Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

„Barca“ bosas meta akmenį į Šaro daržą: „Mums nepatiko, kaip vyko derybos“

Šarūnui Jasikevičiui tylint, o Katalonijoje nerimstant aistroms po „Barcelona“ klubo sprendimo nepratęsti sutarties su lietuviu, garsiai išdėstyti savo poziciją apie nesėkmingas derybas nusprendė „Barca“ prezidentas Joanas Laporta.

„Kalbant apie Šarą, „Barca“ visada bus jo namai. Jis – svarbus mums ir asmeniškai turėjau puikius santykius su juo“, – komentarą „Esport3“ televizijai pradėjo J.Laporta.

„Tačiau jo kontraktas baigėsi, jis buvo turbūt vienas didžiausių Europoje“, – pabrėžė milžiniškų skolų slegiamo klubo vadovas.

„Barca Basket“ nuotr./Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius
„Barca Basket“ nuotr./Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius

„Mundo Deportivo“ kiek anksčiau skelbė, kad Š.Jasikevičius paskutiniame sezone Barselonoje uždirbo 3,5 mln. eurų – apie 1,8 mln. atskaičius mokesčius. Susimažinti algą „Barca“ pasiūlė trigubai.

„Mūsų techninis skyrius atliko išsamią sportinę analizę. Buvo nuspręsta, kad geriausia – netęsti ateities su Šaru, o pradėti naują etapą.

Nenoriu plėstis ir plačiau atskleisti apie derybas, bet mums nepatiko, kaip jos vyko – „Barca“ negali būti remiama prie sienos. Žvelgdami iš sportinės ir ekonominės pusės, nusprendėme, kad kontrakto pratęsimas mums nebūtų naudingas. Vietoje to priėmėme sprendimą pasitikėti Rogeriu Grimau“, – aiškino 61-erių „Barcelona“ bosas.

J.Laporta taip pat atskleidė, kad krepšinio sekcijos biudžetas kitą sezoną trauksis ketvirtadaliu – maždaug iki 30 mln. eurų.

„Šiuo metu mes negalime turėti 40 mln. eurų siekiančio biudžeto“, – teigė J.Laporta, vadovaujantis klubui, slegiamam milijardinės skolos.

„Turime prisitaikyti ir vienodai sumažinti išlaidas visuose skyriuose. Toks yra mūsų planas. Ne didesnės pajamos, o mažesnės algos“, – pridūrė „Barcelona“ prezidentas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Laporta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Laporta

„Nikola Mirotičius taip pat turėjo nepakeliamą kontraktą, – tęsė J.Laporta. – Mūsų išlaidos kitose sporto šakose sparčiai kilo į viršų. Manau, Eurolygoje ir su 30 mln. eurų biudžetu būsime konkurencingi. Rankinis turi 8 mln. eurų, salės futbolas – 5, o žolės riedulys – 4.“

nuotr. „Twitter"/„Barca Basket“/Šarūnas Jasikevičius po triumfo Ispanijos čempionate
nuotr. „Twitter"/„Barca Basket“/Šarūnas Jasikevičius po triumfo Ispanijos čempionate

47-erių Š.Jasikevičius per trejus metus Barselonoje tris kartus atvedė komandą į Eurolygos finalo ketvertą, sykį žaidė finale, dukart laimėjo Ispanijos čempionatą ir dukart Ispanijos Karaliaus taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas