Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04

Apie žaidėjus ligoninėje pasakojęs Šaras triumfuoja: „Dabar laikas atšvęsti“

Šarūnas Jasikevičius lengviau atsikvėpė po finalinės rungtynių sirenos, paskelbusios „Barcelona“ krepšininkų pergalę 81:72 prieš Miuncheno „Bayern“ lemiamose serijos rungtynėse. Lietuvis atvedė Katalonijos milžiną į finalo ketvertą antrus metus iš eilės, tačiau atskleidė, kad situacija prieš paskutinį susirėmimą su Vokietijos ekipa buvo nelengva.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

„Sveikinu mūsų sirgalius ir žaidėjus. Komanda puikiai pasidarbavo per pastarąsias 48 valandas. Atrodė, kad viskas yra prieš mus. Turėjome problemų su traumomis, žaidėjus su virusais. Kai kurie buvo ir ligoninėje. Ir sveikinimai žmonėms! Nesame serbai ar graikai, bet „Palau“ šiandien buvo kertinis faktorius“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Ispanijos spauda rašė, kad Brandonas Daviesas ir Kyle'as Kuričius prieš susitikimą buvo atsidūrę ligoninėje – jie pasigavo virusą ir vėmė.

Sveikino Šaras ir savo varžovus – „Bayern“ ekipą ir trenerį Andrea Trinchieri: „Man jis yra vienas geriausių trenerių. Jis tikriausiai žino daugiau nei aš apie vynus, galbūt ir apie krepšinį. Garbė turėti gerą ryšį su juo. Jis padaro mane geresniu treneriu.“

Euroleague.net/Andrea Trinchieri
Euroleague.net/Andrea Trinchieri

Treneris iš Lietuvos vėl atsisuko į sirgalius ir pabrėžė, kad per savo karjerą yra rungtyniavęs Tel Avive, Atėnuose, Kaune.

„Manau, kad atmosfera turi būti tokia karšta. Turime eiti į priekį, būti kieti. Ispanijoje viskas kiek kitaip. „Palau“, dar kartą pasikartosiu, buvo lyg per svarbiausius mačus“, – dėkojo sirgaliams Šaras.

3-2 laimėjo seriją Katalonijos klubas, kuriam, panašu, būtų katastrofa kristi prieš aštuntą reguliariojo sezono komandą.

„Kai esi „Barca“, patekimas į finalo ketvertą yra palengvėjimas. Esame ten, kur būti norime. Dabar galima pašvęsti, tačiau mes norime pakelti savo projektą į lygį, kuriame buvo CSKA, kuri praleido tik vieną ar du finalo ketvertus per 20 metų. Žinoma, bus sunku, tačiau turime ten būti“, – svarstė Š.Jasikevičius.

„Dabar yra laikas kiek pasimėgauti. Turime laiko galvoti apie Belgradą“, – finalo ketverto kryptimi dar nežvelgė strategas.

Lietuvis gyrė Nikola Mirotičių, kuris pelnė 20 taškų lemiamame susitikime. Vis dėlto nuostabiausias jame buvo Nicolas Laprovittola, suvertęs net 26 taškus.

„Laprovittola nejaučia spaudimo, kokį jaučia kiti žaidėjai. Jo tokie dideli kiaušiniai“, – konstatavo treneris.

„Šiemet turiu geriausių komandą, kokią tik esu atvedęs į finalo ketvertą. Dabar laikas atšvęsti, o tuomet analizuosime seriją ir dalykus, kurių nepadarėme. Mūsų krepšinis galėjo būti geresnis. Reikia nulenkti galvą ir prieš „Bayern“, kurie visada pasirengę žaisti tokiame lygyje“, – užbaigė Š.Jasikevičius.

Finalo ketvertas Belgrade vyks gegužės 19-21 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas