Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

FIBA Čempionų lyga startuoja: „Ryto“ ambicijos, lietuviai ir išskirtinis varžovas

Vilniaus „Rytas“ pradeda savo žygį Europoje. Sakoma, kad ketvirtas kartas garantuoja – Lietuvos vicečempionai bandys patriukšmauti FIBA Čempionų lygoje.

2020-aisiais iš Eurolygos šeimos pasitraukę vilniečiai, suvilioti FIBA premijų, šiame sezone bandys perlipti sieną ir atsidurti ten, kur dar nėra buvę – Čempionų lygos aštuntuke.

Suprasti akimirksniu: „Ryto“ rezultatai Čempionų lygoje

  • 2020-21 m. – pirmas etapas, paskutinė vieta grupėje (2-4)
  • 2021-22 m. – „Top 16“ etapas, 3 vieta grupėje (6-6)
  • 2022-23 m. – „Top 16“ etapas, 3 vieta grupėje (8-7)

Tikslai. „Dvejus metus iš eilės patekome į „Top 16“, bet niekaip nepavyksta žengti į aštuonetą. Logiškas tęsinys būtų į jį patekti. Žiūrint į kitas komandas, kaip jos stiprinasi, tai tikrai nebus lengvas uždavinys. Tačiau būtų puiku, jei pavyktų“, – dar prieš palikdamas „Ryto“ sporto direktoriaus postą ir apsivildamas tą patį kostiumą „Wolves“ klube tikslus „Rytui“ iškėlė Donatas Zavackas.

Formatas. Čempionų lygos reguliariajame sezone kiekviena ekipa sužaidžia vos po 6 rungtynes. Palyginimui, Eurolygoje – net 34, o Europos taurėje – 18. Nors Čempionų lygoje varžosi gerokai daugiau klubų – 32 (Eurolygoje – 18, Europos taurėje – 20), komandos čia suskirstomos į 8 grupes po 4.

Į kitą etapą – „Top 16“ – tiesiogiai keliauja grupės nugalėtojas, o 2-3 vietas užėmę klubai žaidžia papildomą įkrintamųjų seriją iki 2 pergalių.

„Top 16“ etape sudaromos naujos 4 grupės po 4 komandas, iš kurių tolyn keliauja po dvi stipriausias. Jos tada susikauna ketvirtfinalyje iki 2 pergalių, o laimėtojai patenka į finalo ketvertą, kur pusfinalyje ir finale viską lemia vienas mačas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas