Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

Bluosto nesudėjęs J.Baronas skundžiasi pataikymu, bet ne atlyginimu

Jimmy Baronas žino, ką reiškia laimėti Europos taurę. Jis tikėjo, kad su Vilniaus „Lietuvos rytu“ vėl gali užlipti ant aukščiausio turnyro laiptelio, tačiau iš Sankt Peterburgo amerikietis į Vilnių ankstų ketvirtadienio rytą grįžo ne tik pamuštais paakiais, bet ir sudaužytomis viltimis.
Jimmy Baronas
Jimmy Baronas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 100:113 neatlaikė „Zenit“ atakų škvalo ir nebeturi net teorinių galimybių peršokti „Top 16“ etapo kartelės.

Tiesa, treneris su komanda į prisnigtą sostinę negrįžo. R.Kurtinaitis patraukė į Maskvą, kur, 24sek žiniomis, tvarkysis asmeninius reikalus.

Pernai, kai „Lietuvos rytas“ taip pat užstrigo ties „Top 16“ etapu, nuo komandos vairo pasitraukė Tomas Pačėsas. Pasigirdo kalbų, kad R.Kurtinaitis turėtų pasielgti panašiai, tačiau, 24sek žiniomis, bent jau klubo vadovybė nėra linkusi „nuimti“ dabartinio stratego.

Apie 230 tūkstančių eurų. Tiek, 24sek žiniomis, per sezoną Vilniuje uždirba vienas geriausiai apmokamų komandos žaidėjų J.Baronas. Panašiai tiek, kiek gauna Kauno „Žalgirio“ atakų lyderis Kevinas Pangosas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jimmy Baronas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jimmy Baronas

Europos taurės turnyre „Lietuvos ryto“ gynėjas rinko po 9,7 taško, atkovojo po 2,9 kamuolio ir atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Dar prieš prasidedant europinėms kovoms J.Baronas, kalbėdamas su 24sek, sakė, kad metimas ateis ir snaiperio savybės su laiku sugrįš. Bet nesugrįžo. Bent jau ne tiek, kiek norėjo pats krepšininkas, treneriai ar sirgaliai.

Vos 28,6 proc. tritaškių ir 43,9 proc. dvitaškių – tokiu taiklumu krepšį Europos taurėje atakavo J.Baronas.

Per šešias iš penkiolikos rungtynių J.Baronas nepataikė nė vieno tritaškio, tačiau per tuos „sausus“ mačus išmetė net 17 tolimų metimų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jimmy Baronas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jimmy Baronas

Iš viso šiame Europos taurės turnyro sezone amerikietis iš už tritaškio linijos laimę bandė 77 kartus, tačiau į skylę krito tik 22 kamuoliai. Taip dažnai iš toli J.Baronas Europos taurėje dar niekada nemetė. Tokiu prastu pataikymu irgi nebuvo pasižymėjęs.

Ir pats J.Baronas 24sek pripažino, kad šis sezonas pataikymo prasme – prasčiausias jo karjeroje.

Septyni „Lietuvos ryto“ krepšininkai Europos taurėje metė daugiau nei 27 tritaškius, tačiau J.Baronas iš jų visų buvo pats netaikliausias.

Norint kiek užstoti krepšininką, galima būtų paminėti faktą, jog jam dažnai tekdavo ne įprasta atakuojančio gynėjo, tačiau ir įžaidėjo pozicija.

Sankt Peterburge į savo krepšį praleidote net 113 taškų, kas lėmė tokią prastą gynybą?24sek paklausė ką tik į Vilnių grįžusio J.Barono.

– Mes, kaip komanda, nežaidėme su gera energija. Tai viską žlugdė, nes žinojome, kad esame geresni. Žinome, kad galime, nes esame sužaidę daug geresnių rungtynių gynyboje nei šios.

– Neturėjote kito kelio ir būtinai reikėjo laimėti, tačiau nebuvo komandinės energijos. Kaip tai nutiko?

– Tiesiog buvo labai sudėtingos rungtynės. „Zenit“ labai mėgsta greitai bėgti, greitai žaisti, sumesti daug taškų. Nieko gero nepadarėme juos stabdydami greitajame puolime ir kovoje dėl kamuolių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Kaip Rimas Kurtinaitis apibendrino tai, kas vakar nutiko Sankt Peterburge?

– Taip pat, kaip aš ką tik apibendrinau tau. Gynyboje turėjome būti geresni, reikėjo didesnės energijos. Išsikasėme duobę pirmoje pusėje, todėl buvo labai sunku, ypač išvykoje, iš jos išsikapstyti.

– Dabar jūsų laukia Karaliaus Mindaugo taurė ir LKL. Kaip pavyks nustumti mintis apie Europos taurę ir susitelkti į šiuos turnyrus?

– Mes esame profesionalai ir privalome sugebėti koncentruotis. Tai – žaidimas, mūsų jau greitu metu laukia dar vienos rungtynės, turime būti viskam pasiruošę. Turime tobulėti.

– Prieš Europos taurės turnyro startą kalbėjomės ir tada sakėte, kad „Lietuvos rytas“ turi potencialo laimėti turnyrą. Dabar jis baigtas „Top 16“ etape. Kiek tai yra skaudu jums asmeniškai?

– Tai labai sudėtinga. Ne tik man, bet ir treneriams, komandos draugams ir visam klubui. Iš mūsų tikėjosi daug, bet mes to nepasiekėme. Labai sunku, tačiau... Vienas sezono etapas baigėsi, dabar dar turime LKL, artėja taurės turnyras, kuris taip pat yra labai svarbus, todėl privalome koncentruotis į tai.

Tai sunkūs metai, tikriausiai blogiausi pataikymo prasme mano karjeroje. Nėra daugiau ką pasakyti.

– Po pralaimėjimo pradėta kalbėti apie R.Kurtinaičio ateitį komandoje, kokia yra paties pozicija trenerio atžvilgiu?

– Aš stengiuosi likti to nuošalyje. Dabar mes žengiame tolyn ir žiūrime tik į kitas rungtynes, todėl privalome daug dirbti ir tobulėti.

– Pavyko užmigti po šių rungtynių?

– Ne.

– Per pokalbį sezono pradžioje sakėte, kad, nors taikiklis yra nusimušęs, neabejojate, kad kamuolys pradės lįsti į skylę. Atrodo, kad tai nenutiko...

– Buvo pakilimų ir nuopuolių. Aš tiesiog stengiuosi daryti viską, ką galiu, ko reikia komandai. Tai sunkūs metai, tikriausiai blogiausi pataikymo prasme mano karjeroje. Nėra daugiau ką pasakyti. Reikia eiti į salę ir bandyti tobulėti.

– Ar tai susiję su psichologija?

– Ne.

– Kodėl taip nemanote?

– Aš tai žinau. Kamuolys tiesiog neįkrenta į krepšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito