Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 28

CSKA palieka dar vienas žaidėjas, skirstosi ir „Zenit“ krepšininkai

Eurolygoje rungtyniaujantys Rusijos klubai byra. Maskvos CSKA pranešė, kad komandą paliko jau penktas žaidėjas, o Sankt Peterburgo „Zenit“ netrukus turėtų netekti pusės sudėties.
Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešė CSKA, armijos klubą palieka Joelis Bolomboy'us. Donecke iš Kongo kilusio vyro ir rusės moters šeimoje gimęs vidurio puolėjas, anot klubo, palieka Maskvą dėl „situacijos tarp Rusijos ir Ukrainos“.

Tai jau penktas žaidėjas, paliekantis CSKA po to, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą. Prieš tai buvo paskelbta apie Mariaus Grigonio, kartvelo Tornikės Šengelijos, dano Iffe Lundbergo ir vokiečio Johanneso Voigtmanno išvykimą.

Pamažu byrėti ima ir „Gazprom“ remiamas „Zenit“ klubas. Dar vakar socialiniuose tinkluose žinią, kad grįžo į Lietuvą, ištransliavo Mindaugas Kuzminskas. „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas informavo, kad sprendimą palikti „Zenit“ jau priėmė Artūras Gudaitis, o Rusiją jau paliko Eurolygoje taip ir nedebiutavęs skambiausias praėjusios vasaros „Zenit“ pirkinys Shabazzas Napieras.

Bet tai dar ne viskas. Gazzetta.gr pranešė, kad žaidėjai gavo leidimą palikti komandą dėl saugumo priežasčių. Anot graikų portalo, tai lems maždaug pusės „Zenit“ sudėties netektį, mat namo turėtų iškeliauti visi arba daugelis legionierių.

Be lietuvių ir Sh.Napiero, Sankt Peterburgo komandoje žaidžia šeši amerikiečiai ir lenkas Mateuszas Ponitka.

Tiesa, komandos treneriai ir administracija liks Rusijoje ir lauks tolesnių Eurolygos sprendimų dėl Rusijos klubų.

Eurolygoje rungtyniauja ir trečia Rusijos komanda Kazanės UNIKS.

Turnyro organizatoriai penktadienį pranešė, kad visi trys Rusijos klubai ir toliau galės žaisti Eurolygoje, nepaisant šios šalies pradėto karo. Tiesa, pagal penktadienį priimtą sprendimą Rusijos ekipos nebežaistų namuose ir ieškotų neutralios šalies, kuriose būtų rengiamos jų namų rungtynės.

Tiesa, situacija dar gali pasikeisti, nes šiandien vyks dar vienas Eurolygos valdybos posėdis, kurio metu toliau bus plėtojama Rusijos klubų Eurolygoje tema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas