Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Željko pagyrų gavęs Šaras pasitinka „milžiniškos svarbos“ mačą

20-asis Eurolygos turas prasidės klasikine akistata: Šarūnas Jasikevičius stos į kovą prieš savo mokytoją Željko Obradovičių.
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius / 15min ir Scapix/ZUMAPRESS nuotr.

Ne vienerius metus išvien Atėnų „Panathinaikos“ dirbę vyrai jau spėjo daugybę kartų pasišpaguoti ir būdami treneriais.

Dar treniruodamas Kauno „Žalgirį“ Šaras dusyk atsimušė į Željko diriguotą Stambulo „Fenerbahče“ – sykį Eurolygos pusfinalyje Belgrade, o po metų – ketvirtfinalio serijoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius

Iš viso treniruodamas „Žalgirį“ Š.Jasikevičius prieš legendinį serbą su „Fenerbahče“ stojo 12 kartų ir laimėjo tik tris tokias akistatas.

Lietuvis atsigriebė praėjusiame sezone, kai dirbdamas „Barcelona“ klube du kartus įveikė Ž.Obradovičiaus Belgrado „Partizan“, taip sušvelnindamas tarpusavio akistatų santykį iki 5:9.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius

Dabar išaušo metas trečiajam Šaro ir Željko akistatų etapui.

Gruodį „Fenerbahče“ vairą perėmęs Š.Jasikevičius su Turkijos superklubu Eurolygoje iškovojo penkias pergales iš šešių galimų, o antradienio vakarą namuose priims „Partizan“, kuris persekioja Šaro vyrus turnyrinėje lentelėje – Stambulo ekipa turi 11 pergalių, Belgrado – 10.

„Tai – labai svarbios rungtynės mums, nes žaisime prieš savo tiesioginį oponentą. Milžiniškos svarbos mačas turnyrinei lentelei, – prieš akistatą pabrėžė Šaras. – Žinoma, tai labai svarbi diena ir mūsų sirgaliams, nes sugrįžta treneris Obradovičius – esu tikras, kad jam bus parodyta didžiulė pagarba iš sirgalių.“

Pirmąją šių komandų akistatą lapkritį Serbijos sostinėje dramatiškai 85:84 laimėjo „Partizan“, bet tuomet prie „Fenerbahče“ vairo dar stovėjo graikas Dimitris Itoudis.

„Partizan“ yra subalansuota komanda su tokiu žaidėju kaip Punteris priešakyje bei daugybe taktinių ir kitų sprendimų, kuriuos gali paruošti rungtynėms, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Turime būti pasiruošę žaisti gerą krepšinį ir reaguoti į daugybę skirtingų įvykių.“

Serbijos klubas vienu metu buvo karščiausias Eurolygoje, kai iškovojo penkias pergales iš eilės, bet iš pastarųjų ketverių rungtynių „Partizan“ yra laimėjęs tik vienerias ir išgyvena prastesnę atkarpą.

Scanpix/IMAGO/kolbert-press nuotr./Željko Obradovičius
Scanpix/IMAGO/kolbert-press nuotr./Željko Obradovičius

Savo ruožtu „Fenerbahče“ pasitinka dar vieną Eurolygos dvigubą savaitę po dvejopos praėjusios, kai namuose nusileido Belgrado „Crvena zvezda“, tačiau Panevėžyje net 109:74 sudaužė Tel Avivo „Maccabi“.

„Per praėjusią Eurolygos dvigubą savaitę pamatėme dvi skirtingas „Fenerbahče“ puses, – prieš rungtynes Stambule sakė Ž.Obradovičius. – Žinoma, turime ruoštis tai „Fenerbahče“, kuris sužaidė fenomenalias rungtynes prieš „Maccabi“. Ši komanda labai kokybiška. Sugrįžęs Šarūnas pakeitė daug dalykų – tai akivaizdu. Jo žaidėjai yra geri individualiai, bet dabar jie yra atsidavę komandiniam žaidimui.

Mūsų laukia labai sekinančios ir sunkios rungtynės. Prieš „Fenerbahče“ buvo sunku ir Belgrade. Vakar surengėme pirmą rimtą treniruotę po ilgo laiko ir išbandėme kai ką protingo, kad atrodytume geriau nei pastarosiose Eurolygos rungtynėse.“

„Fenerbahče“ ir „Partizan“ rungtynės „Ulker Sports“ arenoje prasidės 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas