Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ stiprybę išskyręs Luca Banchi: „Trokštame iškovoti pirmąją pergalę“

Dvigubą savaitę Eurolygos išvykoje Kauno „Žalgiris“ pradės rungtynėmis Šiaurės Italijoje prieš Bolonijos „Virtus“, kuri sezoną pradėjo dviem pralaimėjimais.
Luca Banchi
Luca Banchi / Vida Press nuotr.

Tarpusavio istorija – palanki Kauno „Žalgiriui“, kuris legendinį Italijos klubą yra įveikęs jau penkis kartus iš eilės. Pastaroji nesėkmė užfiksuota net 2007-ųjų metų spalį.

Šį sezoną Bolonijos „Virtus“ klubas pradėjo nesėkmėmis – namuose 67:76 krito prieš Stambulo „Anadolu Efes“, o po savaitės išvykoje 85:87 kapituliavo prieš Vilerbano ASVEL.

Rungtynių tarp „Žalgirio“, kuris per pirmąsias dvejas rungtynes su „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ iškovojo vieną pergalę, ir „Virtus“ pradžia – antradienį 21.30 valandą Lietuvos laiku Bolonijoje.

„Dvigubos Eurolygos savaitę pradedame rungtynėmis su „Žalgiriu“, suprasdami, jog turėsime žaisti ryžtingai, demonstruoti nušlifuotą žaidimą prieš varžovą, kuris žino kaip staigiai pereiti iš gynybos į puolimą dėka universalaus žaidėjų penketo, – mačo išvakarėse kalbėjo 59-erių metų amžiaus vyriausiasis treneris Luca Banchi. – Trokštame iškovoti pirmąją pergalę Europoje, kurią gali garantuoti tik aukšto lygio komandinis pasirodymas.“

Svarbiausias „Virtus“ žaidėjas sezono pradžioje – po 19,5 taško ir 20,5 naudingumo balo renkantis Isaia Cordinier, kuriam labiausiai talkina Mouhametas Dioufas (vid. 11 tšk. ir 10 naud. bal.) ir Tornikė Šengelija (vid. 10,5 tšk. ir 11 naud. bal.).

Bolonijos klube – ir puikiai pažįstamas veidas, kuris Kauno komandoje rungtyniavo dar prieš kiek daugiau nei metus. Tai – 32-ejų metų puolėjas Achille Polonara.

„Laukia sunkios rungtynės, bet žaisime namie, tad turėsime parodyti dar didesnę energiją, sirgalių palaikymą paversti pranašumu, – prieš būsimą mačą sakė A.Polonara. – Tokias rungtynes labai svarbu gerai pradėti, priešingai nuo to, kaip mums nutiko pastaruosius kelis mačus. „Žalgiris“ yra išlaikęs branduolį žaidėjų, kurie kartu Kaune žaidžia daugybę metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant