Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 19

20-mečio benefisas išvedė sudėtingoje padėtyje buvusius serbus į Europos čempionatą

Du iš pirmų trijų mačų 2022 m. Europos krepšinio čempionato atrankoje pralaimėjusi Serbijos rinktinė (3-2) vis tiek iškopė į žemyno pirmenybes. Serbai užsitikrino kelialapį į turnyrą po to, kai Tbilisyje 92:66 (13:10, 24:21, 28:20, 27:15) įveikė vienus iš būsimojo čempionato šeimininkų Sakartvelo krepšininkus (4-1).
Filipas Petruševas
Filipas Petruševas / FIBA nuotr.

Serbai atranką pradėjo įveikdami suomius, bet tuomet nusileido Sakartvelui ir sensacingai suklupo prieš Šveicariją, komplikuodami savo situaciją grupėje.

Visgi dar rudenį Igorio Kokoškovo treniruojama komanda dar kartą nugalėjo Suomiją, o po pergalės prieš kartvelus tapo nepavejami grupės autsaideriams šveicarams ir užsitikrino mažiausiai antrąją vietą E grupėje.

E grupė
1. Sakartvelas* 4 1
2. Serbija* 3 2
3. Suomija* 2 3
4. Šveicarija 1 4

Serbų pergalė prieš kartvelus lėmė ir tai, kad į Europos čempionatą pateko Suomijos rinktinė. Ji dar žais paskutiniame ture prieš šeimininką Sakartvelą, bet kadangi jau abu kartus įveikė Šveicariją, suomiai užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą grupėje.

Pergalę prieš kartvelus serbams atnešė nuostabus 20-mečio Filipo Petruševo pasirodymas.

Gonzagos universitete dvejus metus praleidęs, o šį sezoną Belgrado „Mega Basket“ klube žaidžiantis 211 cm ūgio talentas per 33 minutes suvertė net 27 taškus (8/12 dvit., 2/3 trit., 5/6 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų.

I.Kokoškovą, kuris šį vakarą treniruos Stambulo „Fenerbahče“ klubą Eurolygoje, rinktinėje pakeitė Dejanas Milojevičius.

Serbija ir Suomija tapo 13-ąja ir 14-ąja Europos čempionato dalyvėmis. Be jų, jau anksčiau bilietus į žemyno pirmenybes užsitikrino turnyro šeimininkės Italija, Vokietija, Čekija ir Sakartvelas, o taip pat ir Kroatija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Izraelis, Slovėnija, Ukraina, Ispanija ir Rusija.

Bilieto į Europos čempionatą dar neturinti Lietuvos rinktinė jo sieks per paskutinį atrankos langą, per kurį Vilniuje žais prieš čekus ir danus.

Sakartvelas: Giorgis Šermadinis 20 (10/10 baud., 8 atk. kam.), Duda Sanadzė 15, Beka Burjanadzė ir Connoras Michaelas Frankampas po 10.

Serbija: Filipas Petruševas 27 (6 atk. kam., 30 naud. bal.), Danilo Andjušičius 22 (5/6 trit.), Nikola Rebičius 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas