Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 07

Aiškūs trys iš keturių miestų, kuriuose vyks Europos krepšinio čempionatas

FIBA pranešė apie trečiąjį miestą, kuris priims 2025 m. Europos krepšinio čempionato kovas. Juo tapo antras pagal dydį Suomijos miestas Tamperė.
Ispanija – Prancūzija
Europos čempionai ispanai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

340 tūkst. gyventojų turintis miestas šiaurėje prisijungė prie jau anksčiau patvirtintų Rygos (Latvija) ir Limasolio (Kipras).

Ketvirtasis ir paskutinis miestas-šeimininkas paaiškės kovo 17-ąją – tai bus kažkuris Lenkijos miestas.

Tamperėje Europos čempionato kovos vyks 2021 metais atidarytoje „Deck“ arenoje, per krepšinio rungtynes talpinančioje daugiau nei 14 tūkst. žiūrovų.

Antrame pagal dydį Suomijos mieste „EuroBasket“ turnyras vyks antrąsyk – pirmą kartą tai nutiko 1967 metais, kai Suomija viena rengė Europos krepšinio pirmenybes.

Šį kartą Tamperėje, kaip ir Limasolyje bei dar neatskleistame Lenkijos mieste, bus surengtos vienos iš keturių grupių kovos. Rygoje bus žaidžiamos ne tik grupių etapo rungtynės, bet ir visos atkrintamosios.

Apskritai Suomijoje „EuroBasket“ vyks trečią sykį, nes 2017 metais Helsinkyje buvo surengtos vienos iš grupių varžybos.

„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas
„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas

„Turnyras Helsinkyje buvo krepšinio vakarėlis, kurį verta prisiminti. Mums didelis malonumas ir džiaugsmas, kad turime progą sukurti tą patį Tamperėje“, – teigė turnyro Tamperėje organizacinio komiteto vadovas Ari Tammivaara.

„Pastaraisiais metais Tamperė įrodė, kad yra pasiruošusi rengti aukšto lygio tarptautinius renginius. „Deck“ arena yra patogiai įsikūrusi miesto centre, pastatyta praktiškai ant traukinių stoties, bei suteikia puikias logistines galimybes sukurti krepšinio fiestą Suomijoje“, – pridūrė suomis.

Šios šalies rinktinė Tamperėje pastarąjį sykį žaidė praėjusį rugpjūtį, kai 2023 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynėse palaikomi 11,5 tūkst. žiūrovų nugalėjo Izraelį ir tapo pirmąja Europos komanda, užsitikrinusia vietą planetos pirmenybėse.

Kiek vėliau Lauri Markkaneno vedami suomiai stebino Europos čempionate, kuriame nužengė iki ketvirtfinalio pirmą kartą per 55 metus.

Primename, kad po dvejų metų Europos čempionų vardą gins Ispanijos krepšininkai, triumfavę praėjusį rugsėjį Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas