Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ stiprybes vardinęs „Olympiakos“ vairininkas: „Barcelona“ to nesitikėjo“

Praėjusią savaitę nusileidęs Stambulo „Fenerbahče“ komandai, antrajame Eurolygos ture Pirėjo „Olympiakos“ vairininkas Georgios Bartzokas namuose priims „kietą“ žaidimą su „Barcelona“ demonstravusį Kauno „Žalgirį“.
Georgios Bartzokas
Georgios Bartzokas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu esame tobulėjimo procese. Dar nesame tokie solidūs, kokie turėtume būti. Galvoju, kad tai yra normalu, nes turime naujų žaidėjų. Visi turi perprasti vienas kito žaidimo stilių, kad būtume ryžtingesni“, – rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ išvakarėse kalbėjo Georgios Bartzokas.

Trijuose finalo ketvertuose iš eilės žaidusi Pirėjo „Olympiakos“ pirmajame Eurolygos ture 71:82 krito prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Ketvirtajame kėlinyje sugriuvę G.Bartzoko auklėtiniai kovą dėl atšokusių kamuolių prieš Šarūno Jasikevičiaus komandą pralaimėjo 24:44. Šį rodiklį labiausiai lėmė išpešiota „Olympiakos“ priekinė linija – žaisti vis dar negali Moustapha Fallas ir Nikola Milutinovas.

„Pralaimėtą kovą dėl kamuolių gali lemti ir psichologiniai dalykai, ir dviejų aukštaūgių neturėjimas. Teoriškai Fallo ir Millutinovo sugrįžimas didžiąją dalį problemos turėtų sutvarkyti. Žinoma, dauguma kamuolių atšoko labai toli, o tai susiję su aikštelėje tuo metu buvusiais žaidėjais, – sakė G.Bartzokas. – Didžiausia dabartinė problema yra žiaurumas. Eurolygoje yra tokia lyga, kurioje talentas yra svarbus dalykas, bet kai yra daug talento, gerų trenerių, tuomet nuo pirmųjų iki paskutiniųjų sezono rungtynių čia propaguojamas labai kietas krepšinis. Tai yra esmė, todėl prie kiekvieno kamuolio turi pribėgti pirmas, turi būti nusiteikęs ir tu, ir visa komanda.“

Tuo metu Andrea Trinchieri kariauna sezoną Eurolygoje pradėjo pergale 74:67 namuose prieš „Barcelona“.

„Vaizdas aikštelėje prieš „Barcelona“ turėjo patikti „Žalgiriui“, – sakė G.Bartzokas. – Jie žaidė labai agresyviai abejose aikštelės pusėse, ypač gynyboje. „Žalgiris“ žaidė labai kietai, jautėsi, jog „Barcelona“ to nesitikėjo. Jie perėmė devynis kamuolius – žalgiriečiai vis pamušdavo kamuolį, spausdavo kamuolį, saugojo lanką. Jie turi keletą elitinių žaidėjų gynyboje ne tik ketvirtoje ir penktoje pozicijoje, bet ir perimetre, tad turėsime su varžovu susilygint pagal agresiją ir fiziškumą. Tai yra rungtynės, kuriose žaidėjai galbūt nesitiki sunkių rungtynių, bet laukia išties sunkus mačas.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Sylvain Francisco,Bryantas Dunstonas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Sylvain Francisco,Bryantas Dunstonas

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ klaustukas pakibo ir ties trečiuoju „Olympiakos“ aukštaūgiu, ligos pakirstu Filipu Petruševu. Pasak Graikijos žiniasklaidos, sprendimas dėl serbo žaidimo rytojaus mače paaiškės prieš pat dvikovą.

„Jis neturi COVID-19. Nieko panašaus. Tikimės, kad Filipas rytoj jausis gerai. Šiandien jis nesitreniravo. Filipas išvyko namo, nes prastai jautėsi“, – sakė G.Bartzokas.

Scanpix//IPA/SIPA nuotr./Filipas Petruševas
Scanpix//IPA/SIPA nuotr./Filipas Petruševas

Graikijos komandos vairininkas neturėjo atsakymo į klausimą kada „Olympiakos“ demonstruos žaidimą, kokį jis turi savo vizijoje.

„Negaliu nurodyti jokio konkretaus laiko, – mintimis dalijosi Pirėjo komandos generolas. – Tai susiję su tuo, kada sugrįš mūsų traumuoti žaidėjai. Šiuo metu mūsų treniruotės yra labai intensyvios, tačiau jos negali trūkti ilgai. Vakar turėjome pirmąją treniruotę su Moustapha Fallu. Kol kas turėjome tik du aukštaūgius pratybose. Kada išvysime visą komandą treniruotėse? Tikimės, kad artimiausiu metu prisijungs ir Milutinovas, konkurencingumas komandoje pakils, kaip ir pratybų trukmė. Galutinis tikslas – gero žaidimo rungtynių metu trukmės pakėlimas.“

Rungtynių tarp „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ pradžia – penktadienį 21.15 valandą Lietuvos laiku Pirėjuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas