Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 17

„Žalgirio“ žaidimo pakerėtas I.Kokoškovas: „Tai didelis M.Schillerio nuopelnas“

Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris ir Stambulo „Fenerbahče“ vairininkas Igoris Kokoškovas ne tik yra geri bičiuliai nuo jųdviejų laikmečio „Utah Jazz“ organizacijoje, bet ir vieninteliai amerikietiškos krepšinio filosofijos atstovai Eurolygoje, šįmet debiutuojantys stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Ketvirtadienio rungtynes „Žalgirio“ arenoje šie strategai pasitinka skirtingomis nuotaikomis.

Tai bus pirmasis 48-erių specialisto iš Serbijos Eurolygos mačas Kaune, tačiau pilnutėlės „Žalgirio“ arenos teikiamos emocijos jam patirti neteks.

Europos čempionu 2017-aisiais su Slovėnijos rinktine tapęs Igoris Kokoškovas šią vasarą paliko „Sacramento Kings“ klubą bei buvo paskirtas ilgamečiu „Fenerbahče“ sėkmės simboliu tapusio Željko Obradovičiaus įpėdiniu.

Naujojo Stambulo ekipos vyriausiojo trenerio startas Eurolygoje nėra klotas rožėmis. Edgaro Ulanovo atstovaujama „Fenerbahče“ per pastarąsias septynerias rungtynes laimėjo vos kartą bei nukrito į 15-ąją vietą turnyre.

Šešioms savaitėms Nando De Colo netekęs Turkijos milžinas susidūrė su sunkumais, puolimas strigo, o dabar jų negelbsti ir sugrįžęs lyderis.

Šį sezoną „Fenerbahče“ pagal puolimo reitingą užima priešpaskutinę poziciją Eurolygoje – vidutiniškai 103,3 pelnomo taško per 100 atakų.

Tuo metu Martino Schillerio vedamas „Žalgiris“ iškovojo dvi pergales prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Vitorijos „Baskonia“ ir atsidūrė per žingsnį nuo pirmojo aštuoneto.

Susitikimo Lietuvoje laukiantis I.Kokoškovas nukėlė kepurę prieš Kauno ekipą bei akcentavo „Žalgirio“ pergalę antradienį, kai Duško Ivanovičiaus auklėtinius suvarpė 18 žaliai baltų tritaškių.

„Jie žaidžia puikiai. Rungtyniauja namuose su didesniu pasitikėjimu, nors ir nėra sirgalių. „Žalgiris“ dar antradienį įspūdingu stiliumi įveikė „Baskonia“. Manau, kad toks žaidimas yra didelis trenerio Schillerio nuopelnas. Jie žaidžia agresyviai, komandoje nėra vieno išreikšto lyderio. Mūsų laukia komandinis iššūkis“, – teigė I.Kokoškovas.

Komplimentų „Žalgiriui“ negailėjo ir 19-metis Stambulo ekipos puolėjas Tarikas Biberovičius. Turkas per beveik 9 minutes renka po 2,7 taško ir 1,3 atkovoto kamuolio.

„Laukia sunkios ir svarbios rungtynės prieš puikų oponentą. Jie žaidžia puikų krepšinį. Mes būsime susikoncentravę bei žengsime su didžiule energija. Bandysime šią energiją išlaikyti visas 40 minučių“, – teigė Tarikas Biberovičius.

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ pradžia – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas