Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 05

Dėl karo iš Ukrainos išsviestas čempionų klubas – išformuojamas

Stipriausia Ukrainos krepšinio komanda Kamianskės „Prometey“ traukiasi iš FIBA Čempionų lygos dėl nežinomybės Rusijai tęsiant karinius veiksmus Ukrainoje.
„Prometey“ krepšininkai
„Prometey“ krepšininkai / FIBA nuotr.

Ukrainos žurnalistas Oleksandras Prošuta tviteryje pranešė, kad šalies čempionų prezidentas Volodymyras Dubinskis pranešė apie „Prometey“ komandos išformavimą.

Taip pat bus išformuota ir antra „Prometey“ komanda, jaunimo komanda ir moterų tinklinio ekipa.

„Visi pinigai ir ištekliai turi keliauti kariuomenei. Pirmiausia, turime laimėti karą. O po to galvoti apie kitką“, – teigė V.Dubinskis.

„Prometey“ įveikė pirmąjį Čempionų lygos etapą, o antrajame startavo dviem pergalėmis per tris mačus, tačiau dar prieš karo pradžią dėl saugumo išsikėlė į Čekiją.

Ten „Prometey“ sužaidė vienerias rungtynes ketvirtadienį, kai 81:92 nusileido Klužo-Napokos „U-BT“ komandai iš Rumunijos.

Tik prieš ketverius metus įkurta, bet žaibiškai į Ukrainos krepšinio elitą pakilusi komanda šį sezoną buvo prisikvietusi gerai krepšinio pasaulyje žinomų vardų: jai atstovavo kroatas Miro Bilanas, ukrainietis, buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Denisas Lukašovas, trumpai NBA ir Eurolygoje žaidęs amerikietis DJ Stephensas ir kiti.

Ji atstovavo 230 tūkst. gyventojų turinčiam Kamianskės miestui, vos per maždaug šimtą kilometrų nutolusį nuo Zaporižios atominės elektrinės, kurią prieš kelias dienas apšaudė okupantų rusų kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas