Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 03

Bylą prieš FIBA pralaimėjusi Eurolyga turės sumokėti beveik milijoną eurų

Liuksemburgo apeliacinis teismas ginčą tarp Eurolygos ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) išsprendė pastarosios naudai.
Eurolygos kamuolys
Eurolygos kamuolys / „Scanpix“ nuotr.

Apeliacinis teismas sutiko su žemesnės instancijos teismo sprendimu ir skyrė Eurolygai 900 tūkst. eurų baudą. Be to, bylą pralaimėjusi organizacija turės sumokėti palūkanas, atlyginti 2 tūkst. eurų žalą ir padengti visas teismo išlaidas.

Ginčas tarp Eurolygos ir FIBA kilo dėl dar 2004-aisiais sudarytos Senojo žemyno klubų varžybų organizavimo sutarties, kurią sudarė FIBA padalinys „FIBA Europe“ ir Europos krepšinio lygų sąjunga (ULEB). Pastarosios vietą nuo 2010-ųjų perėmė Eurolyga.

Perėmusi sutartį, Eurolyga perėmė ir pareigą kasmet į FIBA kasą sumokėti 400 tūkst. eurų, bet nuo 2012 iki 2015 m., kai sutartis nustojo galioti, to nepadarė.

Eurolyga tokį sprendimą grindė pasikeitusiu FIBA tarptautinių varžybų kalendoriumi, kuris buvo pristatytas 2012-aisiais, o įgyvendintas 2017 m.

Vis tik teismas nusprendė, kad „FIBA Europe“ susitarimo nepažeidė ir Eurolyga neturėjo teisės nutraukti mokėjimų.

Eurolyga ir FIBA dėl pasikeitusių tvarkaraščių kivirčijasi jau beveik penkmetį, o į šį ginčą jau buvo įtraukta ir Europos Komisija, sulaukusi abiejų pusių skundų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant