Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 27

„Žalgiriui“ ragus aplaužęs R.Jokubaitis: „Jaučiamės užtikrintai, bet nereikia užsiliūliuoti“

Nuo mačo pradžios pirmavusi „Barcelona“ atkrintamųjų starte užtikrintai 91:69 sudorojo Kauno „Žalgirį“, o vienu pagrindinių smuikų Katalonijos ekipoje grojo lietuvis Rokas Jokubaitis. „Jaučiamės užtikrintai, bet nereikia užsiliūliuoti“, – sakė pirštu į praėjusių sezonų istoriją bedęs „Barca“ įžaidėjas.

Ketvirtajame rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ kėlinyje „Barcelona“ komandai savo rankose laikant neiššvaistomą persvarą, „Palau Blaugrana“ arenoje išdykauti ėmė Rokas Jokubaitis.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas ir pats rinko taškus, po kurių – emocijų pliūpsniai ir flirtas su vietos sirgaliais, ir dalijo gražius perdavimus komandos draugams.

Beveik per 20 minučių ant parketo 22-ejų metų R.Jokubaitis įmetė 12 taškų (2/6 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, blokavo metimą ir surinko 16 naudingumo balų.

„Sunkios rungtynės, visi gavome pažaisti, panaudojome 12 žaidėjų. Pirmavome visas rungtynes. Manau, kad padarėme gerą darbą gynyboje ir puolime. Svarbiausia buvo nedaryti daug klaidų, kas prieš „Žalgirį“ yra pavojinga, nes jie gali užbėgti į greitą puolimą. Jie – tikrai gera komanda gynyboje. Šiandien tai padarėme. Dabar rezultatas yra 1-0, bet daugiau nieko nenoriu sakyti, prisiminus ankstesnių sezonų istorijas. Džiaugiuosi pergale, bet ją reikia pamiršti, nes penktadienį laukia jau kitos rungtynės“, – po pergalės sakė Rokas Jokubaitis.

Efektyvumu šioje dvikovoje R.Jokubaitis nusileido tik Sertacui Sanli (20).

Kaip paaiškinti „Žalgirio“ vieną rezultatyvų perdavimą per pirmąsias 18 žaidimo minučių?

– Darėme analizę ir matėme, kad „Žalgiris“ yra viena paskutinių komandų pagal rezultatyvius perdavimus, bet daug žaidžiančių vienas prieš vieną. Tai ir akcentavome. Akcentavome, kad norime neleisti jiems žaisti vienas prieš vieną, o priversti skirstyti kamuolius, bet tai nepavyko, nes „Žalgiris“ vis tiek mus vienas prieš vieną draskė. Tas vienas perdavimas per pirmąsias 18 minučių dabar skamba įdomiai, bet apie „Žalgirį“ dabar nieko negaliu pasakyti. Dabar apie save galvoju.

Ar ruošėtės tam, kad „Žalgiris“ tokiu aukštu penketu pradės rungtynes?

– Ne, nesiruošėme. Jie pradėjo tokiu penketu, bet mes turėjome, kuo į tai atsakyti.

Kaip pačiam sekėsi žaisti, kai neseniai sugrįžote po ligos?

– Jau geriau, geriau. Vis tiek porą dienų tiesiog gulėjau lovoje. Dabar organizmas atsigauna ir įsivažiuoja, bet tam reikėjo laiko. Negalima to ligai nurašyti, tiesiog buvo blogas momentas. Ir treneriai matė, kad nelabai galėjau duoti kažką komandai. Pats irgi tai supratau. Gerai, kad šiandien pavyko truputį įsivažiuoti ir reikia dabar taip pat išlaikyti, pailsėti ir vėl ruoštis penktadienio kovai.

Edgaras Ulanovas po pralaimėjimo sakė, kad labai pavargo ir nori poilsio. Kaip jūs jaučiatės?

– Man irgi panašiai. Rūbinėje sakiau, kad laukiu grįžti namučio ir atsigulti į lovą.

Ką turėsite padaryti, kad ši pergalė jūsų neužliūliuotų, nes rezultatas ir visa rungtynių eiga rodė, kad buvo labai lengva?

– Manau, kad man čia daugiau nieko nereikia sakyti, o tiesiog pažiūrėti į pastarųjų dviejų sezonų istoriją. Reikia neįsivelti vėl į tą patį. Manau, kad visi supranta. Faktas, kad „Žalgiris“ bus pasiruošęs visai ką kita. Ir mes būsime tam pasiruošę, kad jie gali turėti kažką kita. Čia – atkrintamosios, todėl yra šansas atsigriebti ir pavogti namų pranašumą. Jie tai ir bandys padaryti, o mes stengsimės atsivežti 2-0 į Kauną.

VIDEO: Šaras po pergalės prieš „Žalgirį: „Laimėjome tik vieną raundą, daugiau nieko“

Kaip pavyko taip sustabdyti Rolandą Šmitą?

– Tiesiog gal jis šiandien nesusimetė savo metimų. Sunku kažką apie „Žalgirį“ dabar pasakyti. Nieko nesinori sakyti. Laukiame antrųjų rungtynių.

Kaip „Barcai“ sekasi gydytis praėjusių sezonų ligą, kai ji nesugebėdavo baigti rungtynių ir serijų?

– Manau, pagrindinis dalykas yra tas, kad šįmet turėjome žymiai sunkesnį reguliarųjį sezoną. Labai bangavome ir daug kartų galėjome įšokti į pirmąją reguliaraus sezono vietą, bet niekaip to nepadarydavome ir pralaimėdavome kažkam. Tai – ne pats smagiausias gydymas, bet su tuo bangavimu būtų gerai sezono pabaigoje įgyti geriausią formą. Tai ir įvyko.

Šį sezoną tikrai labai bangavome ir visi galvojo, kad „Barca“ vėl strigs ir neišnaudos potencialo. Nieko nenoriu sakyti, bet dabar po šių pirmųjų atkrintamųjų rungtynių jaučiamės užtikrintai, bet nereikia mums užsiliūliuoti, nes serija yra iki trijų pergalių ir viskas penktadienį pasimirš. Turime padaryti 2-0 ir tą prakeiksmą kaip ir panaikinsime.

Ar reguliariajame sezone pasikeitė jūsų trenerio reikalavimai dėl pergalių? Jis pats yra užsiminęs, kad truputį kantriau žiūri į reguliarųjį sezoną ir kitaip dėlioja prioritetus.

– Taip. Tai nebuvo pasakyta žaidėjams, bet šiais metais buvo stiprus reguliarusis sezonas. Žaidėjams nieko nereikia sakyti, tiesiog viskas taip susidėliojo, kad bet kas gali įveikti bet ką. Tai ir mums taip buvo, kad su antrosios lentelės komandomis pralaimėjome panašų skaičių rungtynių kaip ir su pirmosiomis.

Šį sezoną Eurolyga yra maksimalaus sudėtingumo, todėl viskas taip ir susidėliojo. Toks reguliarusis sezonas užgrūdina atkrintamosioms. Tikiuosi, kad tai išeis mums į naudą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: netikėta prognozė dėl „Žalgirio“, spėjimai dėl kitų serijų ir sezono nominacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas