Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 28 /23:36

Žiauri atkarpa Vitorijoje laidoja „Žalgirio“ sezoną: išgelbėti gali tik stebuklas

Ketvirtadienio vakarą dar kartą galėjome įsitikinti, jog Vitorijos „Baskonia“ – Kauno „Žalgiriui“ vienas neparankiausių priešininkų. Antrajame kėlinyje gavę smūgį 1:20 Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pakilti nesugebėjo – 73:80 (12:17, 13:23, 27:19, 21:21). Baskai savo aikštėje šventė pergalę, taip iki minimumo sumažindami žalgiriečių galimybes prasibrauti į atkrintamąsias. Dabar Kauno komandą gali išgelbėti tik stebuklas.
Eurolygos aistros Vitorijoje: „Baskonia“ – „Žalgiris“
Rungtynių akimirka / EB via Getty Images nuotr.

„Žalgiris“ Vitorijoje vertėsi be Kaune likusių traumuotų Nate‘o Wolterso ir Antano Kavaliausko, tačiau ne mažesnių nuostolių turėjo ir šeimininkai, kuriems negalėjo padėti Tornikė Šengelija ir Jasonas Grangeris.

Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynių pradžioje dominavo gynybinis klampus krepšinis ir komandoms taškus rinkti sekėsi ypač sunkiai. Pirmą kėlinį „Žalgiris“ užbaigė penkių taškų deficitu, tačiau po pertraukėlės surengė spurtą 8:0 ir ne tik pasivijo varžovus, bet ir perėmė iniciatyvą.

Tačiau antrojoje kėlinio pusėje kauniečiams teko išgyventi tikrą pragarą. „Baskonia“ įjungė aukštesnę pavarą ir pasiuntė dažnai klydusius svečius į sunkų nokdauną. Keturių taškų atotrūkį turėję baskai pelnė 15 taškų be atsako, o kėlinį užbaigė žiauria atkarpa 20:1 ir įpusėjus mačui turėjo milžinišką penkiolikos taškų pranašumą.

Trečio kėlinio pradžioje Mariaus Grigonio ir Leo Westermanno įkvėpti kauniečiai surengė keletą greitų atakų ir labai greitai nukirpo 11 taškų (39:43), tačiau tada baskai pataikė pora tritaškių ir vėl atitrūko.

Norint įšokti į atkrintamąsias, kauniečiams reikėjo laimėti visus likusius mačus. Po smūgio Vitorijoje lieka tik teorinės galimybės ir viskas priklausys jau ne tik nuo pačių žalgiriečių rezultatų.

Baskai pastaruoju metu Lietuvos čempionams ypač neparankus varžovas. Šį sezoną Kaune buvo pralaimėta 79:87, o praėjusį oponentams abukart nusileista net 20 taškų skirtumu.

„Žalgiris“ – „Baskonia“ 73:80 (12:17, 13:23, 27:19, 21:21).

  • „Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13, Deonas Thompsonas ir Marius Grigonis po 11, Artūras Milaknis 10, Thomasas Walkupas ir Edgaras Ulanovas po 8, Leo Westermannas 5, Paulius Jankūnas 4, Aaronas White'as 3, Lukas Uleckas, Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus nežaidė.
  • „Baskonia“: Luca Vildoza 16, Shavonas Shieldsas 14 (10 atk. kam.), Johannesas Voigtmannas ir Vincent'as Poirier po 13, Marcelinho Huertas 11.
VIDEO: Atviras Šaras Vitorijoje: trūksta lyderio, alkis nebe tas
VIDEO: M.Grigonis: laimėjome prieš „Budučnost“, bet ne prieš „Budučnost“ turime žaisti
VIDEO: B.Daviesas graužėsi dėl savo klaidų Vitorijoje
VIDEO: L.Westermannas: tos 5 baisios minutės yra gynėjų kaltė

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 73:80 (12:17, 13:23, 27:19, 21:21).

40 min. Stebuklas neįvyksta. Kauniečiai priversti iškelti baltą vėliavą.

39 min. Artūras Milaknis perima kamuolį po rezultatyvios „Žalgirio“ atakos ir dar prideda du taškus. Lieka šeši taškai.

38 min. Luca Vildoza penktasis tritaškis ir vėl dviženklis deficitas – 63:73.

37 min. Vincent'as Poirier atkovoja kamuolį po savu krepšiu, tačiau netyčia pataiko Brandonui Daviesui į akį. „Baskonia“ aukštaūgiui skiriama pražanga. Nedidelis šansas žalgiriečiams. Brandonas Daviesas negali mesti baudų ir sėda ant suolo, o jį pakeitęs Paulius Jankūnas artina kauniečius prie tikslo – 63:69.

36 min. Užsikabinti sunku. Leo Westermannas sužingsniuoja. Penkiolikta „Žalgirio“ klaida – 61:69.

35 min. Luca Vildozos ketvirtas tritaškis (iš šešių) ir vėl dviženklis „Žalgirio“ deficitas (59:69).

34 min. Thomasas Walkupas greitai užbaigia ataką ir vėl grąžina šešių taškų deficitą, bet kitoje aikštės pusėje Luca Vildoza staigiai smeigia tritaškį (57:66).

33 min. Pagaliau iš toli pataiko Artūras Milaknis – 55:61.

31 min. Artūras Milaknis neįmeta laisvas tritaškio, o kitoje aikštės pusėje Marcelinho Huertas taiklus – 52:61.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 52:59 (12:17, 13:23, 27:19).

29 min. Baskai arti neprisileidžia.

27 min. Leo Westermannas pataikė iš toli. Po pertraukos prancūzas akivaizdžiai solidesnis – 44:51.

26 min. Darruno Hilliardo ir Luca Vildozos tritaškiai vėl tolina žalgiriečius nuo tikslo. 41:49.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje
Kartais atrodo, kad Šaras per daug karščiuojasi ir per anksti sodina ant suolo „karštus“ žaidėjus už menkiausias klaidas. Pavyzdžiui, B.Daviesas per tris minutes savo taškais ir rezultatyviu perdavimu buvo prisidėjęs prie 6 iš 10 žalgiriečių taškų trečiojo kėlinio pradžioje, bet nepatenkintas Šaras pakeitė vidurio puolėją. Amerikietis atrodė nelabai laimingas.

25 min. Puikus Leo Westermanno perdavimas ir Mariaus Grigonio du taškai iš po krepšio – 39:43.

24 min. Žalgiriečių sunkus kopimas į kalną neišgąsdino. Per keturias trečio kėlinio minutes Brandono Davieso, Deono Thompsono, Edgaro Ulanovo ir Mariaus Grigonio pastangomis svečiai sugeba nukirpti net 10 taškų ir vėl grįžta į rungtynes – 37:42.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje
Kai Šarūnas Jasikevičius per 56 sekundes paprašo dviejų minutės pertraukėlių, suprask, ant suolo karšta. Atrodo, Dariui Maskoliūnui prireikė papildomai pasikalbėti su Leo Westermannu. Prancūzas atrodo išsimušęs iš ritmo jau antrose rungtynėse iš eilės. Po minutės pertraukėlės Leo su trimis klaidomis statistikos eilutėje sėdi ant suolo. O Šaras, jei galėtų, paimtų ir trečią minutės pertraukėlę per dvi minutes – vaizdas aikštėje jau baugina.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 25:40 (12:17, 13:23).

19 min. Leo Westermannui sunkiai sekasi vadovauti komandos žaidimui, o varžovai tolsta. Jau – 24:35.

17 min. Marcelinho Huertas pataiko tritaškį nuo lentos ir inspiruoja šeimininkų spurtą (7:0). Žalgiriečiai vėl atsiduria besivejančių vaidmenyje – 24:27.

15 min. Kauniečius į priekį tempia JAV aukštaūgiai Deonas Thomsonas ir Brandonas Daviesas – 24:20.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje
Šaro plojimai prie „Žalgirio“ suolo! Nors Walkupas po slalomo neišsilaiko ant „slidžių“ ir praradęs pusiausvyrą praranda ir kamuolį, Šarūnas Jasikevičius net pasilenkęs prie amerikiečio dėkoja jam už gerą ataką ir sveikina pliaukštelėdamas delnu. O kokias emocijas treneris rodo po Thompsono metimo! Jis net užsimojęs patenkintas spaudžia kumštį ir džiaugiasi ne tik amerikiečio taškais, bet ir kamuolio įvedimu po krepšiu. Per nepilnas tris minutes „Žalgiris“ pelnė du trečdalius pirmajame ketvirtyje surinktų taškų.

14 min. Puiki žalgiriečių atkarpa. Baskai antram kėlinyje dar nepelnė nė taško, o žalgiriečiai – jau 8. Deono Thompsono puikus puskablis – 20:17.

13 min. Brandono Davieso puikus epizodas. Per visą aikštę nusivaręs kamuolį vidurio puolėjas pelno du taškus su pražanga. Atkarpa 6:0 ir kauniečiai jau priekyje – 18:17.

12 min. Puikus Thomaso Walkupo epizodas. Nuostabi greita ataka – 15:17.

11 min. Deonas Thompsonas agresyviai sužaidė po krepšiu ir uždirbo pražangą. Visgi taikli tik viena bauda – 13:17.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 12:17.

10 min. Kėlinį Mattas Janningas užbaigia tritaškiu nuo lentos per Artūro Milaknio rankas. Prieš tai „Žalgirio“ snaiperis pats prametė tolimą metimą būdamas visiškai laisvas.

8 min. Aaronas Whiteas baudomis pelno pirmuosius savo taškus – 10:14.

7 min. Kaip ir buvo galima tikėtis – lėtas tempas, sunkiai renkami taškai ir daug kovos. Kol kas šiose klampiose lenktynėse geriau sekasi baskams. Jie net ir be savo lyderio Tornikės Šengelijos pirmauja šešiais taškais.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje
Slogūs linkėjimai iš Vitorijos. Atmosfera čia hipnotizuojanti. Arenoje likę nemažai laisvų vietų, fanai – gan ramūs, „Baskonia“ aistruolių vizitinė kortelė – orkestras, taip pat neįkvepiančiai trimituoja „In The Jungle“ ritmais. Šaras nusivylęs moja ranka, matydamas klampų „Žalgirį“. Komanda gynyboje leidžia varžovams rinkti taškus po žaidimo plano nevykdymo, o puolime kamuolys kartais nesuvaikšto taip, kaip turėtų. Bet skirtumas nedidelis, o ta mitais apipinta baskų audra kol kas visai nebaisi. Nebent tai bus tyla prieš audrą.

5 min. Pirmosiomis rungtynių minutėmis žalgiriečiams sunkiai sekasi užpulti. Baskai atakuoja kur kas lengviau. Edgaro Ulanovo tritaškis – 8:10.

4 min. Luca Vildoza pataikė tritaškį su Thomaso Walkupo pražanga. Atsiliekame 4:8.

2 min. Komandos keičiasi taikliomis atakomis. „Žalgirio“ gretose taškų sąskaitas atsidaro Brandonas Daviesas ir Edgaras Ulanovas – 4:4.

1 min. Kauniečiai rungtynes pradėjo tokia starto sudėtimi: Marius Grigonis, Thomasas Walkupas, Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas