Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 21

Apie ankstyvą atleidimą iš „Žalgirio“ prakalbęs M.Schilleris: „Gavau antausį“

Spalio pradžioje vos po antrųjų Eurolygos rungtynių atleistas Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris vis dar turi tebegaliojančią sutartį su Lietuvos čempionais, tad laiką toliau leidžia Kaune, kuriame su šeima pasitiks ir didžiąsias metų šventes. Lietuvos portalams austras interviu nedalina besdamas pirštu į sutartį, bet sutiko sudalyvauti vokiškoje krepšinio tinklalaidėje „Talkin' Basketball“, kurioje prakalbo apie gautą „nemalonų antausį“ Kaune.

„Didžiausia klaida buvo Martinas Schilleris“, – dar prieš mėnesį išsamioje ir atviroje spaudos konferencijoje sakė Kauno „Žalgirio“ savininkas Paulius Motiejūnas, aiškinęs prasto sezono priežastis.

39-erių austrui buvo patikėta Lietuvos čempionų komplektacija, bet pralaimėjimais nulietas pasiruošimo etapas, slogus startas LKL pirmenybėse ir du pralaimėjimai Eurolygoje lėmė itin ankstyvas skyrybas.

Nors Martinui Schilleriui buvo parodytos durys, į jo vietą atvyko slovėnas Jure Zdovcas, bet abi pusės vis dar neranda kompromiso dėl sutarties nutraukimo, tad strategas laiką su šeima ir toliau leidžia Kaune.

„Kalėdas švęsime Kaune, per savo langus toliau matysiu lietuvišką mišką“, – „Talkin' Basketball“ tinklalaidėje buvusiam žinomam Vokietijos treneriui Stefanui Kochui sakė M.Schilleris.

Vienoje gimęs 39-erių specialistas gimtine įvardino Hamburgą. Martinas Schilleris praeityje Artlando „Dragons“ klube (2010–2013 m.) asistavo būtent laidos vedėjui S.Kochui.

Buvęs „Žalgirio“ strategas vokiečiams pristatė Lietuvą.

„Kaunas – antrasis didžiausias Lietuvos miestas. Valanda kelio iki sostinės Vilniaus, o vos dvi valandos iki Klaipėdos ir jūros. Kaunas žinomiausias dėl „Žalgirio“. Tai krepšinio klubas, su kuriuo aš dirbau ir dėl kurio dabar esu čia, – sakė M.Schilleris. – Lietuva – nėra tradicinė turizmo šalis, bet man įdomu pažinti skirtingas kultūras, ypač jaunos demokratijos, kurioje itin juntamos dvi ryškios kartos: senoji yra ne ypač gerai šnekanti angliškai ir naujoji – moderni bei techniška. Tai įdomu.“

VIDEO: PIKENROLAS: D.Adomaičio perėjimas į „Neptūną“, klaustukai dėl J.Zdovco ir Šaro galimybės NBA

2020-ųjų vasarą „Žalgiryje“ jis pakeitė ilgametį strategą ir sėkmės garantą Šarūną Jasikevičių. Naujasis specialistas atvyko į Kauną turėdamas Vokietijos čempionato, rinktinės bei G lygos patirtį.

„G lygoje dirbau su jaunais amerikiečiais atletais, kurių amžius svyravo nuo 21-erių iki 24-erių metų. Europoje man teko susidurti su tokiais veteranais kaip 36-erių Paulius Jankūnas. Jis per savo karjerą yra matęs visko, tad turimas žinias reikėjo atitinkamai ir pritaikyti“, – teigė M.Schilleris.

Galiausiai strategas užsiminė apie ankstyvas skyrybas, įvykusias vos po antrųjų Eurolygos rungtynių namuose, kurios baigėsi pralaimėjimu Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai.

„Kai dirbi tokį darbą, turi būti pasiruošęs gauti per veidą. Todėl savo šeimai aš nuolat primenu, kad gyvenimas yra nenuspėjamas. Vieną dieną – pasiekimai yra puikūs, o kitą dieną jau gauni antausį, kuris nėra malonus, bet šiame intensyviame darbe neišvengiamas“, – teigė M.Schilleris.

Jis teigė, jog tai nėra pirmas „antausis“ karjeroje, sunku jam buvo ir pirmąjį sezoną G lygoje, ir Vokietijos pirmenybėse, bet tokia yra trenerio darbo realybė.

Pasiteiravus apie ateities planus, strategas teigė matantis galimybių darbuotis abiejose Atlanto pusėse.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Adomaičio perėjimas į „Neptūną“, klaustukai dėl J.Zdovco ir Šaro galimybės NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas