Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 11

„Žalgiryje“ savęs dar ieškantis A.Polonara: „Statistika man nerūpi, man rūpi pergalės“

Prieš mėnesį prie Kauno „Žalgirio“ (13-11) prisijungusiam Achillei Polonarai sužibėti prieš Vitorijos „Baskonia“ (13-11), kurioje jis žaižaravo ryškiausiomis spalvomis prieš dvejus metus, nepavyko, tačiau Kazio Maksvyčio auklėtiniai iškovojo gyvybiškai svarbų tašką (79:75) ir sugrįžo į pirmąjį Eurolygos aštuonetą.

Rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais Kauno „Žalgiris“ pasitiko būdamas kritinėje situacijoje – penkių pralaimėjimų duobėje ir neturėdamas Keenaną Evansą turėjusio pakeisti įžaidėjo Isaiah Tayloro.

Išvykose savojo žaidimo šį sezoną nerandančią Ispanijos ekipą Nemuno saloje palaikė apie tūkstantį sirgalių iš Estijos, atvykusių išreikšti meilę „Baskonia“ estams krepšininkams Maikui Kotsarui ir Sanderiui Raiestei.

Šie krepšininkai gavo daug progų pasireikšti, o pirmaujanti komanda dvikovoje keitėsi virš 20 kartų. Galiausiai „Žalgirį“ truktelėjo lyderio vaidmenį pamėgęs Edgaras Ulanovas, sužaidęs naudingiausias asmenines sezono rungtynes (26 naud. bal.), o lemiamus baudų metimus sukalė Arnas Butkevičius ir Tomas Dimša.

Lemiamoje trijų minučių atkarpoje „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose uždususi Vitorijos komanda neįmetė nė taško.

Iš duobės išlipęs „Žalgiris“ iškovojo 13-ąją pergalę per 24-erias rungtynes. Tiek pat savo sąskaitoje laimėjimų turi ir „Baskonia“, turinti teigiamą ir tarpusavio mačų taškų balansą. O iki sezono pabaigos liko 10 turų.

„Buvome pralaimėję penkerias rungtynes iš eilės, džiaugiuosi, kad nutraukėme nemalonią atkarpą. Žaidėme gerai gindamiesi, ypač antroje mačo pusėje. Nusipelnėme laimėti. Turime tęsti gerą žaidimą, – po mačo 15min kalbėjo prieš mėnesį į Kauną atvykęs skambusis naujokas Achille Polonara. – Gynyba buvo solidi. Visi buvo susikoncentravę, o po geros gynybos, atėjo situacijos ir puolime. Turime ir toliau žaisti komandiškai puolime ir išlaikyti gerą gynybą, ką parodėme ketvirtajame kėlinyje.“

Pastarosios dvi A.Polonaros komandos buvo įsikūrusios Turkijoje – didieji Stambulo krepšinio banginiai „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“.

Prieš tai puolėjas vilkėjo „Baskonia“ marškinėlius, o 2020-2021-ųjų sezone A.Polonara šovė į Eurolygos žvaigždyną, rinkdamas net po 16,5 naudingumo balo per mačą.

„Žaidėme prieš labai gerą komandą. „Baskonia“ pirmauja Eurolygoje pagal puolimą. Mes parodėme gerą gynybą. Jie vidutiniškai renka po 85 taškus, o šiandien įmetė 75. Atlikome gerą darbą. Puiki pergalė, bet gerą žaidimą turime parodyti ir kitose rungtynėse“, – kalbėjo 31-erių metų „Žalgirio“ legionierius.

Jei vilkint „Baskonia“ marškinėlius A.Polonarai pavyko, Kaune pirmasis italo mėnuo nebuvo klotas rožėmis. Po 14 minučių rungtyniaujantis krepšininkas fiksuoja 3,6 pelnyto taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 5,9 naudingumo balo statistinius rodiklius.

„Statistika man nerūpi, man rūpi pergalės, – 15min sakė A.Polonara. – Aš galvoju apie pergales, o ne apie taškus. Geriau yra neįmesti taškų ir laimėti rungtynes, nei pelnyti 20 taškų, tačiau tavo komanda pralaimėtų. Pakeisti komandą viduryje sezono nėra lengva. Tai normalu. Tai pirma tokia situacija mano karjeroje. Nauja komanda, nauja aplinka. Bet tai yra antraeiliai dalykai, svarbiausia, kad šiandien iškovojome pergalę.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

Pergalę A.Polonara iškovojo prieš Tadą Sedekerskį ir Roką Giedraitį, su kuriais petys į petį kovojo dar prieš du sezonus.

„Jie yra labai svarbūs „Baskonia“ žaidėjai, – sakė A.Polonara. – Tadas žaidžia puikiai. Rokas yra patyręs vyrukas, kuris irgi žaidžia gerai. Jie yra buvę mano komandos draugai, su kuriais visada malonu pasimatyti.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: vaistai „Žalgiriui“, baskų lietuviai ir mistinis skandalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas