Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

„Žalgiryje“ krizės nėra, bet yra nemaloni tendencija: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ ir vėl pralaimėjo paskutinių sekundžių trilerį Eurolygoje. Šįkart Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 71:73 krito prieš Atėnų „Panathinaikos“. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.

Švelniai tariant, tai nebuvo pačios gražiausios ir kokybiškiausios Eurolygos sezono rungtynės. Manau, kad abi komandos nepademonstravo savo geriausio žaidimo.

Kauno „Žalgiriui“ tai buvo paranku, nes nereikėjo su Atėnų „Panathinaikos“ varžytis, kas yra gražesnis ir geresnis. Reikėjo tiesiog traukti pergalę labai sunkioje kovoje, kuri buvo nerezultatyvi, su nemažai broko ir daugybe klaidų.

Deja, dar viena paskutinių sekundžių drama iš Kazio Maksvyčio komandos rankų išslydo ir rungtynės buvo pralaimėtos. Formuojasi nemaloni tendencija – kiek „Žalgiris“ praėjusį sezoną laimėjo dvikovų įtemptose pabaigose, šį sezoną kol kas jas visas pralaimi.

Turėjome pavyzdį su Vilerbano ASVEL ir Stambulo „Anadolu Efes“, o dabar – ir su „Panathinaikos“.

Šįkart didelių duobių nebuvo, varžovai stipriai nepabėgo ir jų vytis nereikėjo. Mes matėme rungtynes, kuriose viskas vyko taškas į tašką, o pirmaujanti komanda keitėsi beveik 20 kartų. „Žalgiris“ dažnai buvo priekyje skirtumu nuo 1 iki 5 taškų.

Kai Rolandas Šmitas užsikūrė ketvirtajame kėlinyje ir latviui ėjo visos „pick and fade“ situacijos, jis sumetė visus metimus ir atsirado jausmas, kad „Žalgiris“ kontroliuos rungtynes, tačiau „Panathinaikos“ atsakydavo į kiekvieną ataką.

Rungtynės nuėjo iki paskutinių sekundžių ir paskutinių atakų. Varžovai mačą laimėjo baudų metimais.

Labai skaudi buvo Arno Butkevičiaus pražanga prieš Kostą Slouką. Stūmimo ir kontakto nebuvo, bet mažai tikėtina, jog teisėjai nesušvilps taisyklių pažeidimo. Labiausiai apmaudu, kad „Žalgiris“ vėliau net neatliko metimo į krepšį, kai K.Maksvyčio komanda dar turėjo progą išplėšti pergalę.

Krizės gal ir nematyti, „Žalgiris“ išlaiko savo identitetą ir žaidimą, bet iki pergalių trūksta. Tenka susitaikyti su dar vienu pralaimėjimu. Nors abi komandos dar neatrodo kaip atkrintamųjų kalibro, bet tai yra dėl skirtingų priežasčių – „Panathinaikos“ susikomplektavo ekipą iš naujo, jiems dar reikia laiko, o „Žalgiris“ stokoja talentų ir kai kurie žaidėjai nefunkcionuoja taip gerai, kaip galbūt buvo praėjusį sezoną.

#2 Keenanas Evansas – 3

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
6 tšk. (2/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 4 rez. perd., 5 kld., 6 naud. bal., 31 min.

Turbūt tai buvo ne tik šio sezono, bet ir apskritai blogiausias Keenano Evanso mačas Eurolygoje atstovaujant Kauno „Žalgiriui“.

Daug nuopelnų turėtume atiduoti varžovams, ypač Jerianui Grantui, kuris nuo pat pradžių gynėsi prieš K.Evansą ir visiškai neleido „Žalgirio“ lyderiui patogiai pasijusti. Labai fiziška ir kibi gynyba.

Man trečiojo kėlinio pabaigoje kilo ta pati mintis: jei Keenanas įmes tritaškį su sirena, ketvirtajame ketvirtyje pamatysime dar vieną šio amerikiečio šou, panašiai, kaip buvo ir Stambule prieš „Anadolu Efes“. Bet tame epizode Luca Vildoza išlupo kamuolį.

Po to epizodo pagalvojau, kad šiandien yra rungtynės, kuriose negalime tikėtis, jog K.Evansas taps „Žalgirio“ gelbėtoju.

Dienos pabaigoje turime ir labai prastą įžaidėjo statistiką, ir nesėkmingą paskutinę ataką, bet Keenanas susidūrė su labai rimta J.Granto gynyba, o vėliau prasidėjo abejonės. Matėme, kai sau įprastose situacijose K.Evansas pašokdavo, bet neatlikdavo metimo ir ieškodavo, kur nusimesti kamuolį. Jis padarė nemažai klaidų.

Gaila dėl šio mačo, bet akivaizdu, kad „Panathinaikos“ ant Kauno komandos žvaigždės buvo uždėjęs didžiulį gynybinį akcentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas