Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

„Eurobasket 2017“ burtas mestas: Lietuvos rinktinė sužinojo savo varžovus

Burtas mestas, kortos išdalintos. Stambule esančiame viename iš penkiolikos prabangiausių pasaulio viešbučių „Ciragan Palace“ Lietuvos krepšinio rinktinė sužinojo savo varžovus 2017-ųjų Europos čempionato grupės varžybose. Kitais metais kovą dėl atnaujinto „Eurobasket“ trofėjaus Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pradės kryžiuodami ietis su Izraelio, Ukrainos, Italijos, Gruzijos ir Vokietijos krepšininkais.

Iš anksto buvo aišku, kad Lietuvos rinktinė žygį Europos čempionato medalių link pradės Tel Avive, nes Izraelis pasinaudojęs išskirtine teise pasikvietė mūsiškius į vieną grupę.

Taip pat vieša paslaptis buvo ir tai, kad Lietuvos rinktinės grupėje dar žais Ukraina.

TAIP PAT SKAITYKITE: Europos čempionato burtai Lietuvos rinktinei – su politiniu prieskoniu

Bet tris likusius lietuvių varžovus lėmė burtų kamuoliukai, kurie antradienį buvo ridenami Stambule. Jie 24 komandas išskirstė į keturias grupes po 6 rinktines.

Tai oficialiam turnyro talismanui Samui Dunkui padaryti padėjo čempionatą priimančių šalių krepšinio legendos – suomis Hano Mottola, žydas Mickey Berkowitzius, rumunas Gheorghe Muresanas bei turkas Mirsadas Turkcanas.

Lietuva buvo pasiųsta į B grupę, kurioje mūsų varžovais bus Izraelis, Ukraina, Italija, Gruzija ir Vokietija.

„Eurobasket 2017“ grupės
A grupė B grupė C grupė D grupė
Lenkija Ukraina Kroatija Didžioji Britanija
Graikija Izraelis Čekija Rusija
Prancūzija Lietuva Ispanija Serbija
Suomija Gruzija Juodkalnija Latvija
Islandija Italija Rumunija Turkija
Slovėnija Vokietija Vengrija Belgija

Prieš burtų traukimo ceremoniją Lietuva buvo pasiųsta į stipriausiąjį I krepšelį. Tai reiškė, kad pirmajame etape mūsiškiai tikrai negalėjo susitikti su Ispanijos, Prancūzijos ir Serbijos ekipomis.

Pajėgumų krepšeliai buvo sudaryti atsižvelgiant į 2015 metų Europos čempionato, kuriame lietuviai iškovojo sidabro medalius, rezultatus.

VIDEO: Draw Ceremony - Live Stream - FIBA EuroBasket 2017

Be visų svarbiausių „FIBA Europe“ asmenų iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo kone visi Turkijos rinktinės nariai, žaidžiantys Stambule, taip pat beveik visų čempionate dalyvausiančių krepšinio federacijų vadovai.

Lietuvai atstovavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis bei generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, taip pat – rinktinės vyriausiasis vadybininkas Žydrūnas Vilenčikas. Be jų į Turkiją atvyko ir septynių lietuvių delegacija iš projekto „Fans Against Violance“.

Turkijoje burtų traukimo ceremonija vyko neatsitiktinai. Europos čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis, o lemiamą pirmenybių etapą priims didžiausias šios šalies miestas Stambulas ir jame įsikūrusi „Sinan Erdem Dome“ arena.

Turkijoje žemyno pirmenybės vyks trečią kartą istorijoje. Iki šiol turkai stipriausius krepšininkus priėmė 1959 ir 2001 metais.

„Eurobasket 2017“ grupės varžybos be Turkijos taip pat vyks Kluže -Napokoje (Rumunija), Helsinkyje (Suomija) bei jau minėtame Tel Avive (Izraelis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai