Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 29

Žalią šviesą skrydžiui į Atėnus gavęs J.Zdovcas Kaune palieka tėvynainį

COVID-19 rezultatų iš Graikijos laukęs Kauno „Žalgiris“ pasiruošęs kelionei į Atėnus ir paskutiniam mačui šiais metais. Pirmosios pergalės išvykoje ieškantys Lietuvos čempionai žais prieš komandą, kurią šį sezoną jau įveikė, tačiau savo gretose neturės ne tik dviejų traumuotų žaidėjų, bet ir iš rotacijos iškritusio slovėno Zorano Dragičiaus.

Eurolygos turnyro komandas vis labiau retina COVID-19.

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgiris“ praleido mūšį su Milano „Olimpia“, kurioje įsiplieskė koronaviruso židinys, o pavojus buvo iškilęs ir dvikovai su Atėnų „Panathinaikos“, kurioje fiksuojami jau šeši COVID-19 atvejai.

Pirmajame antrojo Eurolygos rato ture nukeltos net ketverios rungtynės, bet mačas legendinėje OAKA arenoje įvyks. Taigi trečiadienio pavakarę žaliai baltas lėktuvas pakils link Graikijos sostinės.

„Sveikinimai su šventomis Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais, – spaudos konferenciją pradėjo Lietuvos čempionų vairininkas Jure Zdovcas. – Pasitinkame pažįstamą komandą, prieš kurią neseniai žaidėme namuose. Jie turi kelis COVID-19 atvejus komandoje. Rungtynes praleis Nemanja Nedovičius. Tai svarbus žaidėjas jiems. Bet kiti turėtų žaisti. Rungtynėms ruošiamės įprastai. Darysime viską, kad pasiektume pirmąją pergalę išvykoje.“

Nors „Žalgiris“ per dešimt dienų turėjo penkis mačus, bet į nukeltą akistatą su Milano ekipa žiūri kaip į praleistą šansą pasiekti pergalę.

„Buvau nusivylęs, jog nežaidėme prieš Milaną, – teigė J.Zdovcas. – Net jei turėjome penkis mačus per dešimt dienų. Mes turėjome gerų treniruočių, jaučiau, kad augame kaip komanda. Bet tokie dalykai nutinka. Po Kalėdų dėjome žingsnį atgal. Prieš Uteną laimėjome per pratęsimą. Puolime neišpildėme situacijų. Tikiu, kad esame gerame kelyje į aukštesnį lygį. Visi žino, kad jei nori laimėti Eurolygos rungtynes, visi turi atsiduoti 100 proc., o ne vienas ar du žaidėjai.“

Atėnų „Panathinaikos“ – ekipa, kurią pirmajame rate pranokęs Kauno „Žalgiris“ nutraukė devynių pralaimėjimų atkarpą sezono starte.

Visas keturias pergales namų arenoje susirinkęs Graikijos grandas šiuo metu turi vienu laimėjimu daugiau nei Lietuvos čempionai, bet ir yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Jure Zdovco auklėtinių pergalė OAKA arenoje kilstelėtų žaliai batus iš Eurolygos lentelės dugno.

Pagrindinis „Panathinaikos“ puolimo lyderis – pirmąjį sezoną Eurolygoje žaidžiantis 26-erių metų 188 cm ūgio amerikietis Darylas Maconas, per mačą renkantis po 14,4 taško, atkovojantis po 2,2 kamuolio ir atliekantis po 3,6 rezultatyvaus perdavimo bei renkantis 13 naudingumo balų rodiklį.

Efektyviausias žaidėjas – 24-erių metų 220 cm ūgio graikų bokštas Georgios Papagiannis, kuris per susitikimą vidutiniškai surenka po 9,5 taško, 8,2 atkovoto kamuolio, 1,5 blokuoto metimo ir 15,8 efektyvumo balo.

J.Zdovcas atskleidė, jog šiose rungtynėse varžovų ekipoje nepasirodys Nemanja Nedovičiaus, Howardo Saint-Rooso, Jeremy Evanso ir Leonido Kaselakio ketvertukas.

„Turime geriau gintis prieš greitus varžovų išpuolius, – pirmąją tarpusavio akistatą prisiminė J.Zdovcas. – Iš tokių situacijų jie pelno daug taškų. Turime sumažinti D.Macono taškų vidurkį. Mes nesigynėme gerai prieš I.Papapetrou, bet jis neturėjo geros dienos, prametė laisvus metimus. Aišku, pridaryti problemų gali ir Okoro White'as. Jis žaidžia vis geriau ir geriau, yra geros sportinės formos. Nekalbu apie Papagiannį. Jie turi daug ginklų.

Net jei varžovai pelno po 70 taškų, bet vis dar turime daugybę vietos tobulėjimui gynyboje. Labiausiai turėsime kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių ir gynybą prieš greitus išpuolius. „Panathinaikos“ žais namuose, o sirgaliai visada juos stumia į priekį. Gali žaisti gerai, bet pora klaidų ir sirgalių palaikymas gali užkurti „Panathinaikos“ ekipą.“

VIDEO: Jure Zdovcas apie paskutines šių metų rungtynes Eurolygoje

Dimitrio Prifčio vadovaujama Atėnų komanda šį sezoną nevengia naudoti zoninės gynybos.

„Matome tai ir dirbame ties tuo. Turime papildomą sistemą prieš zoninę gynybą. Pritariu, kad kai kuriuose mačuose tai veikė, o kai kuriuose, kaip prieš Pirėjo „Olympiakos“, jie kentėjo. Tai zoninės ir asmeninės gynybos kombinacija. Turime būti protingi ir rasti laisvą žmogų bei pataikyti metimą. Prieš zoninę gynybą svarbiausias yra situacijų skaitymas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Pirmosios sezono pergalės išvykoje „Žalgiriui“ vaikytis nepadės ne tik traumas besigydantys Joffrey Lauvergne'as ir Regimantas Miniotas, bet ir iš rotacijos iškritęs slovėnas Zoranas Dragičius, kuris praleido ir pirmadienio akistatą su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Zorano nėra dvyliktuke. Dabar turime daugiau nei 12 žaidėjų. Tokį sprendimą priėmėme prieš mačą Utenoje, kuris mums buvo lyg pasiruošimas dvikovai Atėnuose. Toks mano sprendimas, kad Zoranas nežais. Bet jis yra komandos dalis. Sportuoja gerai ir viskas yra gerai“, – sakė J.Zdovcas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas