Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

„El Clasico“ baigties vos nepakeitęs Šaras: „Kartais sunku suprasti tą krepšinį“

Pergalingu „El Clasico“ metus pradėjęs Šarūnas Jasikevičius po rungtynių prisipažino, kad principinė dvikova galėjo baigtis ir kitaip, jei jo jau paruoštas keitimas būtų įvykęs.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Barcelona“ klubo nuotr.

„Jau pasijuokiau dėl to su Cory Higginsu. Buvau paruošęs keitimą ir jis turėjo sėstis ant suolo, bet tada atkovojome kamuolį puolime ir Cory pataikė tritaškį... Nebegalėjau jo keisti“, – teigė Šaras.

Įsibėgėjęs amerikietis tuomet pelnė net 14 taškų ketvirtajame kėlinyje, o „Barcelona“ išvykoje pranoko Madrido „Real“ 87:78.

„C.Higginso vakarėlis pabaigoje laimėjo mums šias rungtynes. Kartais sunku suprasti, kaip tas krepšinis veikia“, – stebėjosi Š.Jasikevičius.

Po šios pergalės „Barca“ pavijo „Real“ Ispanijos čempionato viršūnėje. Abu klubai dabar turi po 11 pergalių ir 3 pralaimėjimus.

„Kalbame, kad mūsų žaidimas banguoja, tačiau aš turiu labai daug tikėjimo šia komanda. Dalis žaidėjų vis dar nežaidžia geriausio savo krepšinio. Tokio, kokio iš jų tikimės. Kad laimėtume ką nors svarbaus, mums reikės daugiau stabilumo“, – tęsė lietuvis.

„Šiose rungtynėse mes buvome labai solidūs, žaidėme taip, kaip norėjome. Galbūt pirmajame kėlinyje galėjome būti šiek tiek geresni gynyboje, neišnaudojome visų pražangų iki bonuso. Esu patenkintas, nes didelę dalį rungtynių žaidėme stabiliai, ko mums pastaruoju metu vis trūkdavo. Kad laimėtum Madride, turi padaryti daug gerų dalykų“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Treneriui pritarė ir Rokas Jokubaitis, nors jam pačiam šios rungtynės nesusiklostė. Įžaidėjas prametė visus metimus (0/3 dvit., 0/1 trit.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 2 kamuolius ir surinko minus 3 naudingumo balus per 9 minutes.

„Man laimėti „El Clasico“ reiškia labai daug“, – komandos pergale džiaugėsi R.Jokubaitis.

„Labai džiaugiuosi dėl komandos. Laimėti Madride – pats geriausias jausmas“, – pridūrė 22-ejų lietuvis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?