Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

„Žalgirio“ žingsnio į priekį pasigendantis E.Ulanovas: „Sudėtingas sezonas“

Jau sezono starte Kauno „Žalgiris“ įkrito į ankstyvą duobelę. Praėjusią savaitę sugėrę „Valencia“ smūgį, šįkart Kazio Maksvyčio auklėtiniai mačo pabaigoje krito ir prieš turnyro autsaiderę Vilerbano ASVEL. „Mes nežengiame žingsnio į priekį“, – po pralaimėjimo nusivylęs kalbėjo komandos kapitonas Edgaras Ulanovas.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą 38 minutes pirmavo prieš Vilerbano ASVEL, bet galiausiai krito 88:91.

Dvidešimtąjį kartą iš eilės sausakimšoje Nemuno saloje per Eurolygos rungtynes žaidę Kazio Maksvyčio auklėtiniai jau dvikovos starte įgijo 10 taškų pranašumą, visos dvikovos metu gerai kūrėsi metimus ir talžė Prancūzijos ekipos krepšį, tačiau gynyboje ir vėl išgyveno vargo vakarienę.

Pradžioje didžiausias problemas kėlė 221 cm ūgio bokštas Youssoupha Fallas, o estafetę iš šio vidurio puolėjo perėmė ir kiti žaidėjai.

„Žalgirio“ puolimas sustojo ketvirtajame kėlinyje, per kurį komanda surinko vos 8 taškus. Savoje aikštelės pusėje – nesportinė Tomo Dimšos pražanga, Keenano Evanso taisyklių pažeidimas prieš iš toli metusį ASVEL žaidėją.

Nors lemiama ataka, galėjusi atnešti pergalę, priklausė K.Maksvyčio vyrams, tačiau K.Evanso ir Edgaro Ulanovo metimai skriejo pro šalį.

„Nemanau, kad reikėtų kalbėti apie ketvirtąjį kėlinį. Reikia kalbėti apie visas rungtynes ir mūsų gynybą, – po dvikovos sakė E.Ulanovas. – Mes žinojome ir kalbėjome, kad su nauju emocingu treneriu ASVEL žaidžia su emocijomis, laisvą ir puolimu paremtą krepšinį. Tikra puolimo komanda. Mes susikūrėme daug situacijų puolime, žinojome, kad taip bus ir metimų turėsime, bet visas rungtynes mums kliudė gynyba. Namuose praleidome per daug taškų. Ir prie vienos, ir prie kitos gynybos davėme jiems taškus per lengvai. Galime žiūrėti į ketvirtą kėlinį ir kitus dalykus, bet dar per ilgąją pertrauką rūbinėje nuotaikos buvo ne kokios, nes gynyboje žaidėme labai prastai.“

– Per pirmuosius tris kėlinius pelnėte 80 taškų, bet per ketvirtąjį ketvirtį surinkote vos 8 taškus. Ar tai lėmė besikeičianti ASVEL gynyba?

– ASVEL gynyba mūsų nenustebino. Mes susikūrėme metimus, bet mačo pabaigoje nugalėtoją nulėmė smulkmenos – kažkur ne ten padaryta pražanga, baudų metimai, nesportinė pražanga. Tokie momentai. Galbūt kažkur galėjome būti agresyvesni, daugiau prasiveržimų daryti, nes jie buvo išnaudoję tris komandines pražangas. Bet dažnai mes pasikliovėme tik tolimais metimais. Galbūt tai ir buvo blogai, kad kamuolys nejudėjo, dažniausiai žiūrėdavome į vieną žaidėją, kuris bandė priimti sprendimus. Tokie momentai – vieną dieną gali pasisekti, o kitą ne. Šiandien šios smulkmenos buvo ne mūsų pusėje.

– Kas konkrečiai gynyboje nesuveikė?

– Visų pirma – Youssoupha Fallas, kuriam leidome žaisti per lengvai, ypač pirmoje mačo pusėje. Mes jį baudėme puldami, bet jis viską atžaisdavo atakuodamas pats. Gynyba prieš jį tikrai nesuveikė. Kiti dalykai – „du prieš du“ gynyba silpnoje pusėje, rankų aktyvumas ir kažkur kamuolio perdavimo patrukdymas ar kamuolio pamušimas. Mes buvome truputį per pasyvūs, ypač „du prieš du“ gynyboje. Jiems leidome per lengvai judinti kamuolį. Nando de Colo, Charlesas Kahudi... Jie turi daug patyrusių žaidėjų, kuriems jei leisi žaisti laisvai, tai ir susirinks taškus.

– Kiek didelis faktorius ketvirtajame kėlinyje buvo Timothe‘as Luwawu-Cabarrot?

– Jeigu rungtynes baigė su gerais skaičiais, vadinasi, sužaidė tikrai geras rungtynes. Jis lemiamu momentu ėmėsi iniciatyvos ir padarė savo. Jis turi ūgio persvarą kai kuriose pozicijose, galbūt sunkius metimus kai kuriuose momentuose įmetė, o kažkur patys suklydome asmeninėje gynyboje būtent prieš šį žaidėją, kai reikėjo kažko neleisti. Klaidų buvo padaryta, ypač ketvirtajame kėlinyje. Galėjome prieš T.Luwawu-Cabarrot apsiginti geriau.

– Keenanas Evansas iki ilgosios pertraukos surinko 16 taškų, po ilgosios pertraukos – vos 3. Kas nutiko?

– Antroje pusėje mažiau žaidė Y.Fallas, kurio žemą gynybą situacijose „du prieš du“ Keenanas gerai baudė. ASVEL po ilgosios pertraukos pradėjo keistis gynyboje, kažkiek leido išsimesti tuos metimus, kuriuos Keenanas įprastai pataiko, bet šiandien buvo momentų, kai nepataikė. Visas 40 minučių laikyti žaidimą ant vieno žmogaus nėra lengva. Galbūt ir nuovargis groja, o ir varžovai pradeda į jį žiūrėti kitaip. Puolime šiandien Keenanas buvo vienas geresnių, o gynyboje, kaip ir visi, žaidė prastai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

– Kiek šis pralaimėjimas yra skaudus, kai ketvirtajame kėlinyje dar pirmavote?

– Skaudus pralaimėjimas, žinoma. Visas šis sezonas yra sudėtingas. Jeigu laimime, tai per didelio pozityvo nėra, nes klaidų yra nemažai. Tai netenkina. Norisi žaisti geriau ir išvengti labai vaikiškų ir paprastų klaidų. Turime geriau kontroliuoti ritmą. Viso sezono metu tai mus labai skaudžiai liečia, o mes nežengiame žingsnio į priekį. Mes nesijausdavome labai gerai ir po pergalių. Turime taisyti žaidimą.

– Vienoje paskutinių atakų vietoje prasiveržimo atlikote metimą iš vidutinio nuotolio. Ar ten ieškojote varžovo pražangos?

– Sunku dabar pasakyti. Tas momentas... Kaip ir sakiau, visi galėjome sužaisti kažkiek agresyviau, galėjau ir aš. Dabar lengva kalbėti. Taip, jie turėjo tris asmenines pražangas ir galėjome ieškoti kontakto. Bet turi priimti sprendimą, juo pasitikėti ir jokiais būdais neabejoti.

– Praėjusį sezoną „Žalgiris“ išsiskyrė savo energija, gynyba, puolime atkovotais kamuoliais, tačiau šįmet pagal šiuos aspektus yra vienas paskutinių. Ar pats ugnelės ir žūtbūtinio požiūrio į kiekvienas rungtynes iš komandos nepasigendate?

– Atkovotų kamuolių puolime nėra, nes dažnai žaidžiame labai stagnatiškai. Kamuolio judėjimo nėra, žaidime vienas prieš vieną per daug pasikliaujame tolimais metimais. Nėra prasiveržimų, nėra varžovų gynybos sujudinimo. Žaidimas tiesiog per daug stagnatiškas, todėl nėra atkovotų kamuolių puolime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas