Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 05

D.Adomaitis – apie Europos taurės burtus ir į „Rytą“ priviliotą E.Bendžių

Dainius Adomaitis Europos taurės burtus sutiko nei džiaugdamasis, nei liūdėdamas. Vilniaus „Ryto“ treneris susikoncentravęs į komandos komplektacijos darbus, kurie prasidėjo vaisingai. Naujasis treneris į komandą pasikvietė Lietuvos rinktinėje jau patikrintą Eimantą Bendžių.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Barselonoje ištraukti Europos taurės grupių etapo burtai lėmė Vilniaus „Ryto“ varžovus. Sezoną Europoje vilniečiai pradės varžydamiesi su Malagos „Unicaja“, Kazanės UNIKS, Turino „Fiat“, Frankfurto „Skyliners“ ir Baro „KK Mornar“ klubais.

Kaip ir po visų burtų, negali nei džiaugtis, nei liūdėti.

„Kaip ir po visų burtų, negali nei džiaugtis, nei liūdėti. Reikia pirmiausia rūpintis savo komandos komplektacija. Dabar bus aišku, kuriuos varžovus reiks stebėti ir jų ėjimus rinkoje. Kol vasara, dar neaišku, kokio pajėgumo iš tikrųjų bus varžovai“, – ištraukus burtus komentavo šią vasarą prie klubo vairo stojęs D.Adomaitis.

Lietuvos rinktinės strategas išskyrė du D grupės favoritus: „Aišku, kad Malagos „Unicaja“ yra Eurolygos lygio klubas. Jie ten rungtyniavo daug metų. Ispanijoje taip pat visada yra tarp lyderių. Kazanės UNIKS yra klubas su dideliu biudžetu ir ambicijomis sugrįžti į Eurolygą.“

„Viskas priklausys nuo mūsų ir varžovų komplektacijos. Turime žiūrėti į save“, – pabrėžė D.Adomaitis, kuris jau turi pirmąjį pirkinį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Juo tapo Eimantas Bendžius, kuris po ketverių metų pertraukos sugrįžta į Vilnių. Neatsitiktinumas, kad į „Rytą“ puolėjas sugrįžta treneriu tapus D.Adomaičiui. 28-erių krepšininku strategas pasitikėjo žvaigždžių netekusioje Lietuvos rinktinėje. Net ir joms sugrįžus, vietą nacionalinėje komandoje E.Bendžius išsaugojo.

„Taip, šis kontraktas buvo mano iniciatyva. Manau, kad yra svarbu pasikviesti lietuvius į klubą, nes jų mes neturime didžiulio kiekio. Eimantas buvo vienas iš mūsų prioritetų ketvirtoje-trečioje pozicijoje. Visi žinome, koks jis yra žaidėjas“, – universalų puolėją gyrė D.Adomaitis.

Man kaip treneriui lengviau spręsti apie žaidėją, kurį žinau ir kaip žmogų

Nors Santjago de Kompostelos komanda siūlė pratęsti sutartį, o lietuviu krepšininku domėjosi ir daugiau klubų, E.Bendžius pasirinko „Ryto“ komandą.

D.Adomaitis pripažino, kad ryšys Lietuvos rinktinėje pasitarnavo derybose: „Pasibaigus rinktinės langui, kalbėjome su Eimantu apie tokią galimybę ir klubo rodomą susidomėjimą. Matėme jo žaidimą Ispanijoje ir žiūrėjau daug jo rungtynių, kaip rinktinės kandidato. Man kaip treneriui lengviau spręsti apie žaidėją, kurį žinau ir kaip žmogų.“

Barselonoje buvo ne tik ištraukti Europos taurės burtai, bet ir vyko Eurolygos vadovų susitikimas. Kalbama, kad nuo kitų metų Eurolyga nesiderins prie FIBA rinktinių langų ir neišleis ne tik Eurolygos, bet ir Europos taurės komandų žaidėjų į nacionalines komandas.

Tai pastatytų D.Adomaitį į nepavydėtiną situaciją, tačiau treneris nenorėjo komentuoti gandų.

„Sunku komentuoti tai, kas nėra apibrėžta. Kol kas tai gandai. Bus galima komentuoti, kai bus tiksli informacija“, – lakoniškai kalbėjo „Ryto“ ir Lietuvos rinktinės treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Ryto“ varžovai

Malagos „Unicaja“

Malagos klubas praėjusį sezoną liko septintas Ispanijos lygoje ir devintas Eurolygoje. „Unicaja“ liko tik per žingsnį nuo Eurolygos atkrintamųjų ir neteko vietos stipriausiame Europos turnyre.

Po sezono klubas atsisveikino su treneriu Joanu Plaza ir vyriausiuoju treneriu paskyrė Luisą Casimiro.

Ispanijos klubas neslepia ambicijų laimėti Europos taurę ir sugrįžti į Eurolygą. Jie 2017 metais laimėjo Europos taurę ir tokiu būdu pateko į Eurolygą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nemanja Nedovičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nemanja Nedovičius

Kazanės UNIKS

Praėjusio sezono Europos taurės ketvirtfinalyje Kazanės klubas nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai. Tačiau ambicijos sugrįžti į Eurolygą niekur nedingo.

VTB Jungtinėje lygoje Kazanės klubas liko penktas. Pagal biudžetą Kazanės klubas Rusijoje užima ketvirtąją vietą – praėjusį sezoną jis turėjo įspūdingą 14 mln. eurų kraitį.

Turino „Fiat“

Praėjusį sezoną su šia ekipa Vilniaus klubas jau kovojo „Top 16“ etape, kur Turino klubas kovas F grupėje baigė laipteliu aukščiau. Svečiuose Vilniaus klubas nusileido 77:83, tačiau namuose buvo sutriuškino net 101:68.

Italijos lygoje Turino klubas liko tik vienuoliktas, tačiau sensacingai tapo Italijos taurės čempionu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Frankfurto „Skyliners“

Vokietijos klubas praėjusį sezoną liko aštuntas Bundeslygoje ir nedalyvavo Europos turnyruose.

2015-16 metų sezone Frankfurto ekipa tapo pirmąja FIBA Europos taurės nugalėtoja ir iškovojo teisę žaisti FIBA Čempionų lygoje, kurioje pasiekė atkrintamąsias.

Baro „KK Mornar“

Juodkalnijos krepšinio klubas praėjusį sezoną pateko į FIBA Europos taurės ketvirtfinalį ir užėmė ketvirtąją vietą Adrijos lygoje bei laimėjo Juodkalnijos lygą. Geras pasirodymas Adrijos lygoje jiems garantavo debiutą Europos taurėje.

Tai greičiausiai iš pažiūros silpniausia ir mažiausiai patyrusi grupės komanda, tačiau Adrijos lygos pusfinalio serijoje „Mornar“ tik 1:2 nusileido tituluotai Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai