Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05

Apie naujoką ir lyderio sugrįžimą kalbėjęs K.Kemzūra pasidžiaugė: „Seniai taip buvo“

Sunkų periodą išgyvenantys Vilniaus „Wolves“ (4-4) pasitinka vienus iš Europos taurės lyderių – pirmą vietą A grupėje užimančius „Paris“ (8-1) krepšininkus.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Manau, kad tai ne tik mūsų grupės, bet ir viso turnyro lyderis. Pirmos rungtynės su jais mums buvo skaudokos... Manau, kad šiandien mes jau esame kitokie, nors ir ne geriausioje situacijoje. Tose pirmose rungtynėse jie mus lenkė kokiais trimis sezonais.

Todėl, kad šios komandos pagrindas ir treneris yra buvusi Bonos „Telekom Bakets“, tris sezonus žaidusi kartu“, – antradienį į „Avia Solutions Group“ areną surinkusiems žurnalistams teigė Kęstutis Kemzūra.

Pirmąją tarpusavio dvikova Paryžiuje, kuri buvo ir pirmoji „Wolves“ klubui Europos taurėje, suomio Tuomo Iisalo auklėtiniai tuomet laimėjo net 78:105.

Imago / Scanpix nuotr./Tuomas Iisalo laikomas vienu perspektyviausių strategų Europoje
Imago / Scanpix nuotr./Tuomas Iisalo laikomas vienu perspektyviausių strategų Europoje

Tiesa, pastaruoju metu į duobelę įkrito ir galingai sezoną pradėjęs „Paris“ klubas, iš paskutinių 5 rungtynių laimėjęs tik 2. Europos taurėje pirma nesėkmė buvo patirta namie prieš Stambulo „Bešikštas“ (63:68), o savaitgalį Prancūzijos lygoje skaudžiai nusileista ir Donato Motiejūno atstovaujamai „Monaco“ ekipai (62:84).

„Kiekviena komanda, ne išimtis ir „Paris“, turi pakilimų ir šokių tokių nuosmukių. Be abejonės, bus kažkokia jų reakcija. Tačiau tai – jų problemos ir jų bėdos. Mes turime savo“, – tęsė K.Kemzūra.

– „Paris“ klubui tai bus trečias iš eilės mačas išvykoje. Ar tai gali tapti „Wolves“ pranašumu?

– Nežinau, pranašumą turime susikurti aikštelėje. Savo energija, teisingais sprendimais, neprarasdami kamuolio, nesuteikdami jiems pranašumo.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./T.J. Shortsas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./T.J. Shortsas

– Buvęs Bonos „Telekom Baskets“ lyderis T.J.Shorts dabar žiba ir Paryžiaus komandoje, yra vienas naudingiausių Europos taurėje (vid. 20,8 naudingumo balo – trečia vieta). Kaip jį stabdysite?

– Jis – vienas iš „Paris“ variklių. Yra dar ir jaunas (Nadaras) Hifi. Pavojingi ir kiti – (Tysonas) Wardas, (Collinas) Malcolmas, (Mikaelis) Jantunenas. Gal ne tokie ryškūs ir ne tiek kuriantys, bet labai svarbūs.

Nesikoncentruočiau tiek į vieną T.J.Shortsą, nes visko nesustabdysime. Turime pasirinkti tai, ką galėtume (pristabdyti). „Paris“ yra komanda, kuri labai agresyviai „eina ant lentos“ (kaunasi dėl kamuolių puolime). Reikės tai kontroliuoti, atsitverti savo ginamuosius ir neleisti jiems bėgti į greitą puolimą, rinkti lengvus taškus. Šie du dalykai bus raktiniai.

– T.J.Shortsas šį sezoną Europos taurėje pataiko vos 14,8 proc. tritaškių, bet jis turbūt nėra toks jau prastas snaiperis?

– Jis gali mesti iš toli. Taip, galbūt tai nėra stipriausia jo pusė, kaip prasiveržimai ar metimai iš vidutinio nuotolio. Visiškai ignoruoti jo prie tritaškio linijos negali. Reikia gerbti. Aišku, visko atimti negali, reikės pasirinkti, kur galime daugiau surizikuoti.

Komandą papildė naujokas Garrisonas Brooksas (antradienį dalyvavęs pirmoje „Wolves“ treniruotėje. Kur jis bus naudingiausias?

– Pamatysime. Jis – vienas iš didelių. Bandysime jį ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijose.

– Kiek turėsite ginklų, sveikų žaidėjų, rytojaus rungtynėse?

– Leiskite pabaigti treniruotę (šypteli).

– Ko galima pasimokyti iš „Bešiktaš“ klubo, kuris vienintelis kol kas Europos taurėje įveikė „Paris“ ekipą?

– Kovingumo, fiziškumo, nepasidavimo. Pasimokėme ir kiekvienų (jų varžovų). Trenerių štabas daro savo darbą, analizuoja ir dėliojame detales, kas tinka mums.

nuotr. lkl.lt/Jeffery Tayloras
nuotr. lkl.lt/Jeffery Tayloras

– Ar Jeffery Tayloras jau arti sugrįžimo?

– Rytoj neplanuojame, bet šiandien jis jau bandys treniruotis su komanda ir pamatysime, kaip sureaguos jo kelis.

– Vienas naujokas atvyko, gal dar bus naujokų?

– Kol kas džiaugiamės tuo vienu naujoku. Džiaugsimės tais, kurie sugrįš. Tiek.

– G.Brookso atvykimas turbūt paskatins didesnę konkurenciją tarp aukštaūgių?

– Manau, kad tai yra gera problema. Galėsime žaisti energingiau, agresyviau, nebijoti dažniau prasižengti, nes turėsime pakeitimų. (Naujokas) turėtų pridėti geros energijos ir konkurencijos. Matysime, sezonas yra ilgas, rungtynių – daug, o mūsų skaudi patirtis rodo, kad... Va, šiandien pasidžiaugiau, kad turime 12 žaidėjų treniruotėje, seniai tiek turėjome.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Regimantas Miniotas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Regimantas Miniotas

– Regimantas Miniotas praėjusiose rungtynėse sugriebė 19 kamuolių, pagerino „Betsafe-LKL“ sezono rekordą. Jis – jūsų kapitonas, kaip jaučiasi jo lyderystė ne tik rūbinėje, bet ir aikštelėje?

– Šaunu. Labai džiaugiuosi dėl Regimanto. Jis atlieka ne visada matomą darbą. Kad atsikovotum 19 kamuolių, kažką padaryti reikia, nesvarbu, kokia būtų tavo pozicija. Linkiu, kad jis taip tęstų. Jis žino, ką daro, o aš esu jam dėkingas už tai.

„Wolves“ ir „Paris“ rungtynės trečiadienį „Avia Sollutions Group“ arenoje vyks trečiadienį 19:00 val. Kol kas žiūrovų tikimasi tik pirmajame arenos aukšte, nes antrasis – uždarytas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas