Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri su Šaru lyginusio L.Lekavičiaus planuose – gyvenimas Graikijoje

Neseniai šeimos pagausėjimo sulaukęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Lukas Lekavičius džiaugiasi dabartiniu gyvenimu Lietuvoje, tačiau su žmona Melina rimtai svarsto ateityje persikelti gyventi į Graikiją.

„Tai – viena tyliausių figūrų Europos krepšinyje. Lukas Lekavičius yra žemo tono žmogus, kuris dirba išties daug. Jis išgyveno aukštų žmonių sporte, nors Kauno „Žalgirio“ gynėjo ūgis vos 180 cm. Jis ne tik „išgyveno“, bet ir demonstruoja aukšto lygio krepšinį“, – rašo Graikijos portalo „gazzetta.gr“ žurnalistas George Kouvaris.

29-erių metų žaidėjo karjeros kelias vingiuoja tik per „žalias“ komandas – „Žalgirį“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Graikijos komandai L.Lekavičius atstovavo 2017–2019 metų sezonais, per kuriuos šilališkis ne tik laimėjo du lygos titulus ir vieną taurę, bet ir sukūrė šeimą su graike Melina bei susilaukė su ja dviejų atžalų.

Prieš praėjusio penktadienio Eurolygos akistatą tarp šių dviejų žaliai-baltų ekipų L.Lekavičius sulaukė didžiulio graikų žurnalistų dėmesio.

„Žalgirio“ žaidėjas atskleidė, jog su šeima rimtai svarsto apie galimybę persikelti gyventi prie Viduržemio jūros.

„Greičiausiai persikelsime į Graikiją, – portalui „gazzetta.gr“ sakė L.Lekavičius. – Nemanau, kad mano šeima gali ilgai gyventi Lietuvoje. Bet žinote, viskas gali pasikeisti akimirksniu. Viena vertus, gyventi Lietuvoje yra puiku, kita vertus – mes galvojame apie persikėlimą į Graikiją. Mes dar neturime 100 proc. sprendimo, tačiau tikimybė yra didelė.“

Pokalbyje su „gazzetta.gr“ portalu „Žalgirio“ žaidėjas dalijosi mintimis apie šeiminį gyvenimą, komandos žaidimui atsiliepusį Igno Brazdeikio išvykimą, Andrea Trincherio įneštus pakeitimus ir norą dar kada grįžti rungtyniauti į Graikiją.

BNS Foto nuotr./Lukas Lekavičius ir Melina Lekavičienė
BNS Foto nuotr./Lukas Lekavičius ir Melina Lekavičienė

– Lukai, kaip jūsų šeimyninis gyvenimas Lietuvoje?

– Labai gražus! Mano žmona kiek pavargo nuo lietuviško oro, bet visa kita yra gerai. Mes – laiminga šeima. Žmona su vaikais kartais nuvyksta į Graikiją aplankyti artimųjų ir grįžta laimingi į Lietuvą. Viskas yra gražu.

– Koks jausmas būti tėčiu?

– Nuostabus. Mano dukra yra pustrečių metų amžiaus, o neseniai susilaukėme ir sūnaus. Mes esame labai laimingi. Taip, su dviem vaikais yra sunkiau, bet viskas yra puiku. Vaikai man suteikia didžiulį kasdienį džiaugsmą. Aš esu super laimingas.

VIDEO: PIKENROLAS: prisikėlęs „Žalgiris“, stebuklingas K.Evansas ir apvogtas Sabas

– Kokia kalba bendraujate namuose?

– Su žmona kalbamės anglų kalba, o kartais – lietuvių, kadangi ji yra gerai pramokusi kalbėti lietuviškai. Ji ėjo į lietuvių kalbos kursus ir jau gali komunikuoti šia kalba. Graikiškai aš dar nekalbu, nors stengiuosi išmokti. Telefone įsirašiau programėlę, mokausi žodžių. Šiek tiek moku, bet tikrai ne tiek, kiek mano žmona moka lietuviškai. Lietuvių kalba – labai sudėtinga, tad didžiuojuosi ja.

Su vaikais bendraujame dviem kalbomis – lietuvių ir graikų. Stengiamės su jais kalbėtis gimtosiomis kalbomis, ne anglų, o dukrai tai įsisavinti sekasi puikiai. Ji dar nešneka gerai, tačiau supranta abi kalbas.

– Susipažinote su žmona, kai žaidė „Panathinaikos“ klube. Ar ji yra šios komandos sirgalė?

– Taip! Kai žaidžia „Žalgiris“ prieš „Panathinaikos“, ji nori, kad aš pasirodyčiau gerai, bet nesu tikras, kurią komandą Melina palaiko. Tai yra geras klausimas (juokiasi).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius su žmona Melina
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius su žmona Melina

– Nuo sezono pradžios „Žalgiryje“ jau buvo nemažai pokyčių, o kulminacija tapo vyriausiojo trenerio pakeitimas. Kokiame lygyje šiuo metu yra „Žalgiris“?

– Šiuo metu esu geros sportinės formos. Atvyko treneris, kuris turėjo laiko savo filosofijos ir taktikos įdiegimui. Pradėjome žaisti pagal Andrea Trinchieri filosofiją, manau, kad mums tai pavyksta daryti puikiai.

– Pirmajame rate kritote į Eurolygos lentelės apačią, iš kurios dabar bandote išsiropšti. Kokie yra „Žalgirio“ tikslai šį sezoną?

– Mes tikrai apie tai negalvojame. Visi kalba apie „Top 10“, bet mes suprantame, kokio sudėtingumo tai yra užduotis. Todėl apie tai garsiai nekalbame. Einame iš rungtynių į rungtynes, matysime, kur būsime sezono pabaigoje. Jei įvyks stebuklas, galbūt pamatysite mus „Top 10“. Vis dėlto iki to yra dar ilgas kelias.

– Kas šį sezoną nutiko su Kaziu Maksvyčiu, kuris praėjusį sezoną „Žalgirį“ nuvedė iki atkrintamųjų? Kodėl šio sezono rezultatai buvo prasti?

– Tai klausimas, kuris neturi atsakymo. Mes, žaidėjai, ne kartą apie tai diskutavome rūbinėje. Sakydavome: „nagi, vyrukai, kas nutiko? Treneris tas pats, kurį turėjome pernai. Sistema – irgi ta pati. Ir dirbame taip pat. Tai kas nutiko?“ Bet niekas neturėjo atsakymo. Sunku ką nors pasakyti, nes atsakymo neturiu.

Dabar galvoju, kad tai susiję su Igno Brazdeikio, kuris praėjusį sezoną buvo komandos lyderis, išvykimu. Jis buvo labai svarbus komandos žaidėjas, bet „Žalgirį“ paliko sezono starte ir galbūt dėl šios priežasties mes startavome blogai.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ką komandos žaidime pakeitė Andrea Trinchieri?

– Jis tikrai skiriasi nuo trenerio K.Maksvyčio. Andrea – labai protingas treneris, jis puikiai paruošia komandą rungtynėms ir skiria didelį dėmesį detalėms. Pagal gynybos ir atakos svarbos išaiškinimą jis man primena Šarą. Mes turime protingai išsirinkti taikinius varžovų gretose, kurie tiktų pagal mūsų stiprybes.

– Ko treneris reikalauja iš jūsų?

– Jis žino, kas aš esu. Jis žino mano stiprybes, tad neprašo dalykų, kurių negaliu padaryti. Treneris tikrai neprašys manęs žaisti nugara (juokiasi). Andrea žino, ką aš moku – prašo manęs žaisti agresyviai, greitai, stengtis išsimesti „floaterius“, jei tik turiu tam progą. Tokie dalykai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

– Ar į Graikiją žaisti persikėlę I.Brazdeikis ir Nazas Mitrou-Longas klausė jūsų patarimo apie šią šalį?

– Ne. Aš tiesiog pasakiau jiems, kokia nuostabi šalis gyvenimui yra Graikija. Mes kalbėjomės tik apie tai ir krepšinio temos nelietėme.

– Jei įskaičiuotume „Žalgirio“ dublerių komandą, šiame klube žaidžiate jau dešimtąjį sezoną. Nors jums dar tik 29-eri, ar jau pagalvojate apie karjeros pabaigą šiame klube?

– Šis klausimas turėtų būti adresuotas ne man, o klubo savininkams. Aš asmeniškai to norėčiau, bet tai nėra mano sprendimas. Nežinau, kas manęs laukia ateityje. Norėčiau vėl žaisti Graikijoje. Dar Ispanijoje. Yra daug šalių, kuriose galėčiau žaisti krepšinį. Bet tai nėra dalykai, apie kuriuos galvoju dabar. Žinoma, šį sprendimą lemia daugybė dalykų, kaip kad mokykla vaikams, bet kaip ir minėjau, nematau bėdų, kad ir kur baigčiau savo karjerą.

– „Panathinaikos“ komandoje žaidžia jūsų draugas Marius Grigonis, kurį puikiai pažįstate. Kokios priežastys lėmė tai, kad Mariaus žaidimas taip pagerėjo?

– Puikiai žinau, koks puikus kovotojas yra Marius. Jis niekada nepasiduoda. Vasarą girdėjau gandus, jog treneriui šito žaidėjo komandoje nereikia ir jis veikiausiai paliks Atėnus. Bet aš žinau Mariaus charakterį. Žinojau, kad jis nepasiduos ir kovos dėl savo vietos komandoje. Visi žino, kad M.Grigonis yra puikus žaidėjas, tad manęs nestebina toks jo žaidimas šį sezoną. Labai dėl jo džiaugiuosi.

– Pasidalinkite prognozėmis, kurios komandos gegužę žais Eurolygos finalo ketverte?

– Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“, „Barcelona“ ir „Monaco“.

VIDEO: PIKENROLAS: prisikėlęs „Žalgiris“, stebuklingas K.Evansas ir apvogtas Sabas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi