Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 14

Žinomas treneris prabilo apie mintis ženkliai keisti Eurolygą

Buvęs Pirėjo „Olympiakos“ ir Tel Avivo „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulos prakalbo, kad būtina taisyti tarptautinį krepšinio kalendorių, o Euro lygos sezonas galėtų trukti tik penkis mėnesius.
Ioannis Sfairopoulos
Ioannis Sfairopoulos / Euroleague.net nuotr.

Ioannis Sfairopoulos įsitikinęs, kad Europos krepšinyje būtini pokyčiai.

„FIBA ir Eurolyga turi susėsti prie bendro stalo ir priimti sprendimus, kurie būtų geri krepšiniui, kuris kenčia dėl organizacijų priešiškumo, – SDNA sakė Graikijos krepšinio specialistas. – Rezultatus matome: žaidėjai yra pavargę, žiūrovai nebemato jų tikrojo lygio, nacionalinių rinktinių rungtynes temdo Eurolygos mačai. Turi būti vienas tvarkaraštis, kuriame išsitelktų tarptautinės varžybos, nacionaliniai čempionatai ir rinktinių varžybos bei liktų laiko poilsiui.“

Ketverius metus Pirėjo „Olympiakos“ (2014-2018 m.) ir ketverius Tel Avivo „Maccabi“ (2018-2022 m.) treniravęs I.Sfairopoulos išsakė įdomių minčių dėl Eurolygos.

„Lyga labai konkurencinga, bet dabar mažiau kokybės lyginant su ankstesniais metais. Manau, kad krepšininkui žaidžiant 80 rungtynių kasmet, o vasarą skiriant nacionalinei rinktinei, nebelieka laiko pailsėti, o tai veda į traumas, prastą sportinę formą ir žemesnio lygio krepšinį. Turėtų būti rasta formulė, kad tiek daug mačų nevyktų per tokį trumpą laiką, nes Eurolygos komandos žaidžia ir savo šalių nacionalinėse pirmenybėse.

Yra minčių, kad Eurolyga galėtų vykti penkis mėnesius, o tada komandos žaistų savo nacionaliniuose čempionatuose. Tai galėtų būti sprendimas, vadovai turi rasti išeitį“, – kalbėjo 55 metų treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Pagal dabartinį modelį, Eurolyga vyksta septynis su puse mėnesio, nuo spalio iki balandžio, o gegužę dar vyksta finalo ketverto turnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas