Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 06

Durimis netrenkė: Lietuvos moterų rinktinė – sutriuškinta rungtynėse dėl garbės

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sužaidė paskutines atrankos į 2021-ųjų Europos čempionatą rungtynes, kurios jau nieko nelėmė mūsų šalies komandai – šansų prasibrauti į Senojo Žemyno pirmenybes jau nebuvo. Susitikime dėl garbės lietuvaitės buvo skaudžiai sutriuškintos Serbijos komandos – 61:96 (18:26, 15:34, 11:22, 17:14).

Manto Šerniaus auklėtinės Stambule šaltą dušą gavo jau pačioje susitikimo pradžioje – serbės rungtynes pradėjo spurtu 15:4.

Vis tik bėgti toli į priekį Lietuvos rinktinė varžovėms neleido – apkarpė pranašumą, tačiau perlaužti rungtynių eigos nepavyko.

Taškai ant „i“ sudėlioti buvo antrojo kėlinio pradžioje – net 17:0 spurtavo Serbija, o Lietuvos komanda pirmus taškus pelnė sužaidus daugiau nei šešias minutes. Per pertrauką lietuvės atsiliko 33:60.

Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas.

Gabrielė Šulskė su 15 taškų buvo rezultatyviausia Lietuvos rinktinės gretose, 13 taškų pridėjo Kamilė Nacickaitė, kuri net 7 kartus suklydo.

Kovą dėl kamuolių serbės laimėjo net 40:25, Lietuvos rinktinė prarado 35 kamuolius, o po varžovių klaidų Serbijos ekipa pelnė 38 taškus.

E grupėje lietuvaitės užėmė paskutinę trečiąją vietą – jos pralaimėjo visas ketverias žastas rungtynes, serbės su keturiomis pergalėmis finišavo pirmos, antroje vietoje – dukart laimėjusi Turkijos komanda.

Pastarąjį kartą Europos čempionate lietuvės žaidė 2015-aisiais, kai užėmė aštuntąją vietą.

Lietuva: G.Šulskė 15, K.Nacickaitė 13, G.Labuckienė (7 atk. kam.) ir L.Miškinienė (8 atk. kam.) po 8, J.Jocytė 6, D.Šarauskaitė 5, J.Miknaitė, K.Timofejeva ir A.Zdanevičiūtė po 2.

Serbija: J.Brooks ir A.Crvendakič po 15, Y.Anderson (8 rez. perd.) ir J.Nogič po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas