Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

„Bnei Herzliya“ siautė Vilniuje ir komplikavo „Ryto“ šansus žengti tolyn

Vilniaus „Rytas“ (2-2) trečiadienį stojo į svarbią kovą FIBA Čempionų lygoje, bet pergalės nepasiekė.
Marcusas Fosteris
FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Bnei Herzliya“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus „Rytas“ (2-3) antrą sykį šiame sezone pralaimėjo Herclijos „Bnei Herzliya“ (2-3) ekipai ir komplikavo savo šansus keliauti tolyn FIBA Čempionų lygoje.

Pergalė Giedriaus Žibėno auklėtiniams būtų garantavusi mažiausiai patekimą į įkrintamąsias, tačiau Lietuvos čempionai neatsilaikė prieš svečius iš Izraelio – 90:101 (18:23, 17:30, 31:16, 24:32).

Žemė slysti iš po kojų vilniečiams ėmė antrajame kėlinyje, kuomet šeimininkai klydo, o svečiai drąsiai ir taikliai atakavo. Spurtavę 14:0 jie vienu metu pirmavo net 23 taškais (27:50).

Charakterį rodęs „Rytas“ grįžo į kovą trečiajame kėlinyje, sumažinęs atsilikimą iki vos 3 taškų (66:69).

Vis dėlto per lemiamą atkarpą šeimininkai vėl krito į duobę, gynyboje žiojėjo skylės ir „Rytas“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Vilniečių gynybą į neviltį visiškai varė amerikietis Maurice‘as Kempas, pelnęs net 33 taškus, sugriebęs 11 kamuolių, iš kurių net 7 puolime, ir surinkęs 37 naudingumo balus.

Aikštėje jis praleido 39 minutes ir 53 sekundes.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniečių reakcija po nesėkmės
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniečių reakcija po nesėkmės

Paskutines ir lemiamas H grupės rungtynes G.Žibėno auklėtiniai žais namie su lydere ir FIBA Čempionų lygos nugalėtojos titulą ginančia Tenerifės „Lenono“ (3-1).

„Rytas“: Marcusas Fosteris 23 (1/8 trit.), Elvaras Fridrikssonas 22, Gytis Masiulis 13, Martynas Echodas 10 (10 atk. kam.), Gytis Radzevičius (6 atk. kam.) ir Margiris Normantas – po 8.

„Bnei Herzliya“: Maurice‘as Kempas 33 (11 atk. kam.), Chrisas Babbas (2/12 trit.) ir Stephenas Thompsonas – po 16, Sandy Cohenas 15, Quintonas Hookeris 12 (6 rez. perd.), Julianas Gamble‘as 8 (11 atk. kam.).

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Ketvirtas kėlinys

40 min. Viskas. „Rytas“ praleidžia daugiau nei šimtą (90:101).

38 min. Žaisti lieka vos 2 minutės, o varžovai saugo dviženklę persvarą (82:93).

35 min. M.Thompsonas prideda dar vieną tritaškį, o „Rytas“ vėl nebesugaudo varžovų gynyboje... (73:87).

33 min. Nesėkminga lemiamo ketvirčio pradžia. Markas Thompsonas renka penkis taškus iš eilės, o svečiai susigrąžina dviženklį pranašumą (68:78).

Trečias kėlinys

30 min. Kėlinio pabaigoje „Bnei Herzliya“ baudžiama dar viena nesportine pražanga, o skirtumas susitraukia vos iki 3 taškų (66:69).

26 min. Vilniečiai trečiajame kėlinyje demonstruoja visiškai kitokią kovą ir mažina atsilikimą jau iki 8 taškų (56:64). M.Fosteris riaumoja iš pasitenkinimo, kuomet „Bnei Herzliya“ praranda dar vieną kamuolį.

24 min. Vienas iš varžovų lyderių, 15 taškų pelnęs, Sandy Cohenas baudžiamas technine pražanga ir šalinamas iš rungtynių. Prieš tai jis buvo nubaustas ir nesportine pražanga.

23 min. Varžovai baudžiami nesportine pražanga, o vilniečiai įskraidina du tritaškius iš eilės ir bando kabintis (45:59).

Antras kėlinys

20 min. Kėlinio pabaigoje M.Normantas ir G.Radzevičius pataiko iš toli, bet deficitas po pirmosios rungtynių pusės išlieka didžiulis (35:53).

18 min. Norint švęsti pergalę, Lietuvos čempionams teks padaryti netgi daugiau nei „Bnei Herzliya“ pavyko Izraelyje. Tuomet varžovai išlipo iš 17 taškų duobės, o „Ryto“ deficitas siekia jau 21... (27:48).

15 min. Traukti vilniečius iš duobės stengiasi M.Fosteris, pelnęs 10 taškų, bet svečiai ir toliau randa skylių „Ryto“ gynyboje (25:36).

12 min. Varžovų lyderis Chrisas Babbas drąsiai paleidžia tritaškį iš 8 metrų, kuris skrodžia tinklelį, ir yra surinkęs jau 10 taškų. G.Žibėnas prašo minutės pertraukėlės, nes svečiai pavojingai tolsta (21:30).

Pirmas kėlinys

10 min. Pirmoji rungtynių atkarpa baigiasi dviem T.Lekūno pražangomis per dvi sekundes, o „Bnei Herzliya“ vis dar priekyje 18:23.

9 min. M.Echodas deda iš viršaus, M.Fosteris sėkmingai užbaigia aštrų prasiveržimą ir kėlinio pabaigoje „Rytas“ priartėja iki vieno taiklaus metimo (16:18).

4 min. Svečiai ir toliau jaučiasi drąsiai triukšmingoje „Jeep“ arenoje. M.Kempas įmeta iš po krepšio, o „Bnei Herzliya“ pirmauja 5:11.

2 min. Vilniečiai rungtynes pradeda pakiliai – E.Fridrikssonas įskraidina tritaškį. Bet gynyboje praleidžia 5 taškus iš eilės. Visus juos pelno S.Cohenas (3:5).

Prieš rungtynes

Pergalė prieš „Bnei Herzliya“ vilniečiams garantuotų mažiausiai trečiąją vietą H grupėje – bilietą į Čempionų lygo įkrintamąsias.

„Bnei Herzliya“ vienintelį sykį H grupėje laimėjo būtent prieš „Rytą“, kai panaikino net 17 taškų deficitą ir šventė pergalę 85:90.

Po tos nesėkmės FIBA Čempionų lygoje „Rytas“ laimėjo dukart iš eilės, o visuose turnyruose iš 8 paskutinių mačų yra laimėjęs 7.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas