Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 28

Žais tik savame kieme: į bulgarišką barjerą atsimušę „Wolves“ liko be Europos

Šiemet įkurtas Alytaus „Wolves“ klubas inauguraciniame sezone varžysis tik vietinėse pirmenybėse. Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda Bulgarijoje neįveikė FIBA Europos taurės atrankos barjero.

„Vilkai“ antrajame atrankos etape 76:91 (18:21, 19:18, 13:27, 26:25) krito prieš šeimininkų Samokovo „Rilski Sportist“ klubą.

Alytiškius palaidojo košmariškas trečiasis kėlinys. Po dviejų ketvirčių R.Kurtinaičio komanda atsiliko tik 37:39, bet trečiajame kėlinyje bulgarai surengė įspūdingą spurtą 21:0 ir atitrūko net 64:43.

„Wolves“ per šią atkarpą taškų nesugebėjo pelnyti net septynias minutes, o trečią kėlinį pralaimėjo 13:27.

Ketvirtajame kėlinyje „vilkai“ surengė įspūdingą spurtą ir vos nepasivijo varžovų, bet galutinai perlaužti mačo eigos jiems nepavyko.

Į kovą Lietuvos klubą kėlė trys iš eilės Kristupo Žemaičio ir vienas Eigirdo Žukausko tritaškis, po kurių 12:2 spurtavę „Wolves“ atsiliko tik 69:74, tačiau dviem tiksliais šūviais iš toli bulgarai suvaldė audrą ir išlaikė pranašumą.

Šis pralaimėjimas reiškia, kad 3,5 mln. eurų biudžetą surinkusi Gedimino Žiemelio įkurta komanda šį sezoną varžysis tik Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Antradienį pirmajame atrankos etape „Wolves“ 83:72 nugalėjo Salonikų „Aris“ komandą iš Graikijos. Savo ruožtu „Rilski Sportist“ dėl vietos ketvirtu pagal pajėgumą Europos turnyru laikomose varžybose kovos prieš Haifos „Maccabi“ iš Izraelio.

„Wolves“: Regimantas Miniotas 16, Kristupas Žemaitis 13, Hugo Invernizzi ir Eigirdas Žukauskas po 9.

„Rilski Sportist“: Demajeo Wigginsas 19 (16 atk. kam.), Brandonas Randolphas 16, Chavdaras Kostovas 15, Evanas Battey 13, Krisas Minkovas 10.

Rungtynių įrašas:

VIDEO: Alytaus „Wolves“ – Samokovo „Rilski Sportist“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas