Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 30

Stebuklingai pratęsimą ištraukęs „Žalgiris“ galiausiai krito prieš „Zenit“

Lukas Lekavičius atliko „neįmanomą misiją“ ir išplėšė pratęsimą, tačiau jame Kauno „Žalgiris“ nesugebėjo atsilaikyti prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus. Kauniečiai namie 70:82 (18:14, 10:14, 15:16, 19:18, 8:20) nusileido Rusijos klubui ir patyrė trečiąjį pralaimėjimą šiame sezone.

Atrodė, kad pralaimėjimas „Žalgiriui“ gresia dar ketvirtajame kėlinyje. Iš pradžių „Zenit“ po atkarpos 8:0 atitrūko 54:46, o net ir po taiklių Mariaus Grigonio bei Artūro Milaknio tritaškių kontroliavo situaciją, kai žalgiriečiai nesugebėjo užpulti varžovų krepšio ir likus 5 sekundėms atsiliko 59:62.

Visgi tuomet nutiko bene mažiausiai tikėtinas scenarijus – Andrew Albicy užspaudęs Thomasas Walkupas išprovokavo ginčą, jį laimėjo, o kamuolį pačiupęs L.Lekavičius pamatė artėjantį varžovą ir sviedė kamuolį daugiau nei per pusę aikštės.

Alexas Renfroe nesugebėjo išvengti kontakto ir prasižengė, o visus tris baudų metimus sumetęs gynėjas išplėšė „Žalgiriui“ pratęsimą.

Deja, jame „Žalgiris“ strigo panašiai, kaip ir visų rungtynių metu, o į priekį nurūkę Eurolygos naujokai atgal nesižvalgė bei išsivežė iš Kauno netikėtą tašką.

Kaip ir prieš savaitę, kai kauniečiai išvargo pergalę prieš Vilerbano ASVEL, „Žalgiris“ strigo puolime – į krepšį skriejo vos 37,8 proc. dvitaškių (14/37) ir 25,9 proc. tritaškių (7/27).

Trečią nesėkmę per penkis Eurolygos susitikimus patyrę žalgiriečiai po šių rungtynių iškrito iš pirmojo turnyrinės lentelės aštuoneto.

Kitas iššūkis jų laukia jau poryt, kai „Žalgiris“ išvykoje varžysis su sezono pradžioje stringančia Stambulo „Fenerbahče“ komanda.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas ir Zachas LeDay (10 atk. kam.) po 12, Marius Grigonis ir Nigelis Hayesas (6 atk. kam.) po 10.

„Zenit“: Mateuszas Ponitka 19 (7 atk. kam.), Gustavo Ayonas 11 (5 rez. perd., 4 per. kam.), Coltonas Iversonas (4 blk.) ir Jamesas Hollinsas po 10.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ po pratęsimo nusileido Sankt Peterbugo „Zenit“
VIDEO: Po „Žalgirio“ pralaimėjimo – Šarūno Jasikevičiaus rykštės
VIDEO: Karštas M.Grigonio komentaras
VIDEO: Nusivylęs E.Ulanovas kėlė klausimą visai komandai

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo 15min portalas, o prieš mačą, per pertrauką ir po rungtynių savo įžvalgas 15min feisbuko kanale pateikė 15min video laida „Karštomis pėdomis“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ banga, stringantis J.Plazos „Zenit“ ir išskirtinis Milo interviu

Pratęsimas

45 min. Dviženklę persvarą susikrovę svečiai iškovojo sunkią pergalę – 70:82.

43 min. G.Ayonas didina persvarą jau iki 9 taškų – 66:75.

43 min. M.Ponitka pelno jau 19-ąjį tašką ir pamažu skandina „Žalgirį“ – 64:71.

42 min. „Zenit“ vėl susigrąžino persvarą – 64:68.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. G.Ayonas prameta su sirena ir komandoms teks žaisti pratęsimą.

40 min. Per daugiau nei pusę aikštės atakavęs L.Lekavičius išprovokavo pražangą ir sumetęs baudų metimus išlygino rezultatą! 62:62. Liko 2,4 sek.

40 min. Šansą išlyginti rezultatą turėjęs „Žalgiris“ suklydo – 59:62.

40 min. A.Milaknis pataikė tritaškį, bet M.Ponitka atsakė dvitaškiu su pražanga – 57:60.

38 min. M.Grigonio tritaškis – 54:58.

37 min. 5 iš eilės taškus pelnė Z.LeDay, bet „Zenit“ taip pat sėkmingai pataiko į kauniečių krepšį – 51:58.

36 min. „Zenit“ grėsmingai tolsta – 46:54.

33 min. „Žalgiriui“ gyvybės įpūtė taiklus J.Landale'o tritaškis, bet tuojau pat į jį tuo pačiu atsako M.Ponitka – 46:49.

31 min. Lemiamą ketvirtį taškais pradeda Willas Thomasas ir Š. Jasikevičius prašo minutės pertraukėlės – 43:46.

Trečiasis kėlinys

30 min. Trečiąjį ketvirtį 6 taškais iš eilės užbaigė Coltonas Iversonas, vėl išvesdamas į priekį „Zenit“ – 43:44.

28 min. Rungtynės ir toliau – itin klampios, o jose svarbus kiekvienas taškas. Po L.Lekavičiaus tritaškio „Žalgiris“ vėl pirmauja – 41:38.

26 min. M.Grigonis pataiko ir antrą tritaškį šiame kėlinyje – 38:35.

25 min. Komandoms ir toliau itin sunkiai sekasi rasti kelių link varžovų krepšio – 35:35.

22 min. Geras ženklas trečiojo ketvirčio pradžioje – M.Grigonis jau pirmuoju mėginimu smeigia tritaškį, o „Žalgiris“ pirmauja 33:30.

Antrasis kėlinys

20 min. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi taip, kaip klostėsi visos 20 pirmųjų minučių – bloku, fizine kova ir netiksliu metimu. Rezultatas po dviejų kėlinių lygus – 28:28.

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidžia 10 taškų surinkęs E.Ulanovas. „Zenit“ klubui 9 taškus pelnė G.Ayonas.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

1-asis tritaškis! „Žalgirio“ arena 18 minučių laukė pirmojo tolimo metimo po 8 nesėkmingų bandymų. Žalgiriečiai kol kas atakuoja krepšį košmarišku 27,5 proc. tikslumu.

19 min. E.Ulanovas pralaužia ledus ir 9-uoju bandymu pataiko pirmą „Žalgirio“ tritaškį – 25:27.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

„Žalgiris“ gimdo taškus. Per daugiau nei 6 minutes išgimdė tik du. Komanda akivaizdžiai nevykdo Šaro plano. Antrajame kėlinyje jis jau atšaukė kokias 5 minutės pertraukėles. Bet neiškentęs kviečia į dar vieną nepraėjus nė minutei nuo pastarojo pasitarimo. „Žalgirio“ puolimas šįvakar košmariškesnis nei Helovinas.

17 min. Antrasis kėlinys atrodo lyg praėjusios savaitės susitikimo su ASVEL tęsinys – „Žalgiris“ pataikė vos 1 metimą iš 9 ir per daugiau nei šešias minutes tepelnė 2 taškus. Problema tame, kad „Zenit“ taškus renka sparčiau nei Prancūzijos čempionai tą darė prieš savaitę – 20:23.

15 min. Taškų badą pagaliau nutraukia kamuolį perėmęs ir greitą ataką užbaigęs Th.Walkupas – 20:19.

14 min. Kauniečiai įšalo puolime – pro šalį skrieja vienas metimas po kito, o šeimininkų negelbėja net ir jau 10 puolime atkovotų kamuolių – 18:19.

12 min. Antroji rungtynių atkarpa prasideda nesportine P.Jankūno pražanga gaudant lietuvių kilmės „Zenit“ puolėją Timą Abromaitį – 18:17.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Andrius Žiurauskas per kėlinio pertrauką prašo „Žalgirio“ sirgalių rodyti iltis per kubo pramogėlę, bet iltis kol kas rodo žalgiriečiai. Matome labai agresyvią jų versiją – su net 6 puolime atkovotais kamuoliais, 8 baudų metimais ir vampyru Ulanovu ir 7 jo taškais. Tik komandai baisiai trūksta tikslumo (5/17 met.).

Pirmasis kėlinys

10 min. Sėkmingai kėlinį užbaigę žalgiriečiai po pirmųjų 10 minučių susikrovė 4 taškų persvarą – 18:14.

7 min. Kol kas sėkmingiausia „Žalgirio“ atkarpa – 4 taškai iš eilės ir solidi gynyba, vainikuojama Zacho LeDay išprovokuota pražanga puolant varžovams – 12:12.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Oho! Dabar moralas išrašytas Jockui Landale'ui, kuris labiau vėlėsi į mini konfliktėlius su Gustavo Ayonu, nei į efektyvius veiksmus aikštėje. Iš Šaro tono ir mostų, atrodo, Jockui daugiau negu aišku, ko iš jo treneris norės aikštėje per kitą išbėgimą. Bet tai buvo vienas aštresnių pokalbių.

6 min. Gustavo Ayonas lyg žaibas perbėga aikštę ir pelnė 2 taškus, bet netrukus pasikarščiuoja ir gauna techninę pražangą, kuri jam yra ir antroji asmeninė – 8:9.

5 min. „Žalgiriui“ kol kas visiškai nekrenta tritaškiai – į krepšį neskriejo nė vienas iš keturių iš toli mestų kamuolių. Rezultatas lygus 7:7.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Šarūnas Jasikevičius baisiai nepatenkintas pirmosiomis Lekavičiaus minutėmis aikštėje. Jau nuo pirmos minutės treneris pradėjo vaikyti įžaidėją prie šoninės linijos. Po keitimo vyksta atskiras Šaro pokalbis su Lekavičiumi ant suolo. Lietuvis pridarė klaidų abiejose aikštės pusėse.

4 min. Pirmą kartą šeimininkus į priekį išveda jau 5-ąjį tašką pelnęs E.Ulanovas – 7:5.

2 min. „Žalgirio“ taškų sąskaitą po išprovokuotos pražangos metant iš toli atidarė E.Ulanovas – 3:3.

„Žalgirio“ startinis penketas: Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Nigelis Hayesas ir Jockas Landale'as.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Linkėjimai iš „Žalgirio“ arenos! Neišsigąskite per komandų pristatymą – „Žalgiris“ mačą pasitinka Helovino nuotaikomis. Baisus turėtų būti ir vedėjas Andrius Žiurauskas, ir jo pakalikai, kuriais tapo spalvingiausiai į rungtynes prisistatę žiūrovai. Už originalumą „Žalgiris“ juos įvertins ir įtrauks į komandų pristatymą. O svarbiausios naujienos – į aikštę grįžtantis „Žalgirio“ įžaidėjas ir Alexas Perezas bei sveikas „Zenit“ centras Gustavo Ayonas. Svarbiausia, kad žalgiriečiai išgąsdintų savo žaidimu, o ne Helovino burtais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito