Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie pastiprinimą iš NBA kalbėjusį lenkų trenerį Vilniuje guodė malonūs prisiminimai

Būsimojo Europos čempionato šeimininkai lenkai jau turi bilietą į kitų metų turnyrą, bet vis tiek žaidžia turnyro atrankoje, kurios starte nusileido lietuviams. „Tokios rungtynės, kaip šiandienos, padės mums prieš tai, kas laukia vasarą“, – po susitikimo Vilniuje sakė Igoris Miličičius, kuris olimpinėje atrankoje tikisi ir rimto pastiprinimo.

Prieš pusantrų metų iki Europos čempionato pusfinalio nužygiavę lenkai metė rimtą iššūkį lietuviams, prieš kuriuos pirmavo praktiškai 15 minučių pirmoje rungtynių pusėje.

Bet antrojo kėlinio pabaigoje lietuviams atsirišo krepšys atakuojant iš toli, o tada mūsiškiai atgal nebesižvalgė.

Šovę į priekį spurtu 18:4 ir pabėgę 47:34, jie išsaugojo dviženklę persvarą iki rungtynių pabaigos ir triumfavo 83:64.

„Sveikiname Lietuvą su pelnyta pergale, – po rungtynių sakė Kroatijoje užaugęs, bet Lenkijos pilietybę turintis ir šios šalies kalba laisvai šnekantis I.Miličičius. – Manau, kad žaidėme solidžiai pirmas 17-18 minučių, bet neužbaigėme pirmos rungtynių pusės pakankamai gerai. Antroje rungtynių pusėje padarėme kelias klaidas. Neprilygome jiems fiziškumo ir psichologiniu lygiu, kurį pademonstravo lietuviai.

Pirmoje pusėje radome atsakymus, bet antroje pusėje jie nebeleido mums išsimesti metimų ir nusiėmė daug kamuolių puolime, kuriuos pavertė taškais. Taip nutikti negali, mums trūko disciplinos. Turime pasimokyti iš šios pamokos. Turėjome ilgą pergalių seriją, kai kitiems primesdavo savo energiją ir puolime, ir gynyboje, bet šiandien patyrėme kai ką kitokio. Tai bus gera patirtis mums, kad būtume geresni ateityje.“

Jis kartu su net 26 taškus „Avia Solutions Group“ arenoje ketvirtadienį pelniusiu Michalu Sokolowskiu į Lietuvą atskubėjo tiesiai iš Turino, kur sekmadienį I.Miličičiaus treniruojamas „Napoli“ klubas sensacingai nugalėjo Milano „Olimpia“ klubą ir iškovojo Italijos taurę. M.Sokolowskis buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

„Ačiū, labai malonu išgirsti sveikinimus ir prisiminti Italijos taurę“, – sulaukęs 15min sveikinimų plačiai šypsojosi I.Miličičius.

Bet šypsenos jo veide nebuvo rungtynių metu, matant, kaip lietuviai vieną po kito švaisto laisvus tritaškius link jo komandos krepšio.

K.Maksvyčio vyrai vien per pirmąją rungtynių pusę metė 21 tritaškį ir pataikė septynis, o iš viso iš toli atakavo 33 sykius ir realizavo 13 tritaškių.

Po mačo I.Miličičius aiškino, kodėl lietuviai gavo tiek šansų atakuoti iš tolimos distancijos.

„Žinojome, kad jie turi gerų metikų savo komandoje. Kai kuriose situacijose rotavome nuo prastesnių metikų ir leidome mesti geresniems metikams. Taip negali būti. Padarėme per daug klaidų, davėme per daug laisvės metikams. Be to, taip nutiko ir dėl to, jog prastai gynėmės vienas prieš vieną. Jie sėkmingai ardė mūsų gynybą ir kūrėsi lengvus metimus.

Pavyzdžiui, Giedraitis išsimetė 7 tritaškius, o tai yra gerokai per daug. Taip, jis pataikė pirmą metimą krisdamas, bet negalime tokiam metikui duoti šešis kartus mesti laisvam“, – sakė lenkų treneris.

Negalime tokiam metikui duoti šešis kartus mesti laisvam.

Net keturis tritaškius į lenkų krepšį susmaigstė ir geriausiu Lietuvos rinktinės rungtynių žaidėju tapęs Osvaldas Olisevičius, kurį I.Miličičius gerai žino iš Italijos pirmenybių – 31-erių lietuvis jau trečią sezoną žaidžia Apeninų pusiasalyje, o šiemet gina Trevizo „Nutribullet“ garbę.

„Jis tikrai manęs nenustebino. Jį taip pat vertiname kaip puikų metiką, penkiabalėje skalėje jį kaip metiką turbūt įvertinčiau 4,5, bet nesilaikėme disciplinos gynyboje, kad sulaikytume tokį metiką. Vienoje situacijoje prie jo per tris metrus nebuvo nė vieno mūsų žaidėjo. Deja, tokia situacija susiklosto, kai susirenki tik prieš porą dienų ir surengi tik kelias treniruotes“, – kalbėjo specialistas.

FIBA nuotr./Osvaldas Olisevičius
FIBA nuotr./Osvaldas Olisevičius

Įdomu tai, kad jo komanda 2025 m. Europos čempionato atrankoje dalyvauja nepaisant jau turimo bilieto į kitų metų pirmenybes. Lenkai, kartu su Latvija, Suomija ir Kipru, organizuos turnyrą, tad nepaisant to, kaip susiklostys atrankos varžybos, jie tikrai jame žais.

15min paklausė, kaip I.Miličičius vertina tai, jog jo komandai tenka žaisti atrankoje nepaisant turimo kelialapio į čempionatą, o 47-erių specialistas davė paaiškinimą, kodėl Lenkijai tai naudinga.

„Džiaugiuosi, kad žaidžiame, nes išliekame ritme. Nežinau dėl kitų komandų, kaip viskas susiklostys joms, bet mes galime įsivertinti, galime įvertinti kitas komandas. Norime išlaikyti susižaidimą, o tokios rungtynės, kaip šiandienos, padės mums prieš tai, kas laukia vasarą“, – sakė kroatas su Lenkijos pilietybe, kurio rinktinės po kelių mėnesių, kaip ir Lietuvos, lauks olimpinės atrankos kovos.

Patricija Adamovič / BNS nuotr./Europos krepšinio čempionato atranka: Lietuva - Lenkija
Patricija Adamovič / BNS nuotr./Europos krepšinio čempionato atranka: Lietuva - Lenkija

Jose lenkai gali sulaukti ir rimto pastiprinimo. 15min jau rašė apie Lenkijos ambicijas prisikviesti net tris solidžius NBA žaidėjus – Jeremy Sochaną, Brandiną Podziemski ir Malcolmą Brogdoną.

Po rungtynių Vilniuje 15min teiravosi I.Miličičiaus, kokia tikimybė juos išvysti olimpinėje atrankoje arba Europos čempionate su Lenkijos marškinėliais, bet treneris pernelyg neatviravo.

„Nenoriu kalbėti apie šansus. Mūsų federacija dirba sunkiai, kad prisikviestume kai kuriuos žaidėjus. Tikiuosi, kad vasarą turėsime kuo geresnę komandą ir laukiame to“, – sakė strategas, kurio komanda dėl vietos olimpiniame Paryžiuje liepą grumsis su Ispanija, Suomija, Libanu, Angola ir Bahamais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas