Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Apie sunkų kapitono periodą prabilęs M.Normantas: „Tikiuosi, dabar atsispirsime“

Vilniaus „Ryto“ (2-2) viltis užimti pirmą vietą FIBA Čempionų lygos B grupėje – ir pelnyti tiesioginį kelialapį į „Top-16“ etapą – buvo pakibusi ant plauko.

Solidžią persvarą prieš Patrų „Promitheas“ (2-2) išbarstę Giedriaus Žibėno auklėtiniai pabaigoje patys atsiliko 4 taškais, tačiau dramatiškai sugebėjo atsitiesti ir išplėšti gyvybiškai svarbią pergalę 77:75.

„Pradėjome su gera gynyba, kontroliavome rungtynių eigą. Tačiau antroje pusėje sustojome puolime ir gynyboje. Pridarėme mąstymo klaidų. Leidome jiems nusiimti skaudžių kamuolių puolime (varžovai jų sugriebė net 18, – past.). Taip jie ir sugrįžo. Ačiū dievui, laimėjome. Dėl savo geros gynybos“, – atsiduso „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas.

„Būdami gilioje... laimėjome. Ačiū dievui, ištraukėme“, – nutylėdamas negražų žodį aukščiausiajam dar sykį dėkojo gynėjas.

Jis pats sužaidė geriausią savo mačą šio sezono Čempionų lygoje. Atakavo taikliausiai komandoje, įmetė 16 taškų (5/5 dvit., 2/5 trit.), pridėjo 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius iš varžovų ir žaidė ilgiausiai komandoje – net 34 minutes.

„Turėjau sunkų periodą kaip kapitonas, – prisipažino M.Normantas. – Ačiū komandos draugams, kurie mane palaikė ir pakėlė sunkiu momentu. Aš, kaip kapitonas, truputį degdavau rungtynėse. Galvojau, kad nuviliu komandos draugus nepataikydamas ir panašiai. Išsimušdavau iš ritmo. Viskas susidėdavo į vieną. Dar kartą ačiū komandai už palaikymą ir, tikiuosi, dabar mes atsispirsime.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Margirio Normanto reakcija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Margirio Normanto reakcija

„Margirio, kaip kapitono, pavyzdys yra žiauriai svarbus. Labai džiaugiuosi dėl tokių jo rungtynių, – vieną iš komandos vedlių gyrė ir treneris Giedrius Žibėnas. – Žinote, svarbiausia yra tai, kaip mes reaguojame į nesėkmę. Ar žaidėjas galvoje ją turės keturias, ar penkias atakas. Rungtynėse klaidų bus. Tobulumas neegzistuoja. Margiris nuo pat pradžių buvo labai agresyvus gynyboje. Jis tuomet iš karto geriau žaidžia ir puolime. Norime tai įskiepyti ir kitiems mūsų žaidėjams. Ne visada pavyksta, bet tikiuosi, kad šis mačas bus tas lūžio momentas.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

„Faktas, kad daug smagiau, kai tavo metimai įkrenta, tačiau žaidžiame komandinį sportą. Turime greitai vėl viską susidėlioti galvoje, nes netrukus laukia kitos rungtynės – sunki išvyka į Mažeikius“, – ilgai džiūgauti nusiteikęs nebuvo M.Normantas.

VIDEO: LIVE - Rytas Vilnius v Promitheas Patras - Press Conference | Basketball Champions League 2023-24

Vilniečiams nepavyko įgyti tiesioginio pranašumo tarpusavio mačuose su „Promitheas“. Patruose „Rytas“ klupo taip pat 2 taškais (76:78), tad per paskutinius du turus grupėje svarbiu gali tapti kiekvienas taškas.

„Labiausiai šia pergale džiaugiuosi dėl komandos. Žaidžiame, juk, komandinį sportą ir, pirmiausia, reikia žiūrėti į komandą. Tikiuosi, atsispyrę eisime toliau ir tikiuosi dar dviejų pergalių šioje grupėje“, – pabrėžė „Ryto“ kapitonas.

Tik užkilęs į pirmą vietą grupėje „Rytas“ pelnytų tiesioginį kelialapį į „Top-16“ etapą, bet ne viskas yra vien vilniečių rankose.

Pagalbos reikės tikėtis ir iš ką tik nugalėto „Promitheas“. Graikijos klubas namie turės įveikti grupės lyderį Dižono JDA (4-0), kad teorinė vilniečių viltis aplenkti visus varžovus išliktų gyva.

Kovas FIBA Čempionų lygoje tęs ir 2-3 vietas užėmusios ekipos, bet jos turės žaisti papildomą įkrintamųjų seriją.

Standings provided by Sofascore

Tarsi akmenį nuo širdies geromis savo rungtynėmis nusimetęs „Ryto“ kapitonas išskyrė ir epizodą antrajame kėlinyje, kai Gytis Radzevičius, atrodytų, beviltiškoje situacijoje blokavo buvusio „Ryto“ aukštaūgio Jaime Echenique dėjimą, nurūko į puolimą ir dūrė tritaškį.

„Faina, kad Gytis irgi atsigauna. Jis dirba savo darbą – kovoja dėl kamuolių, blokuoja metimus, gerai ginasi. Greitoje atakoje po to dar įmeta ir tritaškį. Labai smagu, kad taip pakelia sirgalius“, – po traumos įsibėgėjančiu komandos draugu džiaugėsi M.Normantas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gytis Radzevičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gytis Radzevičius

Buvęs „Ryto“ žaidėjas J.Echenique vilniečiams kėlė rimtų problemų – kolumbietis suvertė 15 taškų ir atliko ne vieną galingą dėjimą, bet lemiamu metu būtent jo bandymą išplėšti pratęsimą blokavo Justinas Gorhamas.

„Lėtai kirto ir gavo stogą“, – šyptelėjo „Ryto“ kapitonas, fotografų užfiksuotas ir sugeriantis itin piktą kolumbiečio žvilgsnį.

FIBA.com nuotr./Margiris Normantas ir Jaime Echenique
FIBA.com nuotr./Margiris Normantas ir Jaime Echenique

Į „Avia Solutions Group“ areną šiame sezone sugrįžęs „Rytas“ čia iškovojo pirmą svarbią pergalę. Prieš tai vilniečiai, gerokai tvirčiau besijaučiantys šalia esančioje „Jeep“ salėje, didžiuosiuose namuose nusileido ir Kauno „Žalgiriui“, ir miesto kaimynui „Wolves“. Nugalėti ASG arenoje iki tol buvo pavykę tik itin prastai atrodančią „Opava“ ekipą.

„Dar reikia dirbti, kad prisijaukintume šią areną. Reikia daugiau treniruotis, bet manau, viskas bus gerai“, – šyptelėjo „Ryto“ kapitonas, pajuokavęs ir dėl neįprastai vėlyvo rungtynių laiko.

„Nežinau, kur dabar reikės valgyti, – juokėsi jis. – „McDonald's“ gal? Arba teks namuose.“

Kitas rungtynes Čempionų lygoje „Rytas“ žais gruodžio 12-ąją išvykoje prieš B grupės autsaiderę, Čekijos čempionę „Opava“ (0-4) ekipą, trečiadienį gavusią dar vieną karčią pamoką – 64:99 neprilygusią grupės lyderiui Dižono JDA (4-0) klubui iš Prancūzijos.

VIDEO: PIKENROLAS: avarinė „Žalgirio“ situacija ir į ložę persikėlęs Vilniaus derbis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas