Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 05

Željko niršo dėl kai kurių momentų ir paaiškino, kas padėtų laimėti Madride

Dviejų pergalių pranašumą į Belgradą parsivežęs „Partizan“ klubas tuo pasinaudoti nesugebėjo. Željko Obradovičiaus auklėtiniai savo aikštėje pralaimėjo abi ketvirtfinalio serijos akistatas favoritu laikytam Madrido „Real“ ir dabar norėdami sugriebti finalo ketverto bilietą turės stebuklą kurti Ispanijos sostinėje.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Scanpix/BOZIC/BETAPHOTO/SIPA nuotr.

Serijos rezultatas tapo lygus – 2-2.

Per šiuolaikinio formato Eurolygos istoriją dar nė vienam svečiuose žaidusiam klubui nėra pavykę laimėti penktojo lemiamo serijos mačo.

„Mačo pabaigoje mes nesužaidėme protingai, – po ketvirtos dvikovos atsiduso „Partizan“ strategas Ž.Obradovičius. – Pažiūrėsime, kaip pavyks atsigauti psichologiškai ir pasiruošti penktosioms rungtynėms. Suprantame, kad tikrai nebus lengva.“

Dešimtą Eurolygos titulą medžiojantis krepšinio specialistas po mačo bėrė statistinius skaičius ir tikino, kad vyrai atidavė visas jėgas. Bet ir to šį kartą nepakako.

„Atlikome 11 metimų daugiau už varžovus, išmetėme vienu mažiau tritaškiu, tiek pat baudų. Reiškia dešimt kartų turėjome daugiau kamuolį už varžovus ir tikrai stengėmės. Bet kai kurie mūsų metimai buvo pernelyg įžūlūs, o kai kada nepataikėme būdami visiškai laisvi. Turime žaisti kur kas protingiau. Ir čia kalba eina ne apie kurį nors vieną ar kelis žaidėjus, o visą komandą. Reikia viską išaanalizuoti“, – pralaimėtą akistatą vertino Eurolygos legenda.

Specialistas tradiciškai padėkojo komandos sirgaliams už palaikymą.

„Jie buvo nuostabūs ir sirgo už mus iš visos širdies. Darysime viską, kad laimėtume Madride“, – žadėjo Ž.Obradovičius.

Visgi jis pripažino, kad psichologinis pranašumas dabar jau – Madrido pusėje.

„Daug kas priklausys nuo Madrido „Real“ zoninės gynybos. Jei ir toliau prieš ją atakuosime tokiu procentu... laimėti bus sunku. Madride turime pataikyti kur kas geriau. Jei taip nutiks, turime gerų galimybių laimėti“, – samprotavo strategas.

Dar vienas aspektas į kurį po ketvirtųjų rungtynių atkreipė Željko – baudų metimai.

„Jie sumetė 17/19, mes 10/19. Tai yra septyniais pataikymais mažiau. Septynių taškų skirtumas... Pamenu prieš „Anadolu Efes“ Stambule pataikėme 28/28, kas dabar atsitiko? Tai juk tie patys žaidėjai. Reikia pataikyti kur kas geriau“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Lemiamos serijos rungtynės kitą trečiadienį vyks Madride.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas