Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 18

Borisas Diaw: Europos krepšinyje išnyko šalių stiliai – visi žaidžia vienodai

Prancūzijos krepšinio legenda Borisas Diaw sako, kad krepšinio lygis Senajame žemyne išaugęs, tačiau rinktinių žaidimo stiliai supanašėję. 40-metis B.Diaw savo mintimis apie krepšinio tendencijas pasidalijo su tinklalapiu Mozzartsport.com.
Borisas Diaw
Borisas Diaw / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Krepšinis labai smarkiai pasikeitė. Viskas pakilę į aukštesnį lygį. Visos komandos daro labai panašius dalykus. Dėl to krepšinio lygis Europoje ir JAV labai suvienodėjo“, – kalbėjo B.Diaw.

„Kalbant apie mūsų žemyno krepšinį – visų žaidimo kokybė taip pat labai supanašėjo. Jei filmo juostą atsuktume 20 metų atgal, pamatytume, kad Serbija žaidė vienu stiliumi, Italija – kitu, Ispanija – trečiu, Lenkija – ketvirtu. Dabar visi mažiau ar daugiau daro tuos pačius dalykus.

Puolime visi suka ispanišką „du prieš du“ ar daro dalykus, kurie tapo būdingi Eurolygos krepšiniui. Manau, dabar žymiai sunkiau nuspėti kažką, rasti dalykų, kurie skiria komandas vieną nuo kitos.

Pasiruošti rungtynėms tapo sunkiau, nes visos komandos bando naudoti tuos pačius, dabar krepšinyje vyraujančius dalykus.

Jei du prieš du dabar „ant bangos“ – visi taip ir stengsis žaisti. Jei atsirado tritaškių mėtymo mada – visi tai ir darys. Komandų žaidimas visiškai supanašėjo“.

Paklaustas, kodėl Europos čempionate sudegė Giannio Antetokounmpo, Luka Dončičiaus ar Nikola Jokičiaus vedamos komandos, B.Diaw pabrėžė, kad turėti ryškią žvaigždę šiuolaikiniame krepšinyje nepakanka.

Jei filmo juostą atsuktume 20 metų atgal, pamatytume, kad Serbija žaidė vienu stiliumi, Italija – kitu, Ispanija – trečiu, Lenkija – ketvirtu. Dabar visi mažiau ar daugiau daro tuos pačius dalykus

„Krepšinis – vis dar komandinis sportas, ir niekad viskas nepriklausys nuo vieno žaidėjo. Maža to, šiandien ypač svarbu turėti gilų suolelį, 10-12 žaidėjų rotaciją, kad galėtum tikėtis gero rezultato. Jokičius, Luka ir Giannis yra puikūs žaidėjai, nuostabūs, bet jie turi būti įtraukti į žaidimą.

Tai galioja kiekvienai komandai, net ir pretenduojančiai į auksą. Puiku, kad turi ekstra klasės žaidėją, bet reikia, kad funkcionuotų ir pagalbos jam sistema“.

Primename, kad Europos čempionato finale sekmadienį susikaus Prancūzijos ir Ispanijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas