Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Barseloną paliekančiam Šarui – graži Pau Gasolio žinutė

Pau Gasolis paskutines savo klubinės karjeros rungtynes sužaidė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje komandoje. „Barcelona“ klubui atsisveikinus su lietuviu, katalonas skyrė gražią žinutę kelis mėnesius jį treniravusiam kauniečiui.

Ispanijos krepšinio legenda sugrįžo į pirmąjį savo klubą 2021 m. pavasarį, kai prisijungė prie Šaro ir su „Barcelona“ tapo Ispanijos čempionu.

Vėliau jis dar sužaidė Tokijo olimpinėse žaidynėse atstovaudamas Ispanijos rinktinei ir baigė karjerą, o Š.Jasikevičius dar du sezonus treniravo „Barcelona“, kol pirmadienį atsisveikino su katalonų klubu, kai nesutiko drastiškai susimažinti atlyginimo.

„Šarai, ačiū už visą darbą, kurį atlikai per trejus metus „Barca“ klube. Buvo malonu užbaigti karjerą šalia tavęs ir iškovoti ypatingą lygos trofėjų“, – tviteryje rašė P.Gasolis.

Su Š.Jasikevičiumi jis pažįstamas dar nuo savo karjeros pradžios, kai 2000-2001 m. lietuvis ir katalonas kartu žaidė „Barcelona“ komandoje. Po to sezono P.Gasolis pakėlė sparnus į NBA, o Šaras dar du sezonus žaidė Barselonoje, kol 2003 metais pirmą kartą su šio miesto ekipa laimėjo Eurolygą.

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius

Šaras ketveriais metais vyresnį P.Gasolį daugybę kartų sutiko ir rinktinių turnyruose, o saldžiausią pergalę prieš ispanų krepšinio deimantą pasiekė tais pačiais 2003-aisiais, kai nugalėjo Pau vedamą Ispaniją Europos čempionato finale ir iškovojo auksą Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas