Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12

Apie ateitį „Žalgiryje“ užsiminęs L.Lekavičius paaiškino sprendimą dėl rinktinės

„Jokių variantų net nebuvo“, – apie sprendimą šią vasarą neprisijungti prie Lietuvos vyrų rinktinės portalui 15min kalbėjo Lukas Lekavičius, davęs pažadą, kad kitąmet tikrai atvažiuos, jei tik nacionalinės komandos treneriui to reikės.

Kauno „Žalgirio“ rūbinė po triumfo lemiamose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse paskendo pergalės cigarų dūmuose ir šampano pursluose.

Šalies flagmanas susigrąžino pernai prarastą Lietuvos čempionų titulą, kuris „Žalgirio“ klubui yra jau 24-asis istorijoje.

Kauno komandos įžaidėjas Lukas Lekavičius iškovojo jau šeštąjį čempiono žiedą.

Tituluočiausių „Betsafe-LKL“ istorijoje krepšininkų sąraše 29-erių metų 180 cm ūgio šilališkį lenkia vos penki žaidėjai – Edgaras Ulanovas, Kęstutis Šeštokas (po 7), Robertas Javtokas (9), Artūras Milaknis (10) ir Paulius Jankūnas (15).

Pastarasis žaidėjas, dabar einantis „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigas, 15min pokalbio su L.Lekavičiumi metu praeidamas petimi užkabino žemiausią „Žalgirio“ komandos krepšininką.

„Oi, nemačiau. Toks mažas!“, – sakė čempioniškos nuotaikos Jankis.

„Tapti čempionu jausmas visada yra puikus, ypač po praėjusių tokių metų. Labai smagu. Dvigubas džiaugsmas“, – 15min sakė Lukas Lekavičius.

Lemiamame finalo susitikime „Žalgirį“ už ausų traukė 32 taškus įmetęs amerikietis Isaiah Tayloras. Ar jis ir buvo verčiausias gauti MVP?

„Tikrai labai nesinori išskirti nė vieno. Žaidėme gerai kaip komanda, ypač gynyboje. Gal rinkčiausi Isaiah Taylorą, ypač po tokių paskutinių rungtynių, bet nesinori išskirti nė vieno“, – dar šeštadienio vakarą kalbėjo L.Lekavičius.

zalgiris.lt/Lukas Lekavičius
zalgiris.lt/Lukas Lekavičius

Pačiam Lukui sezonas buvo sudėtingas.

Dar prieš metus jis buvo rezultatyviausias paskutinėje Eurolygos vietoje buvusio „Žalgirio“ žaidėjas, per beveik 24 minutes rinkęs po 10,2 taško.

Šį Eurolygos sezoną L.Lekavičius žaidė po 16 minučių, per kurias rinko po 6,9 taško.

„Betsafe-LKL“ čempionate – 7,4 taško per kiek daugiau nei 16 minučių.

„Visi viską matėte patys, – 15min paklaustas, kiek jam buvo sunku įsipaišyti K.Maksvyčio schemose, atsakė L.Lekavičius. – Ką aš žinau, sezonas nebuvo geras, o priežasčių, kodėl taip nutiko, aš nežinau. Sunku pasakyti.“

„Matome šviesią ateitį, – apie bendradarbiavimą kitame sezone su šiuo įžaidėju po finalinių rungtynių pasisakė pats K.Maksvytis. – Lukas blogai žaisdavo prie kai kurių gynybų, o prie kai kurių gynybų jis atsiskleisdavo geriau. Manau, kad Lukas yra šiek tiek per daug savikritiškas. Galbūt jis neturėjo puikaus sezono, bet sezonas buvo geras. Svarbu, kad komanda laimėjo viską, o jis darė savo darbą.“

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Lukas Lekavičius

Nors krepšininkas turi kontraktą iki 2025-ųjų vasaros, L.Lekavičius visiškai tikras dėl savo ateities nebuvo.

„Kontraktas yra, tad turbūt komandoje būsiu ir kitą sezoną. Apie tai šnekėti dar yra per anksti. Nežinau“, – 15min portalui sakė L.Lekavičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ LKL čempionai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ LKL čempionai

L.Lekavičius sekmadienį nedalyvavo „Betsafe-LKL“ sezono uždarymo šventėje, nes kitą dieną po finalo rungtynių išskrido pas žmoną į Graikiją.

Tai yra priežastis, kodėl krepšininkas šią vasarą neužsivilks Lietuvos rinktinės marškinėlių.

„Nuovargis prie sprendimo nežaisti išvis neprisidėjo. Esmė – artėjantis šeimos pagausėjimas, – 15min sakė L.Lekavičius. – Tiesiog nėra galimybių. Mes šiame dalyke turime mažai pagalbos. Aš tikrai nepaliksiu vienos žmonos su naujagimiu ir kitu vaiku. Jokių variantų net nebuvo.“

Nacionalinės komandos garbę L.Lekavičius pirmą kartą gynė 2015-ųjų metų Senojo žemyno pirmenybėse. Jis turėjo būti ir 2017-aisiais, tačiau pasiruošimo etape patyrė traumą. „Žalgirio“ vijurkas buvo ir 2019-ųjų metų pasaulio taurėje Kinijoje bei 2022-ųjų metų Europos čempionate Vokietijoje.

„Rinktinėje karjeros tikrai nebaigiau. Jeigu reikės, kitą vasarą rinktinėje būsiu 100 proc. Jeigu treneris norės, tikrai atvažiuosiu“, – sakė L.Lekavičius.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – kam atiteks LKL karūna ir kas taps MVP?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas