Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 06

20 metų krepšiniui atidavęs didysis Sofoklis svarsto apie karjeros pabaigą

Didysis Graikijos krepšinio milžinas Sofoklis Schortsanitis po 20 metų profesionaliame krepšinyje svarsto apie sportinės avalynės kabinimą ant vinies bei naują karjeros etapą gimtinėje, mokant krepšinio paslapčių talentingąjį vietinį jaunimą.
Sofoklis Schortsanitis
Sofoklis Schortsanitis / „Scanpix“ nuotr.

„Panašu, jog daugiau nebežaisiu. Praėjęs sezonas man baigėsi anksti, turėjau daug laiko viskam apgalvoti bei prisitaikyti prie naujos situacijos. Vis dar mąstau, bet veikiausiai daugiau neberungtyniausiu. Turėjau 20 metų karjerą, todėl priimti tokį sprendimą man nebus sunku“, – sakė S.Schortsanitis.

Įspūdingu sudėjimu garsėjęs dičkis praėjusį sezoną rungtyniavo aukščiausioje Graikijos lygoje, Atėnų „Ionikos“ ekipoje, tačiau sužaidė vos ketverias rungtynes, kuriose rinko po 1,3 taško ir atkovojo po 1,8 kamuolio.

Trofėjų lentynoje 208 cm ūgio 35-erių S.Schortsanitis, kurio svoris, pasak wikipedia tinklalapio, siekia net 181 kilogramą, turi su šalies rinktine iškovotą pasaulio čempionato sidabrą bei Europos pirmenybių bronzą.

Klubiniame fronte centras labiausiai pasižymėjo atstovaudamas Tel Avivo „Maccabi“, kai 2011-aisiais pateko į pirmąją Eurolygos komandą, o 2014-aisiais tapo šio turnyro čempionu.

Karjeros metu S.Schortsanitį vis persekiojo antsvorio problemos.

„Žinoma, kai žinai, kaip susiklostė gyvenimas, supranti, kad karjera galėjo būti geresnė. Tikiu, kad galėjau padaryti daugiau, bet esu tikras, kad viskas vyksta dėl kažkokios priežasties. Esu palaimintas, kad turėjau galimybė būti puikių komandų dalimi ir gyvenimo kelyje sutikti nuostabius žmones. Aš turėjau nuostabią karjerą. Dauguma tai žmonių tai supranta. Esu laimingas dėl rungtynių, kuriose žaidžiau ir laimėjau, bei dėl sutiktų žmonių. Buvo puiku, dėl nieko nesigailiu“, – sakė S.Schortsanitis, per karjerą vilkėjęs tokių komandų kaip „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Belgrado „Crvena zvezda“ marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas