Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 20

Belgai užtikrintai Vilniuje pačiupo „Eurobasket 2022“ kelialapį

Europos krepšinio čempionato atrankos varžybose jau sužaistos keturios rungtynės, po kurių kelialapį į kitąmet vykstančias pirmenybes iškovojo Belgijos rinktinė.
Jonathanas Tabu
Jonathanas Tabu / „Scanpix“ nuotr.

Vilniuje vykstančiame C grupės „burbule“ belgai 88:65 pranoko danus ir užsitikrino bilietą į čempionatą dar prieš paskutinę dvikovą su čekais.

Ši belgų pergalė reiškia, kad paskutiniame ture lietuviams užteks laimėti prieš danus, o šeštadienį vykstantis mūsiškių mačas su čekais pernelyg didelės reikšmės neturės.

D grupėje Turkija namuose 88:80 po dramatiškos kovos įveikė švedus.

Trimis pralaimėjimais atranką pradėjusius turkus šiame mače gelbėjo tik pergalė aštuonių taškų ir didesne persvara. Šį uždavinį šeimininkams pavyko įgyvendinti.

Jei būtų laimėję mačą trylikos taškų ir didesne persvara, jie būtų iš karto užsitikrinę kelialapį į finalinį etapą, o dabar dar privalės laukti Nyderlandų pergalės prieš kroatus.

Turkus gelbėjo puikiai žaidęs ir 24 taškus pelnęs aštuoniolikmetis Stambulo „Bešiktaš“ sunkusis kraštas Alperenas Šengunas.

F grupės rungtynėse Ukraina 70:65 namuose nugalėjo dabartinius žemyno čempionus slovėnus. Nugalėtojams net 24 taškus pelnė natūralizuotas amerikietis ir buvęs žalgirietis Jerome‘as Randle‘as.

Abi šios komandos jau prieš šią dvikovą buvo užsitikrinusios bilietus į pirmenybes.

H grupės mače bosniai 84:69 nepaliko vilčių graikams, tačiau didesnės reikšmės šis mačas neturėjo. Abi komandos jau anksčiau buvo užsitikrinusios vietas finaliniame etape.

Priminsime, kad į kitus metus dėl koronaviruso pandemijos nukeltas Europos čempionatas bus žaidžiamas Sakartvele, Vokietijoje, Italijoje ir Čekijoje.

Be šių keturių šalių rinktinių kelialapius į pirmenybes jau taip pat turi Kroatija, Graikija, Bosnija ir Hercegovina, Izraelis, Ispanija, Slovėnija, Ukraina, Serbija, Rusija, Suomija, Lenkija, Vengrija ir Belgija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas