vienuoliktąjį per pastaruosius trylika mačų.

Šioje dvikovoje A.Hollinsas žaidė 5 minutes, per kurias pelnė 2 taškus (0/2 trit., 2/3 baud.) ir surinko -2 naudingumo balus.

„Skaudi nesėkmė. Turėjome progą laimėti, bet jos neišnaudojome. Manau, kad visi čia supranta, kad turime žaisti geriau. Tai supranta ir sirgaliai. Grįšime į salę ir tęsime darbą“, – po mačo 15min sakė A.Hollinsas.

Lemiamą smūgį „Maccabi“ sudavė trečiajame kėlinyje, kuriame „Žalgirį“ pranoko rezultatu 29:16.

„Jie ėmė tolti nuo mūsų, realizavo metimus. Mums nepadėjo ir klaidos, pramesti metimai. „Maccabi“ yra gera komanda, turinti gerus žaidėjus, tad jei leisi jiems bėgti, jie tuo pasinaudos ir išnaudos mūsų klaidas“, – sakė A.Hollinsas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Austin Hollins
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Austin Hollins

Tai buvo ketvirtosios A.Hollinso rungtynės Eurolygoje vilkint žaliai baltą aprangą.

Pirmajame mače neapšilęs kojų prieš Belgrado „Partizan“ per beveik 11 minučių jis pasižymėjo 3 taškais, po savaitės Stambule per 17 minučių jis įmetė 7 taškus prieš „Fenerbahče“, o praėjusią savaitę per kiek daugiau nei 15 minučių dvikovoje su „Barcelona“ amerikietis surinko 3 taškus.

Beveik metus laiko dėl kelio traumos nerungtyniavęs A.Hollinsas su „Žalgiriu“ yra sudaręs trijų savaičių trukmės sutartį, kurios terminas – sausio 1-oji diena.

„Tai nuo manęs nepriklauso, – sakė A.Hollinsas. – Norėčiau čia būti. Man patinka vyrukai ir patinka pati komanda, bet tai nėra mano sprendimas. Kaip bus, taip ir bus, o aš ir toliau stengsiuosi iš visų jėgų.“

– Kiek psichologiškai varginančios yra šios nesėkmės?

– Skausminga, nes niekas nemėgsta pralaimėti. Visi einame į aikštelę norėdami iškovoti pergalę, deja, bet pralaimėjome jau keletą kartų iš eilės. Viskas, ką dabar galime padaryti, tai dirbti ir siekti pergalės kitame mače. Mes į tai koncentruojamės. Tikėkimės, kad laimėsime.

– Kas dabar „Žalgiriui“ labiausiai kiša koją laimėti?

– Neturiu atsakymo. Žiūrėsime video ir mokysimės iš blogų momentų kartu. Turime tobulėti ir žengti žingsnius į priekį.

– Ar jaučiatės, kad per šias tris savaites komandoje parodėte viską, ką galėjote?

– Jaučiu, kad stengiuosi iš visų jėgų. Nėra taip, kad aikštelėje neatsiduodu 100 proc. Akivaizdu, kad metimai kartais įkrenta, o kartais skrieja pro šalį. Sprendimas nepriklauso nuo manęs, o aš tiesiog ir toliau stengsiuosi iš visų jėgų, kad likčiau čia. Kaip bus, taip bus.

– Kaip įvertintumėte savo pasirodymą „Žalgiryje“ per šias tris savaites?

– Sunku įvertinti kažkokiu pažymiu ar skaičiumi. Aš čia nesu ilgai, atvykau prieš kelias savaites ir bandau komandai padėti kaip tik galiu. Darau tai, ko manęs prašo treneris. Tai darysiu ir ateityje.

– Šiandien žaidė vos 5 minutes. Ar jaučiate trenerio pasitikėjimą?

– Jaučiu, kad treneris manimi pasitiki. Tokie dalykai nutinka – kartais dėl pražangų, kartais dėl neparankių tiesioginių oponentų. Stengiuosi būti susikaupęs, stengiuosi tokiais momentais būti geriausiu komandos draugu. Tai nebūtinai yra blogas dalykas, tiesiog turi būti įsitraukęs ir padėti komandai kitais būdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas