Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 27

Elitinę „Žalgirio“ grandį liaupsinęs L.Kleiza: „Jie turi galvoti apie finalo ketvertą“

Legendiniams šalies krepšininkams Linui Kleizai ir Jonui Mačiuliui patinka, kaip sezono starte atrodo Kazio Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgiris“. 15min laidoje PIKENROLAS šie karjeras baigę žaidėjai tvirtino, jog „Žalgiris“ gali ne tik pakartoti, bet ir viršyti stebuklingą praėjusio sezono rezultatą Eurolygoje.

Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Valencia“ | 20:00 | Kaunas

Praėjusį sezoną Kazys Maksvytis su Kauno „Žalgiriu“ kūrė vieną stebuklą po kito Eurolygoje ir visų nuostabai įšoko į šio turnyro atkrintamąsias varžybas, o 2023–2024 metų sezoną šalies krepšinio flagmanas pasitiko išsaugodamas žaidėjų branduolį, trenerių štabą ir visą žaidimo sistemą.

Į Nemuno salą tarpsezoniu atvyko vos trys naujokai – kanadietis Nazas Mitrou-Longas, emocijų nerodantis snaiperis Brady Manekas ir priekinės linijos rotaciją išplėtęs Danielius Lavrinovičius.

Tai ne tik atnešė puikių rezultatų Senojo žemyno pirmenybių starte, kai po „Žalgirio“ kojomis jau krito Bolonijos „Virtus“ (82:79), Belgrado „Crvena zvezda“ (79:74) ir Vitorijos „Baskonia“ (99:82), o vienintelė nesėkmė patirta 79:93 rezultatu Eurolygos čempionų Madrido „Real“ teritorijoje, bet ir atnešė tikėjimą K.Maksvyčio komandos galimybėmis net viršyti pernykštį pasiekimą.

„Eurolyga atrodo dar labiau išsilyginusi, kurioje galime išskirti tik „Real“, o kol kas labai gerai žaidžia ir „Barcelona“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Manau, kad „Žalgiris“ stipriai turi pagalvoti, ką nusipirkti į Igno Brazdeikio vietą. Kai Eurolyga šitaip atsivėrė, „Žalgiris“ turi galvoti apie finalo ketvertą. Jie tai turi daryti tyliai, niekam nesakyti, bet apie tai galvoti reikia.

Ar tai yra pasiekiama? Tai yra kitas klausimas. Bet kada paskutinį kartą Eurolyga buvo tokia atvira? Sutinku, kad komandos įsižais, bet atmeskime „Real“ ir visi kiti varžovai „Žalgiriui“ yra nugalimi, ypač namų arenoje. Su Ignu Brazdeikiu dar kitokį „Žalgirį“ matytume, variantų būtų dar daugiau. Klubo viduje pozityvo neturėti trūkti, tik klausimas – ką jie įsigys rinkoje ir kaip tas naujokas sustiprins komandą?“

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

Dar visas būrys stiprių Eurolygos klubų ieško savojo žaidimo – sezono starte stringa ir plačiai piniginę vasarą pravėrę Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ klubai (po 1 pergalę ir 3 pralaimėjimus), toli nuo gero žaidimo yra ir Pirėjo „Olympiakos“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ (po 2 pergales ir nesėkmes).

„Visos komandos dar ieško savo žaidimo, bet „Žalgiris“ turi elitinę priekinę liniją, – sakė L.Kleiza. – Ji elitinė, nes visi aukštaūgiai yra labai skirtingi ir K.Maksvytis gali išsitraukti vis kitokį ginklą. Kevarriusas Hayesas atlieką vieną darbą, Rolandas Šmitas iš penktos pozicijos duoda kitą žaidimą. „Žalgiris“ pagaliau turi metantį ketvirtą numerį Brady Maneką, kuris ne tik gali mesti, bet gali ir pataikyti tritaškius. O rotacijoje dar yra ir Laurynas Birutis. Galbūt pavardės nėra skambios, bet jie sukuria labai daug. Prieš kiekvieną varžovą „Žalgiris“ gali pasiūlyti vis kažką kito. Jei metimai pradeda kristi, „Žalgirį“ sustabdyti labai sunku.“

„Manau, kad „Žalgiris“ artėjančiose dvejose rungtynėse su „Valencia“ ir Vilerbano ASVEL iškovos dvi pergales. Man ir labai patinka „Žalgirio“ vaizdas sezono starte ir galiu pritarti praktiškai viskam, ką pasakė Linas Kleiza“, – sakė kitas 15min laidos PIKENROLAS dalyvis Jonas Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas