Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 05

CSKA palikęs vokietis nupasakojo ilgą kelionę namo: trumpam stabtelėjo ir Lietuvoje

Rusijos kariams įsiveržus į Ukrainą ir pradėjus tūkstančius gyvybių jau nusinešusį karą prieš Ukrainą, šios šalies krepšinio klubai buvo suspenduoti iš Eurolygos, o juos paliko beveik visi legionieriai. Vienas tokių – Maskvos CSKA vokietis Johannesas Voigtmannas, nupasakojęs savo kelionę iš Rusijos į Vokietiją.
Johannesas Voigtmannas
Johannesas Voigtmannas / „Scanpix“ nuotr.

29-erių vokietis CSKA žaidė nuo 2019 metų, tačiau Rusijai pradėjus karą greitai apsisprendė, kad nori palikti Maskvos klubą.

„Praėjusį ketvirtadienį, kaip ir visi kiti, buvome nustebinti siaubingų žinių apie tai, kad Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, – vokiečių portalui „Kicker“ pasakojo J.Voigtmannas. – Po dienos ar dviejų, per kurias reikėjo laiko susivokti, priėmiau sprendimą, kad nenoriu likti Maskvoje.

Dabartinėje situacijoje nesutikčiau, kad Rusijos klubai žaistų turnyruose. Net jeigu kalbame tik apie krepšinį, jame vis tiek telpa daugiau, tad nemanau, jog tai būtų teisinga. Rusijos prezidentas yra atsakingas už brutalų karą, kuriame žūsta nekalti Ukrainos žmonės, o milijonai turi palikti savo namus, įskaitant ir vaikus.

Tiesiog negalėjau likti Rusijoje ir apsimesti, kad nieko neįvyko, ypač, kai nežinojau, kaip situacija pasikeis Rusijoje. Dabartiniame kontekste nebūčiau jautęsis saugiai.“

Tuo metu, kai J.Voigtmannas panoro išvykti iš Maskvos, beveik visos Europos Sąjungos šalys jau buvo uždariusios oro erdvę Rusijos lėktuvams, tad vokiečiui teko namo parvažiuoti automobiliu.

Pakeliui link Vokietijos jis sustojo ir Lietuvoje, kur dabar Kauno „Žalgiryje“ žaidžia buvęs jo komandos draugas.

„Kadangi oro erdvė Rusijos lėktuvams užsidarė dar sekmadienį, o aš norėjau iš namų pasiimti kuo daugiau svarbių dalykų, tuo pačiu ir šunį, vienintelis likęs variantas man buvo važiuoti automobiliu. Viską susipakavau, atsirinkau kuo svarbesnius daiktus ir po paskutinio komandos susitikimo sekmadienį išvažiavau link Latvijos sienos, šunį pasisodinęs keleivio vietoje. Važiavau beveik aštuonias valandas be sustojimo.

Prieš pat Rusijos pasienį mano pulsas padidėjo, nes nežinojau, ko tikėtis. Bet išskyrus tai, kad teko iškraustyti visą automobilį, o pasienio pareigūnai pražiūrėjo visus lagaminus, visa kita praėjo sklandžiai.

Pailsėjęs nuvažiavau į Lietuvą, kur Kaune susitikau su buvusiu savo komandos draugu Janiu Strelnieku. O tuomet per Lenkiją išvažiavau namo – iš viso sukoriau apie 2500 kilometrų“, – pasakojo 214 cm ūgio vokietis.

Prieš pat Rusijos pasienį mano pulsas padidėjo, nes nežinojau, ko tikėtis.

Jis atskleidė, kad kontrakto su CSKA dar nenutraukė, priešingai nei su Bolonijos „Virtus“ jau susitaręs italas Danielis Hackettas.

Tačiau Vokietijos rinktinės centras tikisi, kad greitu metu pavyks išspręsti šią situaciją ir viliasi dar šiame sezone susirasti kitą klubą.

„Kontrakto klausimą dar reikia išspręsti, aš vis dar turiu sutartį su CSKA iki 2023 m. vasaros. Žinoma, norėčiau vėl žaisti kaip galima greičiau, ypač dėl to, kad laukia Europos čempionatas Vokietijoje. Iki tada (rugsėjo – red. past.) noriu vėl būti geriausios formos. Tikiuosi, kad atsiras galimybė prisijungti prie kažkurios komandos, nors perėjimo terminai kai kuriose lygose jau baigėsi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johannesas Voigtmannas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johannesas Voigtmannas

Net jeigu karas greitai pasibaigs, sunku tikėtis, kad viskas vėl bus kaip anksčiau. Mano agentas bando išspręsti situaciją su CSKA vadovais. Vis dėlto tokiai situacijai nėra precedentų, visiems tai kažkas naujo.“

Primename, kad tarp palikusių Rusijos klubus yra ir visi Lietuvos krepšininkai, įskaitant ir CSKA atstovavusį Marių Grigonį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas