Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 07

Belgai žino, kaip kovoti prieš Lietuvos rinktinę – reikia žaisti greitai

Po pirmąją „Eurobasket 2015“ dieną patirto pralaimėjimo Latvijos rinktinei, antrąją dieną Belgijos krepšininkai atrodė kur kas užtikrinčiau. Mače su Estija belgai neturėjo jokio vargo ir iškovojo pirmąją pergalę – 84:55. Trečiasis belgų varžovas kur kas rimtesnis – Lietuvos rinktinė, tačiau ekipos lyderiai teigė, kad turi pranašumų.
Axelis Hervelle
Axelis Hervelle / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškart po pergalingų rungtynių su Estija kalbintas vienas belgų lyderių, natūralizuotas amerikietis Mattas Lojeski surado porą aspektų, pagal kuriuos belgai gali būti pranašesni už mūsų rinktinę.

„Mes turime žaisti greitai, naudotis savo greitumu ir staigumu, žaisti agresyviai. Lietuva yra didelė komanda, agresyviai ginasi, tad puolime turime padaryti, kad kamuolys nuolat judėtų.

Mes turime daug galinčių įmesti žaidėjų, aukštaūgiai irgi gali įmesti. Tai viena mūsų stiprybių. Esame gana silpni baudos aikštelėje, tad turime mesti“, – teigė 30-metis M.Lojeski.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mattas Lojeski
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mattas Lojeski

Su juo sutiko ir bene garsiausias pastarojo dešimtmečio Belgijos krepšininkas Axelis Hervelle.

„Turime palaikyti labai intensyvų žaidimą, stengtis būti agresyvūs gynyboje ir bandyti juos apibėgti, naudotis savo greičiu. Manau, kad visi mūsų žaidėjai turės sunkiai kautis, kitaip tikrai pralaimėsime.

Lietuva yra labai aukšta ir sunki ekipa, su galingais priekinės linijos žaidėjais. Bus labai sunku valdyti baudos aikštelę. Privalome kontroliuoti atšokusius kamuolius, neleisti jiems kartoti metimų“, – mačo su Lietuva planus vardijo A.Hervelle.

Mače su Estijos rinktine belgai pataikė net 57 proc. dvitaškių ir kas antrą tritaškį. A.Hervelle norėtų, kad taip kristų kasdien.

„Manau, kad žaisdami taip, kaip su Estija, taip pataikydami, tikrai turėtume šansų laimėti prieš Lietuvą“, – apibendrino belgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito