Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 25

Be lyderių į Andorą atvykusiai „Barcelonai“ pergalę nukalė jaunasis talentas ir P.Gasolis

Be keturių svarbiausių krepšininkų vietiniame fronte rungtyniavusi Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (28-4) vis tiek džiaugėsi pergale. Katalonai išvykoje 79:63 (26:23, 18:14, 10:18, 25:8) sudorojo Andoros „MoraBanc“ (12-16).
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Twitter“ nuotr.

Į nykštukinę Pietų Europos valstybę be Nikola Mirotičiaus, Brandono Davieso, Nicko Calatheso ir Cory Higginso atvykę katalonai greitai surado naujus lyderius ir nuo pirmųjų minučių demonstravo solidų krepšinį.

Trečiajame kėlinyje svečių persvara siekė 11 taškų (52:41), tačiau tuomet spurtu 14:0 atsakę Andoros krepšininkai sugebėjo sugrįžti rungtynes ir netgi išsiveržti į priekį.

„MoraBanc“ pranašumu rungtynėse džiaugėsi labai neilgai – Šaro kariauna ketvirtą kėlinį laimėjo net 25:8 ir ACB pirmenybėse iškovojo trečią pergalę iš eilės.

Nugalėtojus į priekį vedė net 26 taškus pelnęs 23-iasis praėjusių metų NBA naujokų biržos šaukimas Leandro Bolmaro. Įžaidėjas taip pat atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus bei sužaidė geriausias sezono rungtynes.

Geriausią mačą su „Barcelona“ marškinėliais sužaidė ir veteranas Pau Gasolis. Vidurio puolėjas pelnė 16 taškų, sugriebė 8 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Varžovų ekipoje siautėjo buvęs tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Clevinas Hannah – 18 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Andoroje rungtyniaujantis lietuvis Saulius Kulvietis per 27 minutes surinko 5 taškus (1/2 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 3 kamuolius, 2 kartus suklydo ir surinko 4 naudingumo balus.

Kitas praeityje sostinėje rungtyniavęs žaidėjas Arciomas Parachouskis per 15 min. pelnė 4 taškus ir sugriebė 3 kamuolius.

Jau netrukus katalonai pakels sparnus į Rusiją, kur Sankt Peterburge trečiadienį ir penktadienį žais dvejas Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš „Zenit“.

Andoros „MoraBanc“: Clevinas Hannah 18 (6 rez. perd., 23 naud. bal.), Oriolas Pauli 13

„Barcelona“: Leandro Bolmaro 26 (5/6 dvit., 4/5 trit., 4/4 baud.), Pau Gasolis 16, Rolands Šmits 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas