Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 18

Apie latvio viliones prakalbęs Dainius Adomaitis įvertino situaciją rinkoje

Margiris Normantas antradienį ryte pirmas su masažuotoju Juozu Petkevičiumi žengė ant „Siemens“ arenos parketo. Pėdos lūžį besigydančio gynėjo kojos jau nebesaugo įtvaras. „Nespėjau net pamėtyt“, – nusijuokė M.Normantas, kai vos po kelių minučių į aikštę sugužėjo ir kiti Vilniaus „Ryto“ krepšininkai. Tačiau jų nėra tiek, kiek norėtų matyti Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagrindinis įžaidėjas Chrisas Krameris vis dar vaikšto su specialiu batu-įtvaru. Nežinia, kada mįslingą traumą patyręs amerikietis galės padėti komandai.

Evaldo Kairio su komanda nebuvo. Ir nebus dar ilgai, mat „centrui“ buvo atlikta peties operacija, išmetusi jį iš D.Adomaičio valdomos rotacijos beveik visam sezonui.

Treneris džiaugtis šiuo metu gali nebent dėl kelialapio į Europos taurės „Top-16“ etapą, kuris į „Ryto“ būstinės pašto dėžutę įkrito praėjusią savaitę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda

Šio trečiadienio rungtynės su Baro „Mornar“ turnyrine prasme jau nieko nebereikš – vilniečiai liks ketvirti grupėje. Tačiau nemalonumų kamuojamai komandai mačas Vilniuje su Juodkalnijos klubu tai gali būti proga suderinti nedarniai veikiantį žaidimą. Juo labiau, kad tai paskutinės grupių etapo rungtynės prieš „Top-16“ kovas.

Darbas Vilniuje vyksta ne tik aikštėje. Galima neabejoti, kad klubo sporto direktorius Linas Kleiza gulasi vakare ir keliasi ryte su mintimis apie vidurio puolėją, kurio „Rytui“ reikia žūtbūt.

Prieš savaitę „Sportando“ skelbė, kad vilniečiai su Sankt Peterburgo „Zenit“ pečius surėmė dėl latvio Martino Meierso parašo.

„Scanpix“ nuotr./Martinsas Meiersas
„Scanpix“ nuotr./Martinsas Meiersas

Tačiau D.Adomaitis, 24sek paklaustas, ar derybos su Krasnojarsko „Jenisej“ klube rungtyniaujančiu žaidėju vyksta, atsakė: „Nežinau. Jis, man atrodo, turi kontraktą. Čia ne mūsų jau... Ne mes jau apie jį galvojame.“

Nežinau. Jis, man atrodo, turi kontraktą

– Turnyrine prasme mačas su „Mornar“ jums jau nieko nebereikš, bet galbūt yra kitų aspektų, kurie trečiadienį bus svarbūs?24sek paklausė D.Adomaičio.

– Turime 10 žaidėjų, yra ir jauni žaidėjai, treniruojasi jie gerai. Manau, kad jie tikrai gaus savo šansą, gal net ir daugiau žais.

Vis tiek pagrindinis dalykas yra pergalė. Žaidžiam namuose, apie tai galvojame, o priešininkas yra pavojingas, paskutines dvejas rungtynes žaidė tikrai gerai. Pralaimėjo, bet galėjo laimėti tiek prieš Frankfurtą („Skyliners“), tiek Adrijos taurės turnyre prieš „Cedevita“.

Jie yra pavojingi perimetre, dideli žaidėjai po krepšiu daug atkovoja kamuolių puolime. Skirtingo darbo individualiai kiekvienas turės padaryti daug ir gerai.

– Pirmas rungtynes laimėjote didžiuliu skirtumu, buvo 6 žaidėjai, kurie pelnė dviženklį taškų skaičių. Ar būtent tas komandinis žaidimas ir aiškaus lyderio neturėjimas gali būti raktas į pergalę prieš šią komandą?

– Visą sezoną norime būti tokia komanda, kad kiekvienose rungtynėse galėtų iššauti vis kitas žaidėjas. Ar tai pelnytų taškus, ar žaistų daugiau minučių. Svarbiausia tose rungtynėse buvo ir dabar bus intensyvumas. Prieš juos žaidžiant reikia turėti gerą intensyvumą, ypač gynyboje, nes perimetre yra labai daug pavojingų metikų.

Paskutinėse rungtynėse su „Cedevita“ jie išmetė 41 tritaškį. Walleris pataikė 8 iš 12, taip kad reikės tikrai pasistengti.

Paskutinėse rungtynėse su „Cedevita“ jie išmetė 41 tritaškį. Walleris pataikė 8 iš 12, taip kad reikės tikrai pasistengti

– Prie varžovų komandos prisijungė Malcomas Grantas. Ką jis duoda žaidimui?

– Dar vienas žaidėjas rotacijoje.

– Kalbant apie jūsų situaciją, Margiris Normantas jau be įtvaro, mėto į krepšį, kiek džiugina jo progresas?

– Čia gal klausimas daugiau daktarui yra. Gyvename dabar su visais traumuotais žaidėjais iki to momento, kada reikia daryti nuotraukas ir laukiame daktarų atsakymų, kaip viskas atrodo. Dabar Chriso laukiame, Margiris irgi yra tarpiniame etape.

Progresas vyksta, bet, kada bus pasakyta, kad jis gali ateit į aikštelę ir treniruotis, tada mane labiausiai džiugins.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas

– Ar Chrisui Krameriui jau buvo atlikti papildomi tyrimai?

– Kiek žinau, penktadienį bus daroma nuotrauka.

– Komandai žūtbūt reikia vidurio puolėjo. Kaip sekasi paieškos?

– Kažkokių kandidatų yra, kažkas vyksta, aišku, čia Linui gal labiau būtų klausimas, jis užsiima daugiau šitais reikalais. Sunkiai. Faktas, kad tai sunkiai vyksta.

Jei būtų rinkoje daug žaidėjų, tai ir pasirinkimas būtų. Dabar gal daugiau yra rinkoje komandų, kurioms reikia tokių žaidėjų, o žaidėjų nėra. Jei atsiranda laisvas krepšininkas, prie jo puola kelios komandos. Mes esame viena iš jų.

Dabar gal daugiau yra rinkoje komandų, kurioms reikia tokių žaidėjų, o žaidėjų nėra

– Gal šiuo metu yra kažkokios pažengusios derybos su konkrečiu žaidėju?

– Nieko nesinori net sakyt. Klausimas ne man.

– Iškritus Evaldui Kairiui, daugiau atsakomybių teko Martynui Echodui. Kaip jam sekasi su tuo tvarkytis?

– Kadangi jam tenka daugiau laiko, atsirado šansas Marekui (Blaževičiui). Čia žiūrime gan pozityviai, nes kitoje situacijoje Marekas gal neturėtų galimybių žaisti ir prieš „Žalgirį“, ir Europos taurėje. Tai – neįkainojama patirtis jam.

Jis ir treniruotėse dirba pilnu krūviu, ir rungtynėse yra svarbus žmogus rotacijoje. Matosi jo progresas, tai labiausiai džiuginantis faktas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marekas Blaževičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Marekas Blaževičius

– Pats M.Echodas sakė, kad nėra labai patenkintas savo žaidimu. Kaip jūs vertinate jo žaidimą, sportinę formą?

– Jūs irgi nepamirškit, kad po krepšiu yra tokie žaidėjai: vienam – 17, kitam – 21 metai. Mes labai daug tikimės iš jų ir norim, kartais būna aštrios kritikos ir per treniruotes, ir per video peržiūras. Viskas eina gera linkme.

Kaip ir visų jaunų žaidėjų problema – nėra pastovumo. Gerus momentus keičia blogi. Tobulėjimas vyksta, bet jauni žaidėjai, atsiradus tokiam šansui, turi juo pasinaudoti. Dabar ir vienas, ir kitas turi didžiausią šansą.

– Kalbant apie Martyną, jam šį sezoną sunkiai sekasi su baudų metimais. Kiek tai yra psichologija?

– Klausimas daugiau jam. Tokį akcentą užsidėjome, žiūrėsime. Psichologija – faktas, gal ir ta atsakomybė didesnė krenta. Bet čia, manau, turi ir automatizmas būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai