Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

Eurolygoje spindėti ėmęs Donatas Motiejūnas nurodė esminę priežastį

Donatas Motiejūnas pastaruoju metu yra ryškiausias lietuvis Eurolygos turnyre. Nuostabų krepšinį demonstruojantis aukštaūgis iš Lietuvos tapo viena kertinių „Monaco“ žaidimo figūrų, o prie to stipriai prisidėjo prieš pusantro mėnesio į Monako Kunigaikštystę sugrįžęs strategas Saša Obradovičius.

Dvi skirtingos Donato Motiejūno versijos.

Po devynerių metų pertraukos į stipriausią Senojo žemyno turnyrą sugrįžęs 31-erių vidurio puolėjas rodė banguotą žaidimą, per pirmąsias šešiolika mačų triskart pasiekęs dviženklį naudingumo balų skaičių.

Rokiruotė trenerio kėdėje bei atsigavęs įžaidėjas Mike'as Jamesas užkūrė ir D.Motiejūną, fiksuojantį galingą penkerių rungtynių ruožą Eurolygoje.

Įsisiautėjęs kaunietis šioje atkarpoje fiksuoja po 17,4 taško, po 4,2 atkovoto kamuolio ir net po 19,8 naudingumo balo vidurkius.

„Monaco“ startavo nesėkme Berlyne prieš ALBA, bet tuomet nuvertė Tel Avivo „Maccabi“, Miuncheno „Bayern“, Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipas.

Oficialus „Monaco“ klubo puslapis pateikė interviu su spindinčiu D.Motiejūnu.

„Turime tuos pačius žaidėjus nuo sezono starto, bet pasikeitė treneris, kuris atnešė daugybę naujų dalykų. Saša į žaidimą įnešė disciplinos ir intelekto. Kiekvienas žaidėjas žino savo vaidmenį ir užduotis, ką jis turi duoti, kad komandai būtų geriau. Tai pasijuto iškart atėjus treneriui“, – sakė Donatas Motiejūnas.

– Nuo sezono starto garsėjote puolimu, bet paskutines pergales skinate dėka geros gynybos.

– Visi apie tai kalba ir tai yra tiesa. Titulai ir didžiosios pergalės iškovojamos dėl gynybos, o ne puolimo. Turėjome tai pagerinti. Atvykus S.Obradovičiui gynyba tapo prioritetu. Treneris stumia mus visus aukotis dėl komandos, jis nori, kad padvigubintume pastangas gynyboje ir tokiu būtų destabilizuotume varžovą.

– Ar mes pastaruoju metu matome tikrąjį Donato Motiejūno veidą?

– Nuo sezono starto buvau tokios sportinės formos ir tokio lygio krepšininkas. Daugybė dalykų mano žaidime pasikeitė su S.Obradovičiaus atvykimu. Jis suteikė man konkretų vaidmenį, radau savo vietą rotacijoje. Saša greitai suprato, koks žaidėjas aš esu. Dabar mūsų puolimas yra daug labiau struktūrizuotas, o komanda yra aukščiau individualybių. Ir tai jaučiama. Treneris padėjo man puolime, visi komandoje žino, kaip žaist su manimi.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Donatas Motiejūnas

– Į Europą grįžote po beveik dešimties metų pertraukos. Kaip sekėsi adaptuotis?

– Teisybė, jog turėjau mažai laiko adaptacijai. Krepšinis išliko toks pat, tačiau krepšininkai Europoje yra kur kas stipresni individualiai nei, tarkime, Azijoje. Turėjau būti kantrus ir prisitaikyti prie kai kurių dalykų, tačiau greitai radau krepšinį, kurį myliu. Ir dėl to jaučiuosi puikiai.

– Panašu, jog visi „Monaco“ krepšininkai jaučiasi panašiai.

– Žinoma, viskas su „Monaco“ ekipa pasikeitė! Tai yra Saša Obradovičiaus darbas. Sveikinimai jam, kadangi jis per trumpą laiką pavertė mus vieninga komanda, juntama harmonija ir komandiškumas. Jis įdiegė filosofiją, jog pergalė yra kur kas svarbiau už komandinius bei ypatingai statistinius rodiklius.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir B.Matkevičius – kaip „Žalgiris“ sugrąžino „Rytą“ į realybę

– Jūsų laukia įtempta antra sezono pusė – kova dėl Eurolygos atkrintamųjų bei titulo Prancūzijoje.

– Antroji sezono dalis bus labai intensyvi. Turime šešiolika vyrų komandoje, kurie pasiryžę padaryti viską, kad pasiektų klubo iškeltus tikslus. Nekantraujame, kai darbas treniruotėse atsipirks pasiekimais Prancūzijoje ir Eurolygoje.

– Penktadienį atvyksta Eurolygos lyderė Madrido „Real“. Kaip ketinate ją sustabdyti?

– Tokios dvikovos skiriasi nuo mūšių Prancūzijos pirmenybėse. Tai nebus tik individualus meistriškumas, kaip būna Prancūzijoje. Eurolygoje svarbiausią vaidmenį atlieka noras kovoti ir pastangos. Šių dviejų dalykų kombinacija gali virsti sėkmės receptu.

Penktadienį mes privalėsime kautis dėl kiekvieno kamuolio ir kiekvienoje atakoje. Padarysime viską, kad laimėtume ir pasiektume „Top 8“. Sirgalių palaikymas irgi bus labai svarbus.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir B.Matkevičius – kaip „Žalgiris“ sugrąžino „Rytą“ į realybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas