Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 11

Eurolygos šerdyje dirbęs lietuvis – apie P.Motiejūną virtuvėje ir „Wolves“ šansą

Tėvynės ilgesys lėmė, jog buvęs Vilniaus „Ryto“ vadovas Julius Sarapinas šį rudenį užbaigė savo trejų metų etapą Eurolygos biure Barselonoje ir grįžo į Lietuvą. 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs 34-erių specialistas pasakojo apie pirmąjį Pauliaus Motiejūno mėnesį Eurolygos generalinio direktoriaus kėdėje, Vilniaus „Wolves“ klubui duotą šansą ir stipriausio Senojo žemyno turnyro ateitį.

34-erių metų Julius Sarapinas praėjusį mėnesį iš Barselonos grįžo gyventi į Lietuvą, kurioje specialistas ieško naujų karjeros galimybių, nesvarbu, tai būtų darbas krepšinio klube, lygoje ar federacijoje.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ generalinis direktorius per pastaruosius trejus metus Katalonijos sostinėje sukaupė didžiulį patirtį dirbdamas Eurolygos varžybų vadovu.

„Jei lygintume su paprasta verslo įmone, tai mano pozicija buvo tarsi operacijų vadovo, – 15min laidoje PIKENROLAS apie savo darbus Eurolygos būstinėje kalbėjo Julius Sarapinas. – Aš su komanda turėjome sužiūrėti ne rinkodaros ar komunikacines, bet visas sportines operacijas. Tai – komandų ir žaidėjų registracijos, tvarkaraščio sudarymas. Reguliaraus sezono ir atkrintamųjų metu visada dirbdavome rungtynių metu. Eurolygos biure yra rungtynių centras, kuriame – daug ekranų, o mes stebėdavome daug mačų vienu metu, kad viskas iš klubų pusės būtų daroma pagal reglamentą ir mačai būtų suorganizuoti gerai ir saugiai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Julius Sarapinas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Julius Sarapinas

J.Sarapinas per trejus metus Eurolygos būstinėje spėjo padirbėti su trimis vadovais – ilgamete turnyro galva Jordi Bertomeu, jo įpėdiniu tapusiu amerikiečiu Marshallu Glickmanu bei tautiečiu Pauliumi Motiejūnu, su kuriuo keliai biure susikirto paskutinį Juliaus darbo mėnesį.

Šie du lietuviai dažnai susitikdavo ir Kauno „Žalgirio“ išvykų į Barseloną metu bei gerą santykį išlaikė ligi šiol.

„Paulius bando suburti biurą. Jis rodo žmonėms, kad jie yra svarbūs, o to visų departamentų vadovams ir vadybininkams labai trūko. Jiems tai paliko labai didelį įspūdį – bendri susitikimai, individualūs pokalbiai ar net pietavimas kartu mūsų biuro virtuvėje, ko iki tol jie su Eurolygos vadovu nedarydavo. Tai visus darbuotojus labai motyvavo, – 15min sakė J.Sarapinas. – Apie tiesioginius darbus dar sunku kalbėti, nes P.Motiejūnas tikriausiai dar susipažįsta su visais dokumentais, sistema ir bendrauja su klubais ir dalininkais.

Matėsi, kad žmogus atėjo su komandinio darbo idėja, ko visiškai nebuvo prie Marshallo Glickmano, kuris atėjo aiškindamas, jog padarys lygesnį hierarchijos medį ir visi turės savo atsakomybes. Jis nieko to nepadarė ir turbūt pusės biure dirbančių žmonių vardų per metus laiko neišmoko. Apie Jordi Bertomeu nieko blogo negaliu pasakyti, nes kaip vadovas, jis man paliko gerą įspūdį. Jordi buvo sukūręs Eurolygos šeimą, didžioji dalis žmonių kartu dirbo gal 20 metų. Tai – geras žmogus, kuris gerai dirba ir gerai vadovauja.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

15min portale – J.Sarapino mintys apie didžiausius P.Motiejūno laukiančius iššūkius, Eurolygos viziją ir artėjantį naują televizijos kontraktą, Europos taurės ateitį, Vilniaus „Wolves“ klubui duotą šansą, Kauno „Žalgirio“ įvaizdį, Eurolygos klubų priešiškumo priežastį, maksimalų komandų skaičių turnyre, plėtrą į Dubajų, algų kepurės variantą ir užvertą sugrįžimą Rusijos klubams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas