Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 08

Bosnių žvaigždė pratrūko: „Kaip pelnyti taškus, jei keturi žaidėjai miega vienoje lovoje“

Lietuvos krepšininkai nutraukė Bosnijos ir Hercegovinos komandos svajones Europos čempionate. Prieš iškeliaujant namo bosnių komandos lyderis Jusufas Nurkičius prabilo apie sunkumus, lydėjusius komandą.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė turėjo kelis talentus, bet itin stiprioje B grupėje finišavo penkta.

Kovoje dėl ketvirtos vietos paskutiniame ture trečiadienį Lietuva 87:70 sutramdė varžovus iš Balkanų ir privertė juos pakuotis lagaminus kelionei namo.

Į aštuntfinalį patekę lietuviai diktavo žaidimą bosniams, kurių lyderiai atrodė pavargę paskutinėse B grupės rungtynėse.

Bosnių vidurio puolėjas J.Nurkičius iš NBA klubo „Portland Trail Blazers“ paaiškino šiek tiek, kokios sąlygomis su bendražygiais rengėsi čempionatui.

„Didžiuojuosi savo komandos draugais, treneriais ir pagalbininkais. Esant tokiai situacijai toks rezultatas yra atitinkamas. Norėčiau pasveikinti kiekvieną, prisidėjusį prie to. Padarėme viską, ką galėjome, Bosnija ir Hercegovina gali tuo didžiuotis“, – sakė J.Nurkičius, po padėkos pasukęs kalbą į liūdną pusę.

Kaip žinia, skolų turinti Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacija nesurado pinigų pasirengimui ir dar vasarą nebuvo aišku, ar rinktinė galės dalyvauti Europos čempionate.

Treneris Vedranas Bosničius dėl nesutarimų su federacija ir jai nevykdžius finansinių įsipareigojimų pasitraukė birželį.

Azizas Bekiras po svarstymų sutiko treniruoti komandą.

„Viskas prasidėjo nuo federacijos. Ar turėsime vedlį? Ar gausime trenerį iki Europos čempionato? Buvo daug dalykų už krepšinio ribų, žaisti yra lengviausia dalis“, – sakė J.Nurkičius.

Praėjusį NBA sezoną 12 mln. dolerių uždirbęs, o kitą sezoną jau 15,6 mln. dolerių atlygio sulauksiantis J.Nurkičius pareiškė, kad pats galėtų vadovauti.

„Duokite man teisę būti prezidentu, direktoriumi ar valdybos pirmininku mūsų federacijoje. Tokiu atveju Bosnija ir Hercegovina neturėtų tokių problemų dėl pasirengimo, viešbučio ir maisto. Aš pasirengęs priimti atsakomybę, – kalbėjo J.Nurkčius. – Kaip pelnyti taškus, jei keturi žaidėjai turi miegoti toje pačioje lovoje?

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jusufas Nurkičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jusufas Nurkičius

Žmonės turėtų suprasti, kad nacionalinė komanda vis dar yra prioritetas krepšinio federacijai. Sportininkams būtina užtikrinti normalias sąlygas.

Mes nepatekome toliau, bet atidavėme visą save. 12 žaidėjų aikštėje skyrė 100 proc. savęs, taigi nieko negali kaltinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas